Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek 5-6-7 gyerekre...

Szerintetek 5-6-7 gyerekre jut minőségi idő egy nagycsaládban?

Figyelt kérdés
2022. júl. 13. 21:35
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
81%
Nem! Ilyenkor szokott az lenni, hogy a nagy neveli a kicsit.
2022. júl. 13. 22:16
 12/27 anonim ***** válasza:
80%
5 gyerekes család legnagyobbjaként írom: nem. Persze szeretem a testvéreim, egyiket se adnám vissza, és szerencsésnek mondhatjuk magunkat,ugyanis a tanulás/zene/sport kombót is mindig fontosnak tartották a szüleim, de 2 diplomával a hátam mögött is azt mondom, bármikor visszacserélném ezt az életet kicsit több érzelmi törődésért cserébe. A "nagyobb korkülönbséggel könnyebb" elvet is cáfolnám, mi 16 évre vagyunk szétszórva, nem túl szép élmény, hogy amikor hazavittem az első barátom, anya épp ki se látott a kakis pelusok közül...nincs is sajnos közeli kapcsolatunk a mai napig.
2022. júl. 13. 22:29
 13/27 anonim ***** válasza:
0%
Hogy jutna már, gondolkozz már az Isten áldjon meg!
2022. júl. 13. 23:37
 14/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nem pontoztam lefelé senkit!

5 gyerekem van. És úgy vagyunk mi is, ahogy a 12-es írja, tanulás-zene-sport nálunk is fontos.

Eredetileg ennél is több gyereket terveztünk és több nálunk nagyobb családos ismerősünk van, ami valószínűleg vallási meggyőződésünkből adódik.

egyre erősebb bennem az elhatározás, hogy tudatosan befejezzük a családbővítést, mert azt érzem, ki, kiszorul 1-2 gyerek folyamatosan a figyelmünkből, törődésünkből, pedig nagyon igyekszünk időt fordítani rájuk. Sok ismerősöm van, többen nálunk több gyerekkel és ők boldogan mesélik, náluk minden rendben, jut idő mindenkire, mindenki boldog és alig várják az újabb kistesót. Aztán a gyerekeiken meg nem mindig ez látszik... Sokszor elhanyagoltak, vagy többet vannak a nagyszülőknél, mint otthon.

Persze biztos vannak olyanok is, akiknél ez működik. Mi öttel a felső határunkhoz értünk, belátom.

2022. júl. 13. 23:39
 15/27 anonim ***** válasza:
91%

Amikor még fiatal voltam, és bármiről álmodozhattam, öt gyereket akartam. Pont ez volt az egyetlen ellenérvem, a minőségi idő. Abban tudtam hinni, hogy lesz hozzá megfelelő apuka (nem lett), abban is, hogy lesz rá anyagi fedezet(nem lett), de azt már akkor is tudtam, hogy nem tudnék rájuk annyi időt fordítani, mintha kevesebben lennének. Egyikükkel se lehet olyan szoros érzelmi kapcsolatom, amilyet én anyaként szeretnék, mert ugye az se működik, hogy csak eggyel van, mindenkivel meg fizikai képtelenség.

Most ott tartok, hogy korom miatt már annak is örülnék, ha egy lehetne, de enélkül is levittem volna háromra az említett okból. Az még egy kezelhető szám szerintem ilyen szempontból, de inkább a kettő ideális.

2022. júl. 14. 00:27
 16/27 anonim ***** válasza:
60%

Ja, bocs, #5 voltam.

2022. júl. 14. 00:27
 17/27 anonim ***** válasza:
26%
Nem!Aki ennyit szül az önző !
2022. júl. 14. 05:44
 18/27 anonim ***** válasza:
77%
Háromgyerekes családban nőttem fel. Nem jutott rám minőségi idő mindig, mert nem körülöttem forgott a világ... Az én lassan öt gyerekemre se fog jutni minőségi idő, de bizonyos időközönként kapnak apa és anyanapot, amikor pár óra csak az ő igényeikről szól. Imádják. Egyébként azt tapasztalom hogy ennyi gyerekkel kukába lehet dobni a közkézen forgó gyereknevelési elveket mert annyira máshogy működik egy nagycsalád...
2022. júl. 14. 05:57
 19/27 A kérdező kommentje:

Nálunk nincs apanap, sem anyanap, nincs segítségem, ilyen formában nem tudjuk ezt megoldani.

Legnagyobb és a legkisebb kapja a legtöbb figyelmet. A legkisebb, mert még pici, a legnagyobb, mert annyira jól csinál mindent, minden téren, kiemelkedik legyen az tanulás, sport, vagy itthon is bármi (szerintem pont azért ilyen ügyes, mert így akar kitűnni a tesók közül). Az második legnagyobb kap még sok figyelmet, mert ő meg egyszerűen kiharcolja magának. A "szendvicsgyerekek" kicsit elhanyagoltabbak. Ezt látom rajtuk, látom, ahogy eltelik egy nap és eszembe jut, velük külön-külön alig beszélgettem, vagy játszottam, sőt, őket van, hogy a két nagyobb öltöztetu fel, vagy vigyáz hintáztatja... Ezen próbálok változtatni. És hogy férne bele egy újabb baba? Akkor azt az időt, ami így sem elég már rájuk még tovább kéne osztani...

Ezekről a dolgokról senki sem beszél. Most "divat" a nagycsalád, sőt, mondhatnék példákat, youtuber anyukát, vagy fb oldalt működtető anyukát, akik jóval több gyerekkel úgy mutatják be a nagycsaládos létet, hogy az tökéletes, abba egy gyerek sem sérül. Nem egészen így van, sajnos...

Egyke vagyok, magányosan nőttem fel, de rengeteg szülői szeretetet, figyelmet, törődést kaptam.Ezért nekem teljesen érthető az is, ha valaki tudatosan csak egy, vagy kettő gyereket vállal.

2022. júl. 14. 07:22
 20/27 anonim ***** válasza:
35%
Most őszintén!Minek ennyi gyerek?És ujjabb babán gondolkodsz?Kinek szülsz? Tesóknak?Te magad is látod,hogy szerencsétlenekkel nem foglalkoztok!Mondom én hogy az ilyen szülők öntőek.Csak magadat nézed !De az nem jut eszedbe,hogy az a gyerek milyen lelkisérült felnőtt lesz igaz?
2022. júl. 14. 08:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!