Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi idős korig válogatós...

Mennyi idős korig válogatós egy gyerek?

Figyelt kérdés

Nagyon el vagyunk keseredve a férjemmel, mert a kisfiunk (5 éves lesz ősszel) szinte semmi zöldséget vagy gyümölcsöt nem eszik meg.

Többen mondták már, hogy ne aggódjunk, majd kinövi, de mikor?

Én aggódok. Bármi, számára új dolgot kínálunk neki, ő általában nem is hajlandó megkóstolni. Ha mégis megkóstolja van, hogy öklendezik. A gyerekorvos idén már a kérésemre egyszer vetetett tőle vért, rendben volt minden értéke.

Óvodában azt mondják rá, hogy normálisan eszik, de vannak dolgok, amiket ott sem kóstol meg... pl a gyümölcsöket.

17.5 kg és 114 cm, átlagos/ vékony gyerek.

Így nyáron számunkra ez még elkeserítőbb, mert 2 kivétellel... (alma és banán) mindennel elutasító. Ezen felül

nem eszik meg semmit amiben gyümölcsdarabok vannak (pl.sutemeny vagy joghurt), vagy semmi olyat sem, ami lekváros.

Zöldségek közül SEMMIT sem eszik meg nyersen, de olyan is van amikor főzve sem. Volt időszak, amikor a borsót is kiszedegette a rizibiziből vagy a hagyma darabokat a fasírtból.

Én minden nap főzök (a sors fintora, hogy szakács vagyok), van itthon gyümölcs, nem nassolunk, nincsenek megúszós gyorskaják az étrendben, van sok gyerekbarát fogás, amit csinálok, de még így is heti több este duzzogva bevonul a gyerek éhesen a szobájába mert a vacsora neki "fúj".

Valaki, akinek volt ilyen gyereke és már túl van ezen, leírja, hogy meddig tart ez?

2022. aug. 8. 21:26
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Számomra azért elkeserítő, mert az egészséges és változatos táplálkozás része SZERINTEM az is hogy eszik valaki gyümölcsöt és zöldséget.

A hozzátáplálásnál sem szerette sajnos ezeket én meg nem eroszakoskodtam.

köszi a válaszokat.

2022. aug. 9. 16:46
 12/13 anonim ***** válasza:
24%

Sosem szerettem a gyümölcsöket. Ettől még egészségesen és változatosan táplákozom.

A gyereked amúgy eszik gyümölcsöt: almát és banánt és zöldséget is.

2022. aug. 9. 17:52
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk működött a meggyőzés és a motiválás. Igazából csak beszélgettünk az egészséges ételekről, meg felrajzoltuk egy füzetbe, hogy milyen gyümölcsöket és zöldségeket eszik, mi három gyümölccsel és egy zöldséggel kezdtük (ha a krumplit nem számítjuk, azt nem tekintem zöldségek) 4 éves korában. Ha megkóstolt egy új zöldséget vagy gyümölcsöt, megdicsértem, megerősítettem, hogy milyen egészséges. Ha ezt követően többször is evett abból a zökdségből vagy gyümölcsből, berajzoltuk a füzetbe. 6 éves korára húsz fölött volt a gyümölcsök száma, a zöldségeké kicsivel tíz fölött. Később a körtén kívül minden közismert gyümölcsöt megevett, zöldségből pedig a paradicsomon és a hüvelyesken kívül szinte mindent megeszik nyersen vagy krémlevesként vagy serpenyős zöldségként. Főzeléket én nem szeretem, azt nem szoktam főzni.
2022. aug. 9. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!