Hát ha mindkét oldalról a nagyszülők is ott laknak, talán akkor
2022. júl. 13. 21:42
3/27 anonim válasza:
Ez milyen kérdés már? Persze, hogy nem. De az ilyen családokban erre nincs is igény. Anyámék 8-an voltak testvérek. Az első gyerekeket a nagymama nevelte, később meg a gyerekek egymást. A nagyobb vigyázott a kicsire, amíg a szülők dolgoztak. Nem érdekelt senkit, hogy a gyerek szorong, mert a testvérét fontosabbnak érzi magánál, vagy mert nem kapott karácsonyra új játékot. Volt meleg étel, fűtött szoba, tiszta ruha, ennyi.
Nem hordták a gyerekeket pszichológushoz, mert megijedt egy bogártól.
2022. júl. 13. 21:44
4/27 anonim válasza:
Viccelsz? 3ra sem, nem, hogy többre..
Már kettő is necces kis korkülönbséggel, alig vannak velük a szüleik, az állam neveli fel őket(vagy a rokonság).
Mondjuk előnye is van, szorosabb lesz a kapcsolatuk a testvéreikkel, mint a szüleikkel, és a tesók tovább lesznek velük, mint a szülők.
2022. júl. 13. 21:48
5/27 anonim válasza:
Pont úgy, ahogy #3 írja. Ezekben a családokban általában gyorsan jönnek egymás után a gyerekek, így a nagyok se tudják, milyen a kizárólagos figyelem, nemhogy a kicsik. Nekik az a természetes, hogy elvannak a tesókkal, és csókolom. Amit nem ismer, az meg nem is hiányzik. Nekem mondjuk anyaként hiányozna.
2022. júl. 13. 21:50
6/27 anonim válasza:
Maximum ha el vannak osztva nagyobb időtávra. Tehát pl 3 évenként 1 gyerek. Úgy pl a legnagyobb gyerek 12 éves lenne, amikor a 4. testvére születik. Egy 12 évesre meg másmilyen figyelmet fordítasz, mint egy újszülöttre pl. Szóval szerintem nem lehetetlen, de nem könnyű.
2022. júl. 13. 21:50
7/27 anonim válasza:
A kedves lepontozók le tudnák írni, mégis hogy kapná meg? Szerintem a kérdésre válaszoltam, de az mondjuk nem elvárás, hogy felismerjétek, ez nem like jel. A kérdés a hasznosságra vonatkozik, nem arra, hogy egyetértesz-e. 😉
2022. júl. 13. 21:53
8/27 anonim válasza:
Ne aggódj, én a 3-as vagyok, engem is lepontoztak. Pedig ez az igazság, még ha fáj is. 6-7 gyerekes családban senkit nem érdekel a gyermek lelkecskéje, legyenek kielégítve a legminimálisabb fizikai szükségleteik, aztán ennyi.
2022. júl. 13. 21:56
9/27 anonim válasza:
Nem. A szülő felől nem, viszont van sok testvére és velük tud minőségi időt tölteni. Nekem egy gyerekem van, nyilván sokkal több időt kell vele foglalkoznom, mintha testvérei lennének, felesleges élethelyzeteket összehasonlítani, ez is lehet jó, meg az is.
2022. júl. 13. 21:57
10/27 anonim válasza:
#3! Én neked zöldet adtam, mert igazad van. Én viszont 2 pirosat kaptam, miközben senki nem írta, hogy szerinte lehet🤷🏼♀️
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!