Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek, hogy beszüntessem...

Mit tegyek, hogy beszüntessem a bölcsiből hazafelé tartó cirkuszolást?

Figyelt kérdés

A kisfiam két és fél éves, egy éves kora óta bölcsis, nagyon szeret oda járni, és nagyon jól is viselkedik.

Reggel futóbiciklivel megyünk, odaérünk 2 perc alatt, nincs semmi gond, a hazajövetellel annál inkább. Délután fél 5 körül megyek érte, elköszönünk a nevelőktől, utána az utcán elkezd balhézni, hogy nem akar hazajönni. Mindent bevet, földön fetrengés, földre dobja a biciklit, stb. Ma úgy volt, hogy bemegyünk a játszótérre, de talpig szarosan adták ide, ezért haza kellett jönnünk, hogy pelust cseréljünk, így ugyanez a balhé ment. Kezdem nagyon nehezen bírni ezt a dolgot. Eddig mindig az volt részemről hogy elmagyaráztam neki, miért kell hazamenni, aztán jött a hiszti, ilyenkor rászólok, hogy fejezze be és jöjjön, természetesen nem jön, ilyenkor elveszem a biciklijét, és ha még erre se hajlandó jönni akkor őt is felkapom és megyünk. (Nagyon forgalmas helyen lakunk, nem sétálok el, hogy akkor most otthagyom.)

Tudom mi a mögöttes tartalom a hiszti mögött, hogy az egész napos feszkót így adja ki magából, meg amúgy nagy a mozgásigénye, ezért sem szeretne hazajönni. Tehát megértem, de nem akarom hogy így viselkedjen, amikor nem tudunk még bölcsi után 2 órát a játszón tölteni. (Ez lehet akár a rossz idő miatt is, vagy mint például ma, hogy a tele pelus miatt nem tudtunk menni.) Otthon egyébként jól viselkedik, de néha itthon is kell fél óra, amíg lenyugszik.

Bármilyen trükk, hogy abbahagyja ezt, és rábírjam a normális közlekedésre?

2022. szept. 13. 17:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
71%
Pár napig vigyél babakocsit, amikor mégy érte és csatold bele, ha nem jön rendesen.
2022. szept. 13. 17:33
 2/12 anonim ***** válasza:
72%
Babakocsi
2022. szept. 13. 17:37
 3/12 A kérdező kommentje:

Abban is cirkuszol, meg ordít hogy hol a bicikli, főleg ha reggel azzal mentünk. Most tartunk egyébként ott, hogy már kinőtte a babakocsit, ezért próbálunk másféle közlekedési módszereket, hiszen egyszer neki is meg kell tanulnia rendesen jönni. Egyébként tud is, csak nem a bölcsiből hazajövet.

Amúgy azt találtam ki, hogy gyalog fogunk menni a bölcsibe, hazaindulás előtt tisztába teszem, utána gyalog valami játszótér. Biciklit csak akkor kap, ha már nem fog hisztizni. (De nem tudom ezt hogy fogja bírni, majd játszótéren folyton amiatt harcolhatok hogy ne vegye el a másét.)

Ha még van egyéb ötletetek, szívesen meghallgatom.

2022. szept. 13. 17:52
 4/12 anonim ***** válasza:
72%
Az igaz, hogy abban is ordít, de attól még te haza tudod tolni, illetve pár nap alatt rájön, hogy VAGY megy rendesen hazafelé, VAGY a kocsiban kell ülnie
2022. szept. 13. 17:57
 5/12 A kérdező kommentje:

Még ha haza tudnám tolni, akkor okés lenne, de nem tudom könnyen, mert belerakni is egy művészet amikor hisztizik, meg leteszi a lábát és úgy őrjöng, emiatt lassabban tudom csak tolni. Úgyhogy sajnos ugyanolyan rossz, kicsi már neki ez a babakocsi, pont ezért szeretném elhagyni.

Amúgy nem kötekedni akarok, csak így tényleg nem könnyebb a helyzet egyáltalán, és hátha van valakinek egy bevált babakocsi nélküli módszere.

2022. szept. 13. 18:04
 6/12 anonim ***** válasza:
89%

Akkor pedig az a módszer, amit magad is említettél.

Amíg ez megy, nincs futóbicikli, így fel tudod kapni és nem kell még azt is cipelni mellette.

Elmondod neki miért van ez, hogy sok ő is hisztizve, meg a bicaj együtt és ha normálisan viselkedik pár napig, vissza térhettek arra. Mondjuk legyen ez két nap. Utána jöhet a canga, ha megy a dráma, újra gyalog. Viszonylag hamar rá fog jönni, hogy nem éri meg cirkuszolni, ha a futóbicajt akarja hajtani.

Elhiszem, hogy nehéz, de okos biztosan, ha némi hattyú halála féle előadás árán is, de rá fog jönni, hogy nem érdemes csinál ni a fesztivált.

Dackorszakos, ez neki nehezített terep, de be fogja adni a derekát, ha kellőképp következetes leszel, arra meg nincsen módszer, hogy a túlpörgéstől, egyebektől mindig nyugi legyen, de a hazamenetelek javát így azért konfliktus-mentessé lehet tenni.

2022. szept. 13. 18:16
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
No meg persze amit írtál is, ha terveztek még menni valahova bölcsi után és tele van a pelus, cseréld ki még hazaindulás előtt ott, akkor legalább az nem akadályoz abban, hogy menjetek, amerre akartok, ha szeretnétek.
2022. szept. 13. 18:18
 8/12 anonim ***** válasza:
77%

Fáradt, nyűgös, lehet akár még éhes is.

Így szerintem csak az idő és a türelem segít.

Esetleg vigyél neki enni, inni, ha az éhség miatt van az segíthet.

Illetve ha megoldható, menjen érte apa, az is lehet hogy neki nem csinálná ezt.

Esetleg ha kijöttök a bölcsiböl leülbi egy közeli padra összebújni, megnyugodni?

2022. szept. 13. 18:19
 9/12 A kérdező kommentje:

Délután 3 körül esznek, nem hiszem, hogy éhes lenne, de az mondjuk biztos hogyha adnék neki egy tejszeletet vagy perecet, akkor jönne rendesen, de nem étellel szeretném motiválni.

Egyébként mindenki jókat írt, én senkit se pontoztam le.

Akkor ez lesz, egy darabig gyalog járunk, sajnos azt nem hiszem hogy megérti, hogy azért nincs canga, mert a bölcsiből hazafelé hisztizik.

Egyébként apa sajnos nem tud érte menni mert ilyenkor még dolgozik. Este 7 körül ér haza, tudom én egyébként hogy a kisfiamnak az apjával való játék hiányzik igazából. Kézen állnak, ugrálnak, bicikliznek, rollereznek, futkorásznak együtt, dehát ez csak este 7től kezdődik, addig meg én "szívok" :D amint lehet, sportra is be akarom íratni, de ilyen kicsiket szerintem még sehova se vesznek be, de most megkérdezem a védőnőt, tud-e valamit.

2022. szept. 13. 18:30
 10/12 anonim ***** válasza:
85%
adj neki valamit, amit úgyis adnál, minden saroknál mondjuk egy ilyesmit, olyat, ami nem étel. Vagy vezess be rituálét a hazamenetelhez, mi pl elég sokat mondókáztunk útközben, meg mikor indulunk, előre megkérdeztem, hogy szeretnél e végigmenni az útpadkán megint, vagy beugorjunk-e kakaóscsigáért, vagy mondok neki valami hülyeséget, képzeld olyan szép madarat láttam a fán, útközben megnézhetjük, vagy ilyesmi. Szóval csinálj úgy, hogy várja a következő lépést útközben hazafelé. Az enyém is ritkán akart eljönni a bölcsiből, előlem az épületben elfutott, amikor meg erősen fogtam a kezét üvöltött. Ha utánamentem futott pár kört.. szívás volt.
2022. szept. 13. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!