Mit szoktatok csinálni az állandóan veszekedő testvérekkel?
3 és 5 évesek. Cukik, okosak és olyanok, mint egy rossz házasságban élő házaspár. Általában csak veszekednek, de néha verekednek is.
Sokszor a kicsi kezdi (lány) valami ölelgetéssel, aztán lesz a csipkelődés, aztán a nagy cserebe szavakkal bántja (mert ugye ő játszana és nem a húgával akar olelkezni... akkor jon a "te kaka, edd meg a kakát, kuka vagy a fejed kuki, szar".. van minden) Aztán jön a lökdösés, a csapkodás, a dobálás.
Persze szólok szépen, csúnyán, szetszedtem őket, egyik egyik szobába a másik a másikba, de 5p egy mennek újra össze.
Mit csinaljak..? Miért veszekednek állandóan...? Anyam szerint mi is ezt csináltuk a tesoimmal.
Másik hogy miért ordibalnak állandóan a gyerekek? Én nem szoktam ordítani... de mióta ovis/bölcsis a kicsi is..állandóan megy a kiabálás. Kb olyanok mintha valami fesztiválon élnénk és túl kellene ordítani a zenét. Égek a szomszédok előtt hogy vagy megy a csetepaté vagy a kiabálás.
Valami ötlet?
Szerintem ezt minden testvér csinálja,mi is állandoan haboruztunk az öcsémmel annak idejen😂szegeny anyánk tuti ő is kikészult.
Nemhiszem hogy tudsz bármit is csinalni ilyenek a gyerekek.Idővel jobb lesz hidd el:)
A szomszédokal meg ne törödj nekik is vannak gyerekeik vagy unokaik,vagy majd lesznek aztan megtudják:D
Nekem 1 kislányom van egyelőre és megse fordulna a fejembe hogy ez miatt nem akarnék neki kistesót.
Nálunk kollektív büntetés van veszekedés esetén. Ha veszekedés, verekedés van, mindegy kinek van igaza, mindegy ki kezdte, mindegyiket leszidom, és/vagy megy a büntisarokba.
Amióta ezt alkalmazom, érezhetően kevesebb a hangos konfliktus.
Idővel jobb lesz, ja persze.
Nálunk 4 éves fiú és 12 éves lány, ugyanezt csinálja, hol az egyik kezdi, hol a másik. Mi is ezt csináltuk a tesómmal.
Nálunk a kicsi nem marad ott a buntisarokban.
Milliószor is visszavihetem.. sztem meg kicsi ehhez. ettől persze fegyelmezem de nem veszem észre hogy meghatja.
persze próbálkozom de egyelőre nem látom ertlemet ennemlk
Nem tudom, hogy megnyugodjak, hogy mindenhol ez van… vagy pánikba essek.
Szintén ugyanez.
Nálunk annyi, hogy büntisarokba teszem etetőszékestől, bekötve a kicsit…
Nem maradna ott egyébként.
Nem kevesebb.. de ki tudja mennyi lenne amúgy.
Egy élmeny lehet a te gyerekednek lenni.
Aztán ha iskolás vagy dolgozó felnőttek lesznek szegények, s valaki árt nekik, akkor se mernek kiállni az igazukért, mert úgyis őket büntetik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!