Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen verseket tanítotok a...

Milyen verseket tanítotok a gyereketeknek? Tudtok ajánlani esetleg 6 éves kislánynak valót?

Figyelt kérdés
Fontos szókincsfejlesztés szempontjából, mivel nem anyanyelvi környezetben él a kislány(én vagyok az au-pair). Szerintetek? (Ilyesmikre gondolok, h Itt van az ősz stb)
2010. szept. 24. 22:48
 1/6 anonim ***** válasza:

en is au pair vagyok, az enyem sem anyakönyvi környezetben el, bar csak 3 eves, de azonkivül, hogy ne csak magyarul beszelek vele, ha ö nemetül kerdez, en akkor is magyarul valaszolok neki, meg magyarul enekelek mondokazok, eszemben nincs verseket tanitani neki specifikusan... tökeletesen beszel nemetül is, magyarul is... De amugy en, amikor otthon voltam vettem neki par magyar mesekönyvet, mert neki csak nemet, igy en a magyarbol olvasok neki, a mama meg a nemetböl.

Persze nem beleokoskodni akarok, lehet nalad masok az elvarasok :) ugyhogy irok valami hasznosat is :) nezd meg az www.egyszervolt.hu-t, sok dal, meg vers, mese, mindenfele van rajta, [link] meg ezt :)

2010. szept. 24. 23:02
 2/6 A kérdező kommentje:
köszönöm, az édesanyjával magyarul beszél, de nagyon sok szót nem ért, mivel az anyuka sem Magyarországon nevelkedett így a szókincsük nem túl tág. Kicsit feledékeny is így arra is jó a nyelvtanulás, ez náluk bevett szokás, amit nekem követnem kell :) de nekem tetszik, örülök, h fontosnak tartják h ismerjen a gyerek sok magyar szót és verset
2010. szept. 24. 23:06
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem konkrét verseket ajánlanék,inkább szempontokat:rövid,jól ritmizálható,játékos,egyszerű,esetleg elmutogatható gyerekverseket keress!Szerintem így könnyebb lesz egy 6 éves kicsinek.Le is rajzolhatjátok.Pl Weöres Sándor,Nemes Nagy Ágnes.Rákereshettek megzenésített változatára pl az egyszervolt.hu-n.
2010. szept. 24. 23:21
 4/6 anonim ***** válasza:
elsö vagyok, te jo eg, persze, hogy fontos, hogy jol beszeljen magyarul, de en a sajat helyzetemböl indultam ki, mert nalunk a papa magyar, 5 eve el csal Nemetorszagban, es a kislany melle is mindig magyar lanyt kerestek, tenyleg hibatlanul beszel magyarul, meg itt viszonylag nagy a magyar tarsasag is- Meg vegülis ugyanazt csinalom, mint te, csak en nem vezetve, vagyis direktbe en nem tanitok semmit neki, de az egyszervoltot pl imadja, azt nagyon ajanlom.
2010. szept. 24. 23:26
 5/6 anonim ***** válasza:
Weöres Sándor Bóbita c. verseskötetében ritmusos, könnyen megjegyezhető gyerekversek vannak. Sokat meg is zenésítettek.
2010. szept. 24. 23:27
 6/6 A kérdező kommentje:
elírtam, nem nyelv-, hanem verstanulás. Már a nagyszülők sem Magyarországon nevelkedtek így elég erős az akcentus és a szóismeret hiánya. Szép, h mégis továbbörökítik a nyelvet. köszönöm a tanácsokat, megnézem
2010. szept. 25. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!