Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan segíthetek a jó testvér...

Hogyan segíthetek a jó testvéri kapcsolat meglétéért?

Figyelt kérdés

Lányom 11, öccse 7 éves. Hogy erősíthetbém az összetartozás érzését számukra? Vannak játékok, amikben egymás mellett kell kiállni -nem ugrik be a neve, ha tudtok konkrétat írjátok meg vagy jókat mondani egymásnak egymásról, milyen módszerek vannak még?

Mindennap erősíteni valahogy egyfajta rutin?

2022. ápr. 18. 06:54
 1/5 anonim ***** válasza:
69%
Így erőltetni nem érdemes, meg gyakoroltatni, csak megutálják az egészet. Ne kivételezz egyikkel se és mutass jó példát, ha van tesód. Ennyi.
2022. ápr. 18. 07:06
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem erőltetés a játék és a jó hangulat.
2022. ápr. 18. 07:22
 3/5 anonim ***** válasza:
87%

Ne kivételezz velük, saját magukért szeresd őket és a saját érdemeiket dicsérd meg. Ha egyiknél megdicsérsz valamit, a másiknál is vedd észre, hogy megdicsérhesd. Nincs testvéri kötelék építő játék, az leginkább nehéz helyzetekben jön ki, akkor is, ha párszor kirekeszti a nagyobb a kisebbet, néha a védelmére fog kelni. Nem muszáj szeretniük egymást!

Rakd be őket játszóházba, a nagyobbnak akár adj könyvet, és menj el vásárolni. Sok ott a gyerek, lesz konfliktus, hagyd őket, had csinálják önállóan a dolgaikat és mindig tegyél igazságot, különben úgy érzik nem számíthatnak rád. Ha nem tudod mi a megoldás, mondd meg őszintén.

2022. ápr. 18. 07:31
 4/5 anonim ***** válasza:
91%
Utáltam amikor az öcsémmel !kellett! játszanom, mert rám parancsoltak. Viszont mikor magunktól találtunk ki játékokat egész nap tök jól el voltunk együtt. Pláne mamáéknál az udvaron, ahol amúgyse volt sok játék és fel kellett találni magunkat. Nővéreméknél is ezt figyeltem meg, hogy mikor nincs rájuk állva a gyerekek nagyon szépen játszanak együtt. Amint viszont a szülő megjelenik a gyerekek elkezdik magukat produkálni nekik. Szóval szerintem a legjobb módszer, ha hagyod őket hogy kitalálják hogyan játszhatnak együtt. Esetleg te kitalálsz valami szerep játékot aztán menet közben szépen kilépsz belőle ők pedig együtt játszhatják tovább.
2022. ápr. 18. 08:07
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Én imádtam volna utolsó, ha valaki kontrollálja a játékot és nem hagyja az öcsémet rámtelepedni, durváskodni, szabályt nem betartani, zargatni, hogy játsszunk már, hanem meg lett volna szabva a játékidő, amikor rámtelepedhet, és fix játékokat fix szabályokkal játszhattunk.

Nagyritkán volt, hogy magunktól is tudtunk(építsünk bunkert), de mindig tönkrevágta a viselkedésével. Nekem oda kellett volna egy felnőtt, mert a közös tevékenységeket pokollá tette. A mi szüleink sosem találtak ki játékokat, de néha társasoztak velünk, akkor valamennyire szabálybetartásra tudták rávenni a tesóm, az jobb volt, hogy rászóltak, hogy ne csaljon, meg ne piszkáljon. Szóval lehetnek nagyon jók is a "kötelező" játékok, ha felügyelik normálisan.

2022. ápr. 18. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!