Miért szeretnek a gyerekek magzatpózban aludni?
Szorongás miatt, biztonságérzetet ad, és vagy 20 éves koromig aludtam így, mára már csak oldalt fekve tudok, háton pl sosem ment, hason meg lehetetlen kb.. Az én gyerekem sosem szeretett úgy aludni, kezét/lábát szétvetetette mindig, szinte terpeszben, kezei a feje mellett hajlítva babakorától fogva, most 9, még mindig így alszik.
Mindenhol azt olvasom, hogyha szét mer terülni, biztonságban érzi magát, a védőnő is ezt mondta, meg minden rokon/ismerős/weboldal.
Közel 50 éves vagyok, egész életemben szerettem így aludni.
Egy dolog, hogy te nem szeretsz, de a világon nem mindenki úgy él és érez, mint te.
Amire gondolsz kérdező, az nem a magzatpóz, hanem a békapóz. Babáknál normális, mert a gerincük C alakú, ez folyamatosan ”egyenesedik” a mozgásfejlődéssel, és a felállás és járás során válik S alakúvá, mint a felnőtteknél.
Az “egyenes” gerinccel már elég furcsa, hogy kényelmes neki a békapóz, lehet nem ártana megnézetni ortopéd orvossal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!