Hogyan segíthetek a jó testvéri kapcsolat meglétéért?
Lányom 11, öccse 7 éves. Hogy erősíthetbém az összetartozás érzését számukra? Vannak játékok, amikben egymás mellett kell kiállni -nem ugrik be a neve, ha tudtok konkrétat írjátok meg vagy jókat mondani egymásnak egymásról, milyen módszerek vannak még?
Mindennap erősíteni valahogy egyfajta rutin?
Ne kivételezz velük, saját magukért szeresd őket és a saját érdemeiket dicsérd meg. Ha egyiknél megdicsérsz valamit, a másiknál is vedd észre, hogy megdicsérhesd. Nincs testvéri kötelék építő játék, az leginkább nehéz helyzetekben jön ki, akkor is, ha párszor kirekeszti a nagyobb a kisebbet, néha a védelmére fog kelni. Nem muszáj szeretniük egymást!
Rakd be őket játszóházba, a nagyobbnak akár adj könyvet, és menj el vásárolni. Sok ott a gyerek, lesz konfliktus, hagyd őket, had csinálják önállóan a dolgaikat és mindig tegyél igazságot, különben úgy érzik nem számíthatnak rád. Ha nem tudod mi a megoldás, mondd meg őszintén.
Én imádtam volna utolsó, ha valaki kontrollálja a játékot és nem hagyja az öcsémet rámtelepedni, durváskodni, szabályt nem betartani, zargatni, hogy játsszunk már, hanem meg lett volna szabva a játékidő, amikor rámtelepedhet, és fix játékokat fix szabályokkal játszhattunk.
Nagyritkán volt, hogy magunktól is tudtunk(építsünk bunkert), de mindig tönkrevágta a viselkedésével. Nekem oda kellett volna egy felnőtt, mert a közös tevékenységeket pokollá tette. A mi szüleink sosem találtak ki játékokat, de néha társasoztak velünk, akkor valamennyire szabálybetartásra tudták rávenni a tesóm, az jobb volt, hogy rászóltak, hogy ne csaljon, meg ne piszkáljon. Szóval lehetnek nagyon jók is a "kötelező" játékok, ha felügyelik normálisan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!