El kéne hagynunk a délutáni alvást?
Enyem is ugyanezt csinalta, en mondjuk soha nem eroltettem ra semmit, mert attol, hogy kicsi, o pont ugyanolyan ember, es ismeri a teste jelzeseit.
2,5 evesen hagyta o is el az alvast, de ugyanugy voltunk mint a 2-es hozzaszolo, hogy heti 1-2 szer kidolt, es aludt, aztan ez ritkult, 3 evesen olyan heti, kethetente egyszer aludt delutan.
O 4 evesen mar iskolas volt ( itt ahol elunk 4 evesen iskola van, most 7 eves es mar 4. osztalyba megy osszel), ugyhogy ott mar ertelemszeruen nem volt alvas.
Az én két és fél évesemet minden délben leteszem, vagy elalszik, vagy 20 perc múlva kb mondja, hogy ő nem akar aludni. Akkor úgy vagyok vele, hogy már a csendben fekvés is pihenés volt kicsit a szervezetének, úgyhogy betudom ezt pihenésnek és mehet játszani. Ha elalszik akkor viszont kb egy óra alvás után kedvesen felébresztem, mert különben
1. Szörnyen hisztisen kel
2. Este nem tud elaludni
Most éppen ez vált be, de ez ugye gyakran változik mi a rendszer.
Kb fele fele arányban működik a délutáni alvás jelenleg és érdekes módon azt tapasztaltam, hogy ha nem alszik délután, akkor ugyan gyorsabban kidől este, de rosszabbul alszik, többször kel éjjel
5. valaszolo, Angliaban lakunk igen.
Ha augusztus 31.ig betolti a 4-et, akkor iskolas. Az enyem nyari, ugyhogy az egyik legkisebb volt, de semmi gond nem volt belole. Itt nem lehet halasztgatni.
Ovoda 3 tol 4 eves korig van ingyenes. Elotte fizetos, de nagyon draga, viszont aki dolgozik 80 %-a vissza igenyelheto.
figyelni kell a teste reakcióira. 2-3 hetes turnusban érdemes változtatni, mert a cirkadián ciklus lassan áll át.
nehéz ennyiből megmondani, de az a tippem, hogy napi 0-15 perc alvás lenne jó neki délután.
persze sok terhelés esetén több
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!