Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Borzasztóan irigy szomszéd...

Borzasztóan irigy szomszéd kisfiú,mi tévő legyek?

Figyelt kérdés
Kisfiam 7 lesz, több szomszéd társai voltak, 9 lakásos családi házban élünk hatalmas nagy udvarral, 1,5 éve oda költözött egy család,örültünk végre nem alberlők maradnak lesznek kis barátai. Egy korabeli 7 és öccse 4 éves kisfiúk, kisfiam játékai udvaron 3 sima hinta plusz gömb hinta van így pont mindenkinek jutott hinta,ôk semmit nem hoznak ki, többször hívta őket be trambulinozni faházába enni inni jégkrém csoki palacsintát imádják fiúk. Kisfiam kérdezés nélkül adott kínált kihozta (sosem volt irigy). Viszont 2 fiú annyira az hogy tegnap meg hallotam először fiam szájából 1,5 év után H az ő hintája szokás szerint ki volt közösitve, és egy dühös rugdalozos kiabálos siros szintre jutott àt egy 2-3 hete, tisztában vagyok vele H fáj neki H semmit nem mutatnak meg neki, egyáltalán ha van vmilyük nem játszhat vele. Tegnapi nap éreztem kisfiam szomorúságàt annyira bánt a kis lelke,mert borzasztóan szereti pajtasokat,de látom rajta H megváltozik,mellesleg hajnali 4 van most H írok nektek, hallom H zokog álmában teljesen meg viseli már 2 szomszéd fiú irigysége,ti mit tennétek?

2022. szept. 5. 05:13
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
88%
Megtanulnám használni a vesszőt.
2022. szept. 5. 05:52
 2/21 anonim ***** válasza:
93%
Fú, nem szégyelled magad, hogy egyetlen mondatot nem bírsz értelmesen, normálisan leírni?
2022. szept. 5. 05:54
 3/21 anonim ***** válasza:
93%

"Viszont 2 fiú annyira az hogy tegnap meg hallotam először fiam szájából 1,5 év után H az ő hintája szokás szerint ki volt közösitve, és egy dühös rugdalozos kiabálos siros szintre jutott àt egy 2-3 hete, tisztában vagyok vele H fáj neki H semmit nem mutatnak meg neki, egyáltalán ha van vmilyük nem játszhat vele. "

Valaki, aki beszél katyvaszul, lefordítaná nekem ezt itt?

2022. szept. 5. 06:03
 4/21 anonim ***** válasza:
91%
Segítenék, de nem értem a kérdést! Érthetőbben tudnál fogalmazni? Így mégis hogy segítsünk, ha nem írod le rendesen, mi a kérdés?
2022. szept. 5. 06:12
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

A lényeg, hogy van 2 szomszéd gyerek akiket a kérdező a kisfiával együtt "elkapatott". A fia mostmár kezdi kapisgálni, hogy a másikok kihasználják. Elveszik a játékait és emiatt balhé van a gyerekek között.

Na kérdező, kimész a gyerekekhez és felnőtt módjára elküldöd őket haza játszani, vagy inkább tovább nézed, hogy tönkreteszik a gyereket. Beszélhetsz a szülőkkel is, hogy jó lenne, ha ők is dobnának játékot a közösbe. Illetve a gyerekeddel, hogy nem hordhatja ki a kaját a pajtiknak. Amúgy meg iskolai barátokat hívjon át, nem muszáj a szomszéddal játszani.

2022. szept. 5. 06:54
 6/21 anonim ***** válasza:
93%

Mi az, hogy ki van közösítve a hinta? Ez mit jelent?

Mi az, hogy irigyek? Irigylik a gyereked dolgait? De akkor miért ne játszanának vele? Vagy az a baja, hogy nem játszanak vele? De annak mi köze az irigységhez?

Kerdező, szeretném érteni, amit írsz, de nem értem.

2022. szept. 5. 07:16
 7/21 anonim ***** válasza:
79%

irigy (melléknév)

1. Rosszindulatúan féltékeny (személy), aki más szerencséjén, sikerén, jólétén bosszankodik, és azt inkább magának kívánja.

2. Önzőn féltő (személy), aki saját tulajdonát, kedvező helyzetét, állapotát másnak nem engedi át, vagy nem adja meg annak a lehetőségét, hogy a másik is hasonlót kapjon, szerezzen, érjen el magának

A szomszéd gyerekekre egyik se igaz, ahogy kihámoztam abból a marék betűből.

2022. szept. 5. 07:38
 8/21 anonim ***** válasza:
90%
Jelentve a kérdés. Hogy nevelsz gyereket ha egy mondatot nem bírsz leírni?
2022. szept. 5. 07:43
 9/21 A kérdező kommentje:
Elnézést az össze csapott kérdésért. Az udvar fele osztatlan közös szomszédokkal, mindig kint volt játékai nagy része, ami kint van minden az ővé mert vagy nincs szomszédnak egyetlen egy hintája sem pedig ott már 3 gyermek van, vagy épp van egy motor traktorjuk amit ha egy évbe kétszer kihoznak nem nézheti meg sem játszhat vele. Mi nem féltetűk soha miénket kint volt, bárki bármikor játszhatót vele, de most már ami kisfiamé azt sem engedik itt gömb hinta lényeg H ha ők hintàznak bele űljőn. Óvodás meg fiam.
2022. szept. 5. 07:55
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

A kérdezô fia engedi a másik gyerekeknek használni a hintáját, trambulinját, játékait, míg a másik gyerekek semmit se hoznak ki, vagy ha ki is hozzák, nem engedik, hogy a kérdezô gyereke használja. A helyzet odáig fajult, hogy a szomszéd gyerekek kisajátítják a hintát is, ami a kérdezôéké (vagy közös? Ez nem egészen világos, hogy kinek az udvara, kinek a hintája).

Kérdezô, vannak undok gyerekek. Meg ha ôk testvérek, gondolom egymás között is megy a huzavona kiskoruk óta, ezért harsányabban védik a saját érdeküket, és jobban féltik a saját holmijukat. Ha a te gyereked egyke, akkor ez nyilván új neki. Magyarázd el a fiadnak, hogy nem kell megosztania a játékait, ha ezt nem viszonozzák. Ha a ti kertetekben csinálják ezt, nyugodtan lépj közbe, és tegyél igazságot. Pl. ha nem tudnak békében hintázni, parancsolj le mindenkit a hintáról, amíg lehiggadnak a kedélyek. Jégkrémet, palacsintát meg amúgy se kéne osztogatni nekik a másik szülôk tudta nélkül.

2022. szept. 5. 08:01
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!