Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Borzasztóan irigy szomszéd...

Borzasztóan irigy szomszéd kisfiú,mi tévő legyek?

Figyelt kérdés
Kisfiam 7 lesz, több szomszéd társai voltak, 9 lakásos családi házban élünk hatalmas nagy udvarral, 1,5 éve oda költözött egy család,örültünk végre nem alberlők maradnak lesznek kis barátai. Egy korabeli 7 és öccse 4 éves kisfiúk, kisfiam játékai udvaron 3 sima hinta plusz gömb hinta van így pont mindenkinek jutott hinta,ôk semmit nem hoznak ki, többször hívta őket be trambulinozni faházába enni inni jégkrém csoki palacsintát imádják fiúk. Kisfiam kérdezés nélkül adott kínált kihozta (sosem volt irigy). Viszont 2 fiú annyira az hogy tegnap meg hallotam először fiam szájából 1,5 év után H az ő hintája szokás szerint ki volt közösitve, és egy dühös rugdalozos kiabálos siros szintre jutott àt egy 2-3 hete, tisztában vagyok vele H fáj neki H semmit nem mutatnak meg neki, egyáltalán ha van vmilyük nem játszhat vele. Tegnapi nap éreztem kisfiam szomorúságàt annyira bánt a kis lelke,mert borzasztóan szereti pajtasokat,de látom rajta H megváltozik,mellesleg hajnali 4 van most H írok nektek, hallom H zokog álmában teljesen meg viseli már 2 szomszéd fiú irigysége,ti mit tennétek?

2022. szept. 5. 05:13
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha a te gyerekednek nem engedik a saját játékait hasznalni, akkor odamész és közlöd velük, hogy menjenek onnan, a játék nem az övék, ne csináljanak úgy. Ha arcoskodnak, mész a szülőkhöz. Nem értem, ez eddig nem jutott eszedbe? Hagyod a gyerekedet sírni meg rémalmodni, csak hogy ne kelljen a bunkózó szomszéd kölkökre rászólni? Szégyelld magad.
2022. szept. 5. 08:10
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Akik elveszik a játékait, azok nem "pajtások" es nem kell őket még külön fagyiztatni meg palacsintáztatni. Tudják, hogy bármit megtehetnek, mert koldultok a figyelmükért, a saját játékokat nem kell megosztani, viszont ha a fiadet elveszik, semmi következménye nem lesz. Én sem értem,mi a francért nem lehet rajuk szólni, miért kell a seggüket nyalni, ha egyszer ilyen bunkók. Te is csak toporogsz, hát ket szaros gyerekröl van szó, ki kell őket parancsolni abból a nyomorult hintából. Ezt azért meg kéne tudnod oldani.
2022. szept. 5. 08:15
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is a megoldás le lett írva. Szólsz nekik,hogy a hintàból szálljanak ki. És nem viszitek ki másutt neki. Pont.

Te nem vagy az ovisoddal kint amikor játszanak?

2022. szept. 5. 09:12
 14/21 anonim ***** válasza:
85%
*nasit
2022. szept. 5. 09:13
 15/21 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem te már írtál ki kérdést, akkor is leírtam, hogy nem kiközösítik a játékot, hanem kisajátítják.

Hogy várod el egy 7 és egy 4 éves gyerektől, hogy oda, ahol van 500 játék és édesség, maguktól hozzanak ki játékot és édességet? Beszélj az anyjukkal, hogy egyszer ők, egyszer ti hozzatok ki holmit. Én se vinnék ki homokozójátékot oda, ahol már van 20, azért hogy a saját is kint legyen.

Te vagy ott felnőtt, meccseld le a két gyerekkel, hogy "tudjátok ugye, hogy ezek itt Jancsika játékai? Kedvesen megengedte, hogy játszatok vele, de ha ő szeretne játszani a saját dolgaival, azt illik neki visszaadni, így ő akkor ül a saját hintájába, mikor szeretne, addig megengedi, hogy játszatok a többivel"

Egyébként nem lehet gyerekeken számon kérni, hogy félti-e a holmiját vagy sem, ettől nem önzőek(nem irigyek!) a gyerekek, egyszerűen féltik a saját dolgaikat. Gondolom nekik amúgy kevesebb van. Javaslom beszélj az anyjukkal, nem igaz, hogy ovisoktól várod a helyzet megoldását és rajtuk kérnél számon dolgokat, vedd elő az anyjukat és egyezzetek meg. Egyébként tudja, hogy te édességgel tömöd a gyerekeket? Lehet tök mérges érte, csak elnézi, lehet nem is tudja.

Vannak ott közös dolgok is? Tanítsad a kicsiket, ne csak elvárásaid legyenek ovisoktól, és amúgy is, te vagy felnőtt, az anyjuk is felnőtt, beszéljétek meg egymással.

2022. szept. 5. 09:26
 16/21 anonim ***** válasza:
95%

Tiéd volt az a kérdés ahol osztatlan közösre ki volt vàgva a 2 szomszéd gyerek, és te néztél rájuk a szülők helyett? Illetve bemászkàltak hozzàtok a hàzba?

Ha igen, ne legyél màr ilyen mimóza könyörgöm.

2022. szept. 5. 09:36
 17/21 A kérdező kommentje:

Sajnos nem sok mindenre van pénzük, és nagyobb jàtékaik sincsenek gyerekeknek, nagyon sajnáltam eleinte őket így mindent megosztottam mert nekűnk amúgyis van/volt bőven.

Mindig éhesek gyerekek és sosem sajnáltam ennivalót vagy az édességet tőlünk,kint vagyunk mindig gyerekekkel, sosem szólt az anyukájuk H nem ehetnek,egyszer az apjuk szólt egy 2 hete nagyobbikra 3 jött kérni palacsintát. Amiket kinő kisfiam ruhákat is oda adom nekik,nagyon sajnáltam családot alig volt gyerekeknek vmilye, nem szerettem volna ősszeveszni szülőkkel, és nem is hibaztatom gyerekeket sem. Rengetegszer kilettek zavarva és ellet mondva H nem jöhetnek be játszani mert irigyek voltak, párszor hallottam rájuk szólt az anyukájuk de nem értették meg, fiam annyira jó szívű hamar elfelejti hogy bántották, és ha sütők főzök egyből kínálja szegényeket. Elmagyaráztam a kisfiamnak is jöjjön be ha nem akarnak vele játszani majd mi játszunk vele, de hat gyerekek, ahogy szomszédé sem érti meg úgy az enyém se, azért kérdeztem ti mit csináltok. A kinti udvarról nem tudom elküldeni más gyerekét, hintákat levettem mindet, remélem nem tűnik ezért gonosz szomszédnak, ott 3 gyermeknek egy hintajuk sincs :(

Nem szeretnék bosszúskodni más gyerekén, de ott szülők nem nagyon magyarázzák el ezt gyerekeiknek H ne kéreggesenek ne legyenek irigyek,néha rájuk szólnak de nem fogadnak szót.

Nem siratom kisfiam az egyik válaszoló véleményére, tegnap fordult elő először hogy sírt már mert nem engedték be saját gombhintájába.

2022. szept. 5. 14:11
 18/21 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem itt az ideje, hogy bezárjon a bazár.
2022. szept. 5. 14:14
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos vannak emberek akik minden tovàbbi nélkül visszaélnek màsok jóindulatàval, kisujjad nyújtod karod kell, na ez ilyen csalàd. Ne sajnàld őket, mert ha így viselkednek nem érdemlik meg, sem a segitséget.
2022. szept. 5. 19:04
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén, én felhúznék egy kerítést.
2022. szept. 5. 19:53
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!