Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5 éves kisgyereknek mennyit...

2,5 éves kisgyereknek mennyit kell beszèlni?

Figyelt kérdés

Az elso gyerekem 2,5 evesen mondta egyaltalan az elso ertelmes szot,pedig lany,bolcsiben behozta. Kisfiam most 2,5 eves. Kb 25 szot mond,ami ertelmes. Egesz nap hablatyol babanyelven. Mondatok: ott az apa. Ez mi? Ez nem az anya. Ott a nèni. Ez nem jo,vagy jo,ez nagyon jo.

Tehat csak 3 szavas. Eleg ez? Vagy kell aggodnom? Ô nem megy bolcsibe,csak oviba 3 evesen. Amugy mindent megert,o is megerteti magat,csak nem beszel mondatokban. Uj szavakat kb hetente vesz csak fel 1-2-ot.

2022. jún. 16. 10:57
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Amenyit akar
2022. jún. 16. 10:59
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nálatok ez ilyen családi vonás. Az előzmények alapján én nem aggodnek, és nem hasonlitgatnam más gyerekekhez, majd közösségben biztos ő is beindul.
2022. jún. 16. 11:03
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

"Vagy kell aggodnom?"

Ha szeretsz aggódni, nyugodtan aggódj, ettől függetlenül a gyereked nincs lemaradva a beszéddel.

2022. jún. 16. 11:44
 4/6 anonim ***** válasza:
10%

Többet kell vele, előtte választékosan,magyarázva beszélgetni. Nem helyeselni a baba nyelvre, szépen mellé mondani a helyeset.

Többet foglalkozni vele.

Hiába mondják, hogy egyéni a gyerekeknél.. Oke.. De 2, 5 évesen azért szerintem ez nagyon kevés. El sem tudom képzelni, mit lehet igy egy ekkora gyerekkel csinalni, hogy egy értelmes mondatot nem tudsz vele valtani,csak mint egy 1 evessel.. Bölcsiben, oviban pedig attól, hogy elkezdenek beszélni semmit nem hoznak be, hiszen aki ilyenkor már választékosan, nagy szó kinccsel folyekonyan beszél, azt a lemaradast nem fogja behozni.

2022. jún. 16. 12:20
 5/6 A kérdező kommentje:

Utolso,hogyne hozna be, a kislanyom mar 9 ,ertelmes okos ,cserfes. Ha felev alatt kozossegben behozta ugyanolyan szintre, akkor nincs kulonbseg utana. Ezt nem is ertem. A sogorom 3 eves koraig nem szolalt meg,nem tudom van-e valami a genetikaban?

Egesz nap az udvaron vagyunk a kisfiammal,beszelek hozza,de konyvezni nem ul le velem. Homokozik,csuszdazik,hintazik,kismotorozik,kretazik,kutyazik egesz nap. Locsolunk,segit gazt szedni,minden kerti munkat. Nem ulunk bent nyaron.

2022. jún. 16. 12:53
 6/6 anonim ***** válasza:
78%

Abszolút genetikailag meghatározott. Kell rá a megfelelő idegrendszeri érettség, valami akkor a helyére kattan, és onnantól megy a dolog. Vannak is ilyen családok ahol jellemzoen mindenki későn kezd beszélni, ez egy ismert jelenség.

Nyilván számít az ingergazdag környezet is, de azért a hhh kisgyerekek is megtanulnak beszélni.

2022. jún. 16. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!