Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány éves koráig fürdettétek/t...

Hány éves koráig fürdettétek/töröltétek meg ti a gyereketeket?

Figyelt kérdés
2022. jún. 5. 00:01
 1/8 anonim ***** válasza:
59%
6 éves a lányom, még fürdetem,törlöm, megmosom a fogát. Amíg ovis,belefér. Valamint én rengeteget szenvedtem a fájó tejfogaim miatt annak idején, mert a szüleim hagyták elromlani őket. Ezt nem akartam a lányomnak. Szerencsére az összes foga épen fog lecserélődni :).
2022. jún. 5. 00:16
 2/8 anonim ***** válasza:
34%

1. Válaszoló

Ez tök jól hangzik, csak épp az ilyen gyerek áll az ovis/sulis úszáson és néz ki a fejéből hogy nem tud egyedül sem megtörölközni, sem felöltözni.

2022. jún. 5. 08:08
 3/8 anonim ***** válasza:
38%
1x nem voltak úszni az ovival.
2022. jún. 5. 08:39
 4/8 anonim ***** válasza:
70%

6 éves (fiú), fürdésnél segítek, mert zuhanyzik (bőre miatt), de csak fogom a zuhanyt, ő mos meg mindenét általában. A törölközés, fogmosás egyedül megy.

Hogy mióta, nem tudnám megmondani, fokozatosan lett így, de kb öt éves korától keztem önállósítani. Ő olyan fajta, hogy ha nem noszogatom, kb még mindig mindent én csinálnék.

2022. jún. 5. 09:03
 5/8 anonim ***** válasza:
78%
5 éves korától kezdtünk szép fokozatosan egyre több mindent rábízni a fiamra, most lesz júniusban 6 éves, és abszolút egyedül intézi a fürdőszobai dolgait. De kell is, mert szeptemberben suliba megy.
2022. jún. 5. 09:23
 6/8 anonim ***** válasza:
81%

6 éves:

Fürdés: egyedül fürdik, de nem is lesz tiszta. Ahhoz még kell felügyelni, instruálni, mert magától nem mosdik meg alaposan. Ilyen, hogy a füle mögött? Még úgy se jut az eszébe, hogy mindig elmondjuk.

Fogmosás: A gyerekfogászunk is azt ajánlja, hogy 10 éves korig a szülő IS mossa meg a gyerek után, mert a kéztőcsont csontosodása addig megy végbe és az kell, hogy kellően precíz legyen a fogmosása. Nem teher, megtesszük.

Törölközés: intézi, de szintén lusta. Neki úgy is jó, hogy vizes testtel bújik bele a pizsibe.

Hogy a sulis úszáson hogy lesz? Fogalmam sincs, de a korosztálya 99 %-a ugyanígy áll.

Ovis úszáson semmilyen önállóságot nem várnak el. Eleve úgy szervezik, hogy az ovi viszi őket, szülő megy érte és a szülők csinálnak mindent.

2022. jún. 5. 09:30
 7/8 anonim ***** válasza:
78%

Három éves kora óta tudja ezeket a dolgokat. Olyan oviba jár, ahová busszal viszik a gyerekeket, mi szülők addig vagyunk velük, míg feltesszük rá őket. Az oviban már az óvónéni segít annak, akinek kell még, de 4 éves korára már mindenki önálló lesz. Minden nap úsznak, így rengeteget öltöznek, törölköznek, a nagycsoportosok már maguknak szárítanak hajat.

Nagyon hamar rá lehet szoktatni erre a gyerekeket. Legtöbb esetben nem a 6 évesen múlik, hogy nem tud még megtörölközni, fürdeni, felöltözni.

2022. jún. 5. 10:01
 8/8 anonim ***** válasza:

Fürödni, mosdani, torolkozni egyedül szokott a 6 éves és 5 éves lányom is.

Hajat mosni nem tudnak még egyedül, de ezt egyelőre még nem is nagyon eroltetem, félek hogy csak belekennék a, szemukbe a sampont és elmenne a kedvük az egesztol.

2022. jún. 7. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!