Meddig normális ha szégyenlős a fiam?
#4-es miért lenne autisztikus tünet, hogy egy 3,5 éves gyerek szégyenlős?
Szerintem csak ilyen típus 🤷♀️
Nincs határa annak, hogy meddig normális. Én még 30 évesen is legszívesebben elkerülöm az embereket ha tehetem. Semmi értelme nincs emberek között végezni egy olyan cselekvést, amit lehet egyedül is csinálni.
A fiad azért bújik el, mert nem akar találkozni velük. Amíg nem jön rá, hogy mi az értelme annak hogy ő is ott van melletted és minimálisan kapcsolatba lép másokkal, addig nem fogja szívesen csinálni. Vagyis amíg a te ismerőseiddel találkozik, akikhez neki semmi köze, addig nem fog máshogy viselkedni. Miért is tenné? Gondolom te se mész oda egy ismeretlen vagy látásból ismert emberhez az utcán hogy beszélgess vele mikor lenne jobb dolgod is, nem? Majd ha olyannal találkozik, akivel szeretne beszélgetni, akkor nem lesz visszahúzódó.
Az unokahúgom 5 éves, de a mai napig elbújik ha megy hozzájuk valaki, pláne akit nem ismer. Az oviban is nehezebben oldódott, de már szívesen barátkozik a többi gyerekkel, szeret is oviba járni.
Szerintem egyszerűen vannak ilyen visszahúzódóbb habitusu gyerekek, ugyanígy vannak ilyen felnőttek is,nincs ezzel semmi baj. Nem vagyunk egyformák és ez így van jól :)
Az is lehet, hogy a covid miatt egyébként sem tudott sok emberrel találkozni, épp nemrég olvastam egy gyermekpszichologus cikkét ezzel kapcsolatban, ő írta, hogy ez az ún. covid-generáció, akik gyakorlatilag ebbe a járványba születtek bele, így nem igazán volt lehetőségük szocializálódni, nehezebben nyitnak, nekik több idő kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!