Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A 2,5 éves kislányom nagy...

A 2,5 éves kislányom nagy részben csak halandzsázik. Mi a véleményetek erröl?

Figyelt kérdés
2,5 éves a kislányom. Alapvető szavakat szép tisztán ki tud mondani mint a:anya,apa,mama,baba,nem,igen. 90%-ban csak halandzsázik. Mintha nem is magyarul beszélne. Folyamatosan egész nap beszél és egy szót sem érteni belőle. Mi a véleményetek erröl? Lehet ebből később gond?

2022. ápr. 27. 08:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
34%

2.5 evesen hogy beszeljen maskepp?

Kisfiam is ennyi idos, szavakat mond szepen de mivel mag most tanul beszélni halandzsazik.

2022. ápr. 27. 10:33
 12/13 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem érzi azt a szülő,hogy normalisan fejlődik e a gyereke vagy nem. Én írtam,hogy 2,5 a fiam és megyunk tsmt-re. Nem első gyerek,és igen,minden gyerek más, de en azt látom kicsit megkesett ez a beszéd. Megnéztem a tsmt-t, jatekos torna gyakorlatokhoz hasonló,ártani biztos nem árt. Inkább megyunk most,mert itthon vagyok,időnk van rá, és ha nem muszáj ne az oviban szenvedjen. Ettol még lehet,hogy ovira se fog beszélni van ilyen, de nekem 2,5 volt az a türelmi határ amire azt mondom,hogy most már kezdjunk vmit ( tsmt,ayres, logipedia stb)
2022. ápr. 27. 10:37
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
2,5 evesen kb 10 szava volt a fiamnak. Ennyit tudtam bejelolni a logopediai felmeresen az ovis beiratkozaskor tavasszal. Mivel bolcsiben nyugtattak, hogy minden rendben van egyebkent vele nem volt extra frjlesztese. Mindig nagyon figyelt ha beszelunk, de nem valaszolt csak nonverbalisan. 2-3 honap mulva robbanasszeru fejlodesnek indult a beszed, hirtelen 4-5 szavas mondatokkal kezdett, es az latszott, hogy elvezi, hogy beszel. Mintha korabban nem azert nem akart volna, mert ugy erezte nem megy neki. Egyebkent sok dolgot igy csinalt. Szoba es agytiszta is egy het alatt lett parhuzamosan, ovi elotti nyaron. Szeptemberre nem lehetett megmondani, hogy 2-3 honapja meg nem beszelt.
2022. ápr. 27. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!