Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek beszéljek az edzővel?

Szerintetek beszéljek az edzővel?

Figyelt kérdés

Múltkor a férjem vitte edzésre a kisfiunkat, és utána elmesélték, hogy a gyerek belerúgott Bencébe, ezért az edző azt mondta, kérjen bocsánatot.

Ez így rendben is volna, de az előzmények…

Bencével egy osztályba járt a fiam, Olivér, viszont Bence sokkal nagyobb darab, és rendszeresen bántalmazta a kisfiamat. Másokat is, de őt különösen, annyira, hogy (mivel az igazgató nem csinált semmit, hiába fordultunk hozzá), elmentünk a fenntartóig (polgármester). Az lett a vége, hogy Bencét átrakták másik osztályba, aztán még egybe. (Hogy erről a “megoldásról” mi a véleményem, azt most nem fejtem ki.)

Hosszan írhatnám, mi minden történt, miket csinált a gyerek a kisfiammal, és hogy telt az az évünk.

A lényeg, a kisfiam kitalálta, hogy focizni szeretne. Nagyon szeret menni, kabe minden erről szól. Viszont az első edzésen konstatáltuk, hogy Bence is oda jár. Nem baj, gondoltam, hátha itt összebarátkoznak. (Az anyjával amúgy nem vagyok rosszban, szoktunk beszélgetni is, anno eljött hozzánk megbeszélni a dolgokat, apuka erőszakos, ez csapódik le a gyerekben, akit ezért sajnalok is, de mondtam neki, hogy minden empátiám mellett nekem az én fiam az első.)

A lényeg, hogy Bence állandóan alázza a többieket, köztük Olivért. Hihetetlen megfigyelni, mire képes egy 7 (!) éves gyerek: béna vagy, sosem találsz be, mindig elrontod stb. ilyeneket kiabál neki, ahogy meglátja, nem zavarja, hogy ott vagyok és rászólok. Mivel nem tudok rá hatni, a fiamat próbálom erősíteni, aki mindettől függetlenül imád edzésre menni.

Azt mondja, legutóbb is Bence egyfolytában alázta, meg direkt rá is lepett a lábára, ezért rúgta meg.

Az edző egy nagyon jó fej huszonéves srác, aki ezeket nem látja vagy csak felületesen. Gondoltam, beszélek vele, mielőtt elharapózna a dolog, meg hát kicsit fura, hogy Oli kérjen bocsánatot, bár kívülről érthető.

Eddig azért nem mondtam semmit, mert nem akarom, hogy a másik gyerekkel esetleg ne legyen objektív és negatívan befolyásoljam, illetve gyűlölök árulkodni.

Ti mit tennétek? Összességében az edzések nagyon jok, és Bencét is jól kezeli az edző, csak ott van ez a “buvopatak”…

#gyerekkonfliktus
2022. jún. 2. 14:29
 1/10 anonim ***** válasza:
84%

Persze hogy beszélj az edzővel

Annyi ilyet hallok mostanában, rengeteg az iskolai bulling :/

2022. jún. 2. 14:40
 2/10 anonim ***** válasza:
76%
Nekem is volt ilyen osztálytársam,anyukám közölte vele,hogy ha nem hagyja abba szól a Mikulásnak hogy a rossz listára kerüljön. Bevált 😅
2022. jún. 2. 14:45
 3/10 anonim ***** válasza:
79%
Beszelhetsz vele, de a gyerekeddel is. Attól, hogy valaki csufolja, még nem kell rugdosni.
2022. jún. 2. 15:55
 4/10 anonim ***** válasza:
58%
Utolsó, miért, tűrnie kéne? Ha a felnőttek nem fékezik meg a kis bullyt, akkor neki kell.
2022. jún. 2. 16:27
 5/10 anonim ***** válasza:
64%
Csak bocsánatot kellett kérnie mert belerúgott a bencébe. Ez így normális. Nem büntetést kapott, annyira nem értem miért pörögsz ezen, inkább maga a helyzet a gond, hogy idejár a bunkó gyerek is.
2022. jún. 2. 16:29
 6/10 anonim ***** válasza:
62%

4!

Hát ha szerinted az, hogy csufolodik egy szintén van q rugdosassal, akkor a probléma q te keszulekedben van. Legközelebb majd bele vágja a nagykest, mert csufolta? Hja....

2022. jún. 2. 16:31
 7/10 anonim ***** válasza:
74%

Fiaddal megbeszéled, hogy csúfolódásra nem rugdosással válaszolunk (hanem szóban, vannak erre jó válaszok, nézz utána).

Fiaddal azt is megbeszéled, hogy Bencének lelki gondjai vannak, ez olyan, mint egy betegség, csak lelki. Ne vegye magára, amit a Bence mond, aki csúfolódik, annak valószínűleg kisebbségi érzése van.

Edzővel megbeszéled, hogy van ez a csúfolódási probléma, és egyrészt jól teszi, hogy nem nézi el, ha valaki rúg, ugyanakkor figyeljen külön Bencére is, mert szüksége van rá. Meg ne azt lássák a gyerekek, hogy csúfolni szabad.

2022. jún. 2. 18:35
 8/10 A kérdező kommentje:

Szóval anno falhoz szorította, fojtogatta, megütötte, megrugta, esernyő hegyével lagyekon akarta szúrni (pár mm-en múlt, ez pont az orrom előtt történt). Alapvetően egyetértek, hogy ne rugdosson a fiam, de azt is megértem, hogy betelt a pohár. (Mást is bántott amúgy Bence, volt, akinek ceruzát dofott a szeme alá.) Kabe én is arra jutottam mint a 7-es válaszoló az utolsó bekezdésben.

Próbáltam ma az edzővel beszélni, de csak nagyon röviden sikerült, szerinte kölcsönös a dolog.

2022. jún. 3. 02:06
 9/10 A kérdező kommentje:
#5 - pedig szerintem nem bonyolult: rátaposott a lábára és gúnyolta. Ezért rúgott. Ezért “pörgök rajta”.
2022. jún. 3. 02:08
 10/10 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem sem az, ahelyett, hogy segítséget kérne, erőszakos. Gondolom Bencécske is bocsánatot kér, ha az edző látja, mit csinál. Szólni kell neki, hogy figyeljen oda, mert ez meg ez volt x éve és te folyamatosan hallod, hogy alázza a tiédet, tegyen valamit, mert a tiéd kikészül lelkileg.

Szerintem a lelki bántalmazást is komolyan kellene venni, még rosszabb is, mint a fizikai.

A mi edzőnk másik sportban tornagyakorlatot csináltatott azzal, aki nem megfelelően viselkedett, és a szóbeli dolgokat, engedetlenséget, kinevetést ugyanolyan szinten vette, mint a verekedést.

Összebarátkozni csak akkor fognak, ha huzamosabb ideig két anyuka figyel rájuk kettesben. Mert csak akkor van kontroll. Itt nincs, túl sok hozzá a gyerek és csak annak van súlya, ha a saját anyja szól rá.

Én beszélnék az edzővel, és a fiammal is. Megmondanám, hogy akárhányszor sérelem éri, MINDIG az első legyen, hogy HANGOSAN kiabál, hogy "NE BÁNTS", "HAGYJÁL MÁR"

Hogy az edző meghallja! A mi világunkban sem rugdosunk vissza, az már testi sértés, pláne utólag bosszúból. Mindenki szól a hatalmi szervnek, ami nálunk a rendőrség, náluk meg az edző. Hangosan kiálltson a gyereked minden egyes apró sérelemért. Ez nem árulkodás, ez segítség kérés!

2022. jún. 3. 07:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!