Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lehet hogy autista lenne...

Lehet hogy autista lenne barátnőm kisfia? (Bővebben lent.)

Figyelt kérdés

Pénteken volt nálunk egy hatalmas születésnapi zsúr, pár gyerekkel. Egyik barátnőm kisfia rém furcsa egy ideje számomra. 2, és fél éves de még nem beszél.(tudom ez mástól is lehet.)

Lényeg, hogy az összes gyerek játszott egymással, ő mikor megérkeztek fél órán keresztül csak örjöngött üvöltött és csak szülei kezében volt jó. Utána bárki odament hozzà nem teremtett vele kapcsolatot, arrébb ment, elvonult egyedül olvasni a sarokba, vagy visítva ment vissza a szüleihez. Ha a szülei karjában volt és oda akartam menni, köszöntem neki, elfordult.

A többi gyerek kereste a társaságát de a közös homokozás és fogócska helyett, inkább a kavicsokat nézte a földön, illetve a bejárati ajtót nyitogatta ki-be ki-be hosszú perceken keresztül. Mondtak a szülei, hogy ajtómániás.

Azt is mondta barátnőm, hogy minden plüsson rajta hagyja a címkét mert órákon át érdekli.

2022. szept. 11. 14:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
24%
Simán csak covid gyerek. Sok ilyen van a szülők ráparáztak a covidra a gyerek senkivel nem találkozott eleinte csak velük most meg szorong közösségben. 10-ből 6 korabeli ilyen.
2022. szept. 12. 14:56
 12/16 anonim ***** válasza:
Miért emelted ki újra, kérdező? Azóta már változott a gyerek?
2023. jún. 29. 17:51
 13/16 anonim ***** válasza:

Gondolom neked nincs gyereked.

Egy 2,5 éves nem fog együtt játszani a többiekkel, oviban sem játszanak még kis csoportban, max egymás mellett.

Nem kell ahhoz autónak lennie, elég egy kisebb fejletlenebb idegrendszer és már produkál 1-2 autisztikus tünetet. Ami amúgy a legtöbb gyereknek adott 3 éves korig.

Ott van amellett a dackorszak is.

Láttad volna az elsőszülött lányomat.. 🤦 ő mai napigegtartja a 2m távolságot mindenkivel, neki megannyi autisztikus tünete volt köszönhetően a fejletlen idegrendszer miatt, nem auti, de szenzoros, adhd-s beszédértési zavaros és van tanulási zavar is.

A másik 2 gyermekem is szenzoros.

2023. jún. 30. 07:25
 14/16 anonim ***** válasza:
53%

Ahova járunk foglalkozásra, ott is van egy gyerek, akin a laikus is azonnal látja, hogy nincsen rendben. Aki kicsit ért hozzá, az tudja h nagyon nincs rendben.

De 3 éves, így diagnózist nála sem lehet még felállítani, a szülei vakon vannak a gyerekkel kapcsolatban, pedig mindenkinek azonnal lejön, hogy nem oké a gyerek.

Sok szülő nem hajlandó elhinni a pedagógusoknak sem, ha elmondják, valami nincs rendben.

2023. jún. 30. 14:08
 15/16 A kérdező kommentje:
Azért emeltem ki újra a kérdést, mert mostmár 3,5 éves igaz a beszed elindult 3 évesen magától, de valami felmeresen rosszul teljesített és tegnap mondták nekik hogy menniük kell a pedagógia szakszolgalathoz tovább.. (persze nem mondták h autista lenne továbbra sem.)
2023. júl. 2. 19:52
 16/16 anonim ***** válasza:
Szerintem Auti
2023. júl. 2. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!