Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha egy gyereknek a családtagok...

Ha egy gyereknek a családtagok szidják az anyját, elkezdi másolni és ő is szidja. Hogyan lehet igy jol nevelni?

Figyelt kérdés
Es a gyerek beszéde miatt az anyát kérik számon ugyanezek a családtagok.

2022. ápr. 19. 11:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
11%
Az ilyen gyerek végtelenül ostoba és buta. Add oda az apjának és ne törődj vele tovább, nem érdemli meg.
2022. ápr. 19. 11:41
 2/11 A kérdező kommentje:
A gyerek azt sem tudja mit beszél. Csak utánoz.
2022. ápr. 19. 12:01
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
El kell távolítani ezeket a családtagokat a környezetéből.
2022. ápr. 19. 13:18
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez nekem nagyon fura. Én 6 éves voltam, amikor a szüleim elváltak. Onnantól apám szülei állandóan édesanyámat szidták nekem (nem az ő hibája volt egyébként a válás), de én tisztán emlékszem, hogy már kicsiként is kikértem ezt magamnak, és kerek-perec megmondtam nekik, hogy ne mondjanak rosszat az anyukámról, pláne ne előttem. Persze nem hagyták abba. Amint 18 lettem, meg is szakítottam velük minden kapcsolatot. Szerintem ez a legaljább dolog a világon, hogy egy kisgyereknek szidják az anyukáját. Mégha igazuk is lenne (de nem volt), akkor sem szabad azt elérni, hogy a gyerek is így kezdjen el gondolkodni.
2022. ápr. 19. 13:32
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Mennyi idős a gyerek?

Amúgy nálam is elváltak a szülők, és a nagynénéim mióta az eszemet tudom anyámat szidták, anyai nagyanyám meg apámat és én is tisztán emlékszem mennyire mérges voltam rájuk emiatt.

Meg is szakítottam velük én is a kapcsolatot.

Úgy 5-6 évesen kezdték és amíg szóba álltunk ez így ment, állandóan 20 éves sztorikkal jöttek, meg anyám közben már meghalt, de utána is folytatták.

Szóval vagy nagyon pici még a gyerek, vagy magától is rá fog jönni hogy nem igaz, amit mondanak az anyjáról.

2022. ápr. 19. 13:57
 6/11 A kérdező kommentje:

Itt szerintem a gyerekben már megfelelési kényszer vagy görcs is van a családtagok felé.

Abban, hogy szófogado is legyen és önmagát is érvényesítse egyszerre (ami egyfajta ellentét), még bizonytalan.

Ő még nem vitatkozik felnőttekkel mert nem tud. Feleselés stb azok mennek néha, de nem képes érvelésekre pláne olyanokkal szemben akiknek meg akar felelni.

Bennem bízik csak, hogy felém önmaga lehet.

2022. ápr. 19. 14:01
 7/11 A kérdező kommentje:
Gyakorta mondja azt amit szerinte hallani akarnak = megfelelési kényszerből ismétel utánoz meg eleve utanzással tanul az ember.
2022. ápr. 19. 14:02
 8/11 A kérdező kommentje:
Azaz pl egymást közt (anya+gyerek)nem szidunk senkit, eszébe sem jut másokat gúnyolni sem. Alapbol benne nincs ilyen hogy szidjunk másokat.
2022. ápr. 19. 14:05
 9/11 anonim ***** válasza:
Mennyi idős??
2022. ápr. 19. 14:27
 10/11 A kérdező kommentje:
7
2022. ápr. 19. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!