Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyon fázik a kisfiam, mert...

Nagyon fázik a kisfiam, mert megy fel a láza, betakarjam, vagy sem?

Figyelt kérdés
Lázcsillapított még nem kap, mert az nem baj, hogyha küzd a szervezete, de nagyon rossz szenvedni látni szegénykémet.

2022. aug. 14. 18:00
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Köszi. Igen, azért írtam, hogy megy fel a láza.
2022. aug. 14. 19:02
 12/20 A kérdező kommentje:
Jó, de rosszul volt nagyon a gyerek.
2022. aug. 14. 19:03
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha rosszul van, akkor tök mindegy, hogy csak hőemelkedés,ami amúgy ment fel, csillapítani kell.
2022. aug. 14. 19:06
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Kisfiam 37,5-nél már pihegve fekszik és rosszul van, neki már ilyenkor kell a gyógyszer. Kislányom 39 fokos lázzal is ugrabugrál. Nem a hő számít, hanem a közértet.
2022. aug. 14. 19:24
 15/20 anonim ***** válasza:
25%
39 alatt nem kell gyógyszer, de 37,5 még csak hőemelkedés.
2022. aug. 14. 20:18
 16/20 anonim ***** válasza:
91%
Ha rosszul van a gyerek igenis kell. Vagy ti hagyjátok szenvedni? Gondolom fejfájásra ti sem vesztek be, mert csak egy fejfájás.
2022. aug. 14. 20:34
 17/20 anonim ***** válasza:
23%

16! Sose veszek be fejfájásra gyógyszert. Sosem.

A láz emelkedésekor természetes a fázás. Később enyhül. Sajnos a betegség ilyen.

Hagyni kell az immunrendszert egy kicsit dolgozni.

Vigasztalni kell,ölbe venni,huzattal betakarni etc. De 37.5-re nem kell gyógyszer.

Ráadásul ha most vett be, megegyező hatóanyagú gyógyszert 8 óra múlva vehet be újra!!!

Különböző hatóanyagút lehet 4 óra múlva.

Ezért is érdemes várni. Mert ha később mégis lázas lesz,nem vehet be semmit,ha csak 1 fajta van otthon!!

2022. aug. 14. 20:38
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
17. Hát ez te vagy én nem szenvedek és azt sem nézem el, hogy a gyerekem szenved. És nem is fogom sosem.
2022. aug. 14. 21:04
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Én addig be szoktam takarni míg megy felfele a láza és rázza a hideg.Ha már fent van neki, akkor általában nem kell már nyakig rátenni, illetve azt olvastam ilyenkor jó ha a lába, talpa kint van(mert azon keresztül jobban tudja szabályozni a testhőjét) meg nem dunsztba takarni, hanem csak valami vékony takaróval, mármint ha már fent van neki.

Amúgy minden orvos azt mondja, a modern vizsgálatok alapján, hogy akkor kell a gyerek lázát elsősorban csillapítani, mikor igényli, mikor nincs jól, rossz a közérzete és a többi.Ha viszonylag magas láznál is elvan,(nálunk is volt már olyan hogy 39fokkal még lazán játszott, meg olyan is mikor 37.6 csak feküdni bírt.) akkor nem kell, de ha nem érzi jól magát akkor kell.Senki sem azt mondja, hogy ha a gyereked szarul van csak nézd hogy szenved.

2022. aug. 14. 22:51
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Úgy csinálom ahogy a #19, tökéletesen leírta.
2022. aug. 14. 23:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!