Minden kirándulás, ünnep, vagy bármi jó dolog azzal ér véget, hogy üvölt. Valahogy mindig minden kevés neki, vagy talál benne valamit, ami miatt puffoghat, hogy nem jó. A huga minden apró dologért hálás, örül még a nap sugarának is. De a fiam egyszerűen annyira nehéz eset. Mondok pár példát. Elmegyünk wellnesselni, mindenki jól érezné magát, először a fiam is élvezi, de hamar kitalálja, hogy itt igazából nincs semmi, ez szar. Elmegyünk erdőbe sétálni, ott nyafog, hogy nincs kedve az egészhez. Húsvétkor elmentünk játszóházba, az is kevés volt, mert utána nem kapott meg valamit, amit szeretett volna. Szinte mindig elrontja a család kedvét az elégedetlenkedésével. A születésnapja is sírással ért véget, akkor azt találta ki, hogy a huga többet kapott a szülinapjára (nem igaz). Van valakinek hasonló személyiségű gyereke? Nagyon szomorú vagyok ettől a helyzettől.
8tól fél4ig oviban van, azután még kint vagyunk az udvaron, 6kor vacsi és utána be lehet kapcsolni a tvt, ami lefekvésig (9ig) megy. De nem az van, hogy ül és bambulja, hanem jön megy, játszik a tesójával, fürdik stb, de ha épp olyan mese van, akkor megnézi. Tehát nem tudom pontosan megmondani, hogy mennyi az az idő, amíg csak a mesét figyeli. Hétvégén azért többet nézi, 1-2 óra biztos összejön egy nap. De nagyon szeret kint lenni, és aranyos meséket néz szerintem, nem ilyen hiperaktívvá tevő szörnyűségeket. A sok mese lehet a baj?
2022. jún. 13. 09:21
22/25 anonim válasza:
Nem kell, hogy hiperaktívvá tevős mese legyen. Plusz azt gondolod, hogy nem hat rá, ha nem bambulja pláne az esti órákban, amikor már a lecsendesedésnek kéne jönnie? De hat rá. Sok gyerekre olyan hatása is van a meséknek, főleg a mostani rengeteg ingert adóknak, hogy torzul a valóságképük. Mindennek olyan hiper-szuper érdekesnek kell lennie, mint ott. Szerintem túl van tolva nem valós ingerekkel. Így meg a valóság tényleg tud uncsi lenni.
Emellett biztos, hogy van más, vagy lehet hogy a fenti sem igaz rá.. Itt említett valaki gyermekpszichológust. Én elvinném, mert a túl sok hiszti mögött ki nem elégített kapcsolódási vágy szokott állni. Láthatóan egyedül ezt nem tudtátok eddig megoldani. Érdemes külső segítséget kérni. Egy jó gyermekpszichológusnak megvannak a technikái rá, hogy kidomborodjon a probléma és arra használható megoldási javaslatokat is kaphatsz.
2022. jún. 13. 09:33
23/25 A kérdező kommentje:
Köszi
2022. jún. 13. 10:25
24/25 anonim válasza:
Tipikus nagytestvér viselkedés, a környezetemben sokszor látom. A leggyakoribb azoknál, akiknek nincs külön szobája, én ezt a felfedezest tettem.Az én gyerekem egyke, ritkábban csinálja. Szerintem kéne olyan programokat szervezni vele, amikor csak vele van törődve.
2022. jún. 13. 14:58
25/25 A kérdező kommentje:
Szerintem is innen fúj a szél egyébként. Kis testvérféltékenység is van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!