Mit tennétek a helyemben?
2.5 éves lányom van. Mindig, amikor medencézünk, kádazunk, mindig issza a vizet belőle. Nem is lenne gond, ha nem kútvízből lenne feltöltve, és nem lenne koszos attól, hogy ki-be mászkál.
Mivel nem hallgatott rám, így leengedtem a kismedencéjét, és idén már nem is lesz feltöltve (kb az idő háromnegyed részében csak itta a vizet, amikor én kínáltam az ivóvizet, az nem kellett neki).
Most itthon a kiskádat viszem ki, abban pancsolhat, amíg jól viselkedik.
Tegnap nagyon el akart menni a strandra, így hát elmentünk délelőtt. Ott is elkezdte ezt a hülyeséget, hogy itta a medence vizét. Utána odament a csövekhez, ahol folyott bele a víz a medencébe, és odahajolt, hogy igyon belőle, mint egy csapból... Akkor megelégeltem, kivettem a vízből, és hazajöttünk. Tudja, hogy miért jöttünk haza, tudja, hogy rosszalkodott (jooo sokszor rászóltam, játéknak vette...). Megmondtam neki, hogy a nyáron már nem megyünk strandra (nyilván ezt még nem érti, hogy mit jelent). Pedig annyira jól érzi magát egyébként ott, Tök jól elvan a gyerekekkel, csúszdázik, játszanak, de végül mindig a vízivásnál köt ki (az a víz is nagyon undi egyébként...)
Szerintetek mit tehetnék még, hogy erről leszokjon? Mindenben következetesen nevelem, de ezt egyszerűen nem érti meg...
Semmit. Kb ennyi amit tehettél. Majd ha nagyobb lesz kinövi magától.
A középső lányom mindent a szájába vesz (szintén 2,5) Se a nagy, se az ikertesója nem csinálta, csinálja. Vele meg nem lehet kimenni a játszóra mert az összes kavicsot fadarabot már gyömöszöli a szájába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!