Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit szokott felírni egy-két...

Mit szokott felírni egy-két év körüli gyermeketeknek a gyerekorvos amikor náthás és köhög?

Figyelt kérdés
A mienk mindig antibiotikumot ad (Actil Duo). Eddig kétszer volt beteg a kisfiam, másodjára csak láza volt másfél napig, akkor kiegyeztünk abban, hogy csak akkor adom be, ha más tünet is jelentkezik. Most folyik az orra és köhög, délután megyünk a dokihoz és kíváncsi vagyok mit írnak fel másnak.
2010. szept. 16. 09:19
 1/7 anonim ***** válasza:

Orrszívás,lázcsillapítás-ha szükséges-,sok folyadék.Ha köhög,megnézi,és ajánl valamit,mi általában Stodalt használunk.AB-t csak akkor kapna,ha nem vírusos a betegség,ez eddig a 4 gyereknél összesen egyszer fordult elő.Ja,és köhögésnél a házi praktikákat ajánlja:mellkaskenőcs,vagy zsíros kenőccsel bekenés,bekötés,biztosan hallottad már.

Homeopátiás orvosunk van,kezdésnek az enyhe,természetes dolgokat ajánlja.

2010. szept. 16. 09:36
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod. Én sem vagyok híve az antibiotikumnak, de egy elég fiatal doktornőnk van aki "biztonsági játékos". Fülészetre is állandóan elküld, pedig semmi baj a fülével.
2010. szept. 16. 09:56
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerencsére a mi orvosunk, nem az az "adjunk mindenre antibiotikumot" típus.

Ha nincs láza, általában C-vitamin, stodal szirup, calcimusc injekció (mivel hajlamos az ugató köhögésre, ezt folyadékba téve megissza), cetirizin csepp (náthára), és tényleg nagyon jó a mellkaskenőcs, mi baby luuf-ot haználunk.

Orrszívás, orrspray.

Amúgy most kaptunk antibiotikumot, mert 39 fokos láza volta kislányomnak, és a torka is piros, Cefzilt kaptunk. De most 2 éves, most kapott 2-jára antibiotikumot.

Antibiotikumos kezelés után adjál normalfore-t a gyereknek, hogy a gyomrát rendbehozza, ezt is a gyerekorvosunk ajánlotta, napi 2 ampulla 1 hétig az antibiotikum után.

2010. szept. 16. 10:00
 4/7 anonim ***** válasza:

Dejó,én most elkenődtem!:(

Mi minden egyes alkalommal antibiotikummal jövünk ki a rendelőből,eddig 3-szor volt beteg a 20 hónapos kisfiam.Most éppen Augmentin Duo-t kapott,piros torok,nózifolyás,és egyszeri láz miatt.

Teljesen döntésképtelen vagyok ezt illetően,hogy adjam avagy ne adjam a gyógyszert?Félek,ha nem adom,kárt csinálok,ugyanakkor ez a fránya antib. erős,mint a lórúgás.

Tökjó,így próbáljak meg segíteni a fiacskámon és okosnak lenni.

2010. szept. 16. 13:23
 5/7 A kérdező kommentje:
Igen, nekem is ez a dilemmám, hogy mi van ha nem adom be neki és rosszabbul lesz. Egyébként az én fiam is 20 hónapos.
2010. szept. 16. 13:29
 6/7 anonim ***** válasza:
Első vagyok.Nekem mutatta a doki,h ha a torka piros és kis pöttyök vannak benne,akkor vírusos.De persze nem én szoktam diagnosztizálni.:)),csak az érdekesség kedvéért.:)
2010. szept. 16. 13:31
 7/7 A kérdező kommentje:
Megjöttünk a dokitól. Helyettesítés volt, illetve ketten viszik a praxist és az idősebb doktornő volt (aki az én gyerekorvosom is volt). Calcimuscot, Mosdósi féle köptetőt és orrcseppet írt fel. Viszont ha holnapra besűrűsödik az orrváladéka adnom kell az ab-t.
2010. szept. 16. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!