1.5 éves lányom retteg a fürdéstől. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Mindig imádott fürdeni, nagyon jól elszórakoztunk. Aztán kb 1 hete belekakált a vízbe, ez annyira megrémítette hogy üvöltve próbált kimászni a kádból. Persze nyugtattuk, de nagyon nehezen csillapodott le. Gondoltam egyszeri eset lesz, de nem. Azóta úgy üvölt már este a vetkőzésnél is mint akit nyúznak, képes lenne hányásig sírni, nem ül le a kádban sem, csak áll és sír.
Valaki tapasztalt hasonlót?
Nem tudom mi lenne a helyes, ha nem erőltetem egy darabig a fürdést, hanem vizes ruhával átmosdatom, vagy ragaszkodjak hozzá továbbra is? Azóta rémálom minden esténk emiatt.
2022. máj. 8. 20:58
1/8 anonim válasza:
miért nem próbáljátok zuhanyoztatni? kb ennyi idős volt a lányom amikor elkezdtünk inkább zuhanyozni, mert valamiért ő sem akart beleülni a kádba.
2/8 anonim válasza:
Állítsd be a kádba, és zuhanyozzon. Esetleg vehetsz neki csempere való festéket, míg zuhizik, addig elszuttyog vele. Szerintem ilyen alapvető dolgokat nem szabad rahagyni, hogy jó, akkor ne furodjon, mert rossz irányba viszi a nevelést.
3/8 anonim válasza:
Volt egy idő, valami miatt nem akart fürdeni a gyerek csak állt a vízben és ölelte a nyakam. Lemosdattuk úgy hogy ölelkeztem vele. Ha nem állt volna vissza a régi pancsolós önmagára akkor zuhanyra álltunk volna át.
4/8 anonim válasza:
Nekem is masfel eves a lanyom, uez van mint #3asbak, idonkent zokog es oleli a nyakam aztan atmegy rajta.
Adj a tiednek egy kis idot es szerintem is probaljatok meg a zuhanyzast.
5/8 anonim válasza:
Zuhanyzás. Esetleg tegyél egy műanyag dobozt a kádba, álljon abba, és magyarázd el hogy ott nem történik majd semmi baj. Vagy válasszon egy csúszásgátlót a kádba ami megvédi, neveztek ki egy fürdőbabát amivel együtt furodhet, àllj be te is a kádba, stb. Próbalkozz hasonló játékosabb dolgokkal, ami biztonságérzetet adhat neki.
6/8 anonim válasza:
Esetleg új játék a vízben?Az hátha érdekelnê.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, akkor ma már a zuhanyzással próbálkozunk.
2022. máj. 9. 11:51
8/8 A kérdező kommentje:
Azóta megoldódott a probléma, nagyon élvezi a zuhanyzást. Köszi mégegyszer😃.
2022. máj. 15. 14:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!