Lábfájás 3-4éves gyereknél?
Sziasztok,
4éves lesz a kislányom.
Hetente 1x 2x fájlalja a térdét.(leginkább délutánonként)
Van,hogy sokáig nem is fáj neki.
Lehet növekedési ugrás?vagy az esetleg,hogy a bölcsiben sokat futkározik meg játszik és elfárad neki?
Gyerekként nekem is ez volt-anyuék mondták, hogy áá csak a növekedés. De kb 3 havonta iszonyat fájt a lábam, aludni nem bírtam.
Felnőtt korra is megmaradt-mikor kiderült végre, hogy az egyik lábam egy-két centivel rövidebb, mint a másik-szemre nem mondod meg, de emiatt asszimetrikus a csípőm meg minden kicsit el van csúszva-és ez okozza :/ azóta is előjön néha.
Neki nézték ezt?
Ha amúgy egészséges, (bokasüllyedés, lúdtalp sincsen, ahogy írták előttem is) akkor igen, lehet növekedési fájdalom is. Az én kiskamaszom ciklikusan nőtt mindig, most sikerült neki 7 centit 6 hét alatt, gyakorlatilag mindig fáj valamelyik ízülete, leggyakrabban mostanában a térde, bokája, combnyak területe. Ha sokat nyúlt hirtelen, ez is lehet egy ok, ha nincs ilyesmi a háttérben, fordulj a háziorvoshoz.
Nekünk sem tudtak okosat mondani, ha ez az ok, maximum a calcium és d vitamin bevitelt lehet növelni, más nemigen segít sajnos.
Egy telefont megér, én is hívtam a gyerekorvost, meg is vizsgálta, nálunk ténylegesen ez áll a háttérben. ha nem múlik majd továbbra sem, akkor megyünk ortopédiára, biztos, ami biztos, nehogy gond legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!