Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek le van maradva ha...

Szerintetek le van maradva ha ezeket még nem tudja a 2 évesem?

Figyelt kérdés
Elmúlt 2 éves a gyerekem és az utóbbi 1 2 hónapban kezdett el egyre jobban többet beszélni szóval ez szépen beindult nála. Viszont ami miatt aggódok kicsit az az evés és a szobatisztaság. Ebédnél nagyon válogatós sokszor nem akar enni pedig már rendes kajákat kap. Inkább reggelire vacsorára a hideget jobban eszi. Gyakorol önállóan is enni néha de sokszor nekem kell etetni hogy egyen rendesen. 12 kg szóval sosem volt farkasétvágya meg kis súllyal is született. Sajnos mi még nem jutottunk el oda h mondjunk asztalnál a nagy széken egyen vagy az etetőszékbe. Régen beleult jó ideje már nem akar. Sokszor már mondja h ha pisil a pelusba meg kakil de néha néha csak ruhástól ül rá a bilire jatszásbol. Szerintünk majd magátol fogja már elhagyni a pelust de nem tudom mikor. Jövőre ovis lesz így nem tudom h jutunk el a szobatisztaságig és az önálló asztalnál torténo evéshez. Másnak a gyereke is ezen a téren még nem önálló?
2022. szept. 13. 14:12
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nincs lemaradva. Az én lányom is rossz evő volt ennyi idősen, sőt még most 3,5 évesen is az. A súlyával sincs gond, a lányom 2,5 évesen volt 12 kiló. Szobatiszta is csak 3 évesen lett. Az etetőszéket mi pont 2 éves kor körül hagytuk el.
2022. szept. 13. 14:20
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A szobatisztaság majd alakul. Jellemzőbb h közelebb a 3hoz mint a 2höz.

Szóval ez nagyon ráér még.

Akkor most hol eszik?

Hogyan?

Ülj le te is enni mikor ő.

Adj neki kanalat, h gyakoroljon.

Az h a reggeli meg a vacsi "hideg" nem gáz. Nekem a bölcsisem sem kér este főtt kaját

2022. szept. 13. 14:22
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A szobatisztasággal nincs lemaradva. Fiam 2 evesen lett az és kb csodájára jártak, annyira ritka állítólag.

A kajával viszont sztem nem minden oké. Vagyis az, hogy rossz evő, nyilvan nem tudsz mit kezdeni.

De hol eszik?! Futsz utána és teszed a szájába?

Mert az nagyon nem oké. Meg kell tanulnia, hogy a kaja ekkor meg akkor van, és igenis le kell ülnu hozzá az asztalhoz/etetőszékbe.

Gyakorol önállóan enni? Ezt egy 1 évesnél elhiszem. De 2 évest etetni?!

2022. szept. 13. 14:28
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nincs lemaradva, de ha nem hagyod önállóan próbálkozni, mit vársz?
2022. szept. 13. 14:35
 5/6 anonim ***** válasza:
80%

A szobatisztasággal hogyan lenne két évesen lemaradva!? Unokahúgom még az oviba is pelusban ment három évesen, mert makacskodott. Amint látta, hogy a többieknek nincs, egy hét alatt megoldódott, ami otthon nem ment... A lényeg, hogy két évesen egyáltalán nem is kellene még szobatisztának lennie.

A másik dolog meg szerintem nem életkor kérdése, igenis meg kell mondani, hogy evés közben nem szaladgálunk. Nem is biztonságos. Ez nevelésen múlik.

2022. szept. 13. 14:38
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Nincs lemaradva. 2 év 4 hónaposan lett szobatiszta a lányom, majdhogynem magától. DE akkor sincs semmi, ha 3 évesen lesz. 1 év rengeteg idő, annyi minden változik. Az én lányom most 2,5 éves és most érzem, hogy mennyire másabb mint 2 évesen volt - pedig csak fél év a különbség. 2 évesen alig beszélt, most már be nem áll a szája, összetett mondatokban mondja a magáét. Nagyon gyorsan fejlődnek ebben a korban.

A kajálást viszont elrontottad. És nem azt, hogy rossz evő, hanem hogy enm hagytad próbálkozni. Nálunk 1,5-2 éves kora körül önállóan evett evőeszközzel, előtte meg kézzel meg ahogy sikerült és sosem volt olyan, hogy ne az asztalnál a székében. Evés mindig közös. Együtt eszünk. Nem az van, hogy ő eszik, én meg nézem és etetgetem. Ha azt látom, hogy kevesebbet akar enni, ami után tudom, hogy nyűgös lesz, akkor mókázással próbálok még néhány falatot beleimádkozni. PL. "mekkorát harap ez a dinó, mutasd" és általában egy hatalmasat beleharap a kenyerébe. Én meg eltúlzottan: úúúúristen, tényleg ekkorát, nem hiszem el... mutasd meg még egyszer!" Vagy az is bejön nála, hogy "nem kérsz már, akkor megehetem?" és már nyúlok érte. Neeeeem és már tesz is a szájába egy falatot.

Rá vagy görcsölve a kajára és ezt ő is érzi valószínű, mert az írásodból is ez jön le. 2 évesen 12,5 kiló volt az én lányom is. Tök átlag.

2022. szept. 13. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!