Szerintetek le van maradva ha ezeket még nem tudja a 2 évesem?
A szobatisztaság majd alakul. Jellemzőbb h közelebb a 3hoz mint a 2höz.
Szóval ez nagyon ráér még.
Akkor most hol eszik?
Hogyan?
Ülj le te is enni mikor ő.
Adj neki kanalat, h gyakoroljon.
Az h a reggeli meg a vacsi "hideg" nem gáz. Nekem a bölcsisem sem kér este főtt kaját
A szobatisztasággal nincs lemaradva. Fiam 2 evesen lett az és kb csodájára jártak, annyira ritka állítólag.
A kajával viszont sztem nem minden oké. Vagyis az, hogy rossz evő, nyilvan nem tudsz mit kezdeni.
De hol eszik?! Futsz utána és teszed a szájába?
Mert az nagyon nem oké. Meg kell tanulnia, hogy a kaja ekkor meg akkor van, és igenis le kell ülnu hozzá az asztalhoz/etetőszékbe.
Gyakorol önállóan enni? Ezt egy 1 évesnél elhiszem. De 2 évest etetni?!
A szobatisztasággal hogyan lenne két évesen lemaradva!? Unokahúgom még az oviba is pelusban ment három évesen, mert makacskodott. Amint látta, hogy a többieknek nincs, egy hét alatt megoldódott, ami otthon nem ment... A lényeg, hogy két évesen egyáltalán nem is kellene még szobatisztának lennie.
A másik dolog meg szerintem nem életkor kérdése, igenis meg kell mondani, hogy evés közben nem szaladgálunk. Nem is biztonságos. Ez nevelésen múlik.
Nincs lemaradva. 2 év 4 hónaposan lett szobatiszta a lányom, majdhogynem magától. DE akkor sincs semmi, ha 3 évesen lesz. 1 év rengeteg idő, annyi minden változik. Az én lányom most 2,5 éves és most érzem, hogy mennyire másabb mint 2 évesen volt - pedig csak fél év a különbség. 2 évesen alig beszélt, most már be nem áll a szája, összetett mondatokban mondja a magáét. Nagyon gyorsan fejlődnek ebben a korban.
A kajálást viszont elrontottad. És nem azt, hogy rossz evő, hanem hogy enm hagytad próbálkozni. Nálunk 1,5-2 éves kora körül önállóan evett evőeszközzel, előtte meg kézzel meg ahogy sikerült és sosem volt olyan, hogy ne az asztalnál a székében. Evés mindig közös. Együtt eszünk. Nem az van, hogy ő eszik, én meg nézem és etetgetem. Ha azt látom, hogy kevesebbet akar enni, ami után tudom, hogy nyűgös lesz, akkor mókázással próbálok még néhány falatot beleimádkozni. PL. "mekkorát harap ez a dinó, mutasd" és általában egy hatalmasat beleharap a kenyerébe. Én meg eltúlzottan: úúúúristen, tényleg ekkorát, nem hiszem el... mutasd meg még egyszer!" Vagy az is bejön nála, hogy "nem kérsz már, akkor megehetem?" és már nyúlok érte. Neeeeem és már tesz is a szájába egy falatot.
Rá vagy görcsölve a kajára és ezt ő is érzi valószínű, mert az írásodból is ez jön le. 2 évesen 12,5 kiló volt az én lányom is. Tök átlag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!