Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Semmilyen sporton nem akar...

Semmilyen sporton nem akar résztvenni a 4 éves fiam, hogy vegyem rá bármilyen mozgásra, talán még éretlen rá?

Figyelt kérdés
Most jár második éve oviba, és idén már kezdődnek a + foglalkozások. Judo-t, focit kipróbálta és nem akart részevenni benne, végig a padon ült, vagy magában ugrált. Pedig az összes többi csoporttársa résztvett. Lusta mindenre, ha kirándulunk, ő már az odaúton fáradt, ha bringázunk, neki nincs kedve, ha sétálunk, akkor is azt kérdezi, hogy mikor megyünk haza. Semmi mozgás nem érdekli, pedig mi szülők nem vagyunk otthonülő típusok. Itthon meg ugrál össze viszza, úgy kell "lelőni". Lehet, hogy nem mer mások előtt, vagy másokkal együtt tornázni/mozogni?
2010. szept. 15. 20:39
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy nem elég ügyes, vagy esetleg néhány mozgásbanfajtában elmarad a társaitól? Nálunk ugyanez volt és kiderült, hogy az egyensúlyérzéke fejletlen és emiatt először azt kell fejleszteni. Ezt sem az óvodában, sem a gyerekorvosnál nem vették észre. Én is csak annyit láttam, hogy nincs kedve semmilyen sporthoz, itthon pedig nagyon eleven. GYermekneurológust érdemes megkérdezni.
2010. szept. 17. 10:42
 2/9 anonim ***** válasza:
mozgásfajtában! Bocs
2010. szept. 17. 10:43
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Hát nem tudom, hogy van-e gond az egyensúlyérzékével. Pont idén nyáron tanult meg kétkeréken bringázni. Szerinted akkor is lehet gond e téren? És hogy jutok el ahhoz az orvoshoz, beutalót kell kérni? Ti milyen útat jártatok végig? Köszi: Betty
2010. szept. 18. 11:50
 4/9 anonim ***** válasza:

Én fiam is tud biciklizni, de nem nagyon szereti. Gyerekorvos tud beutalót adni, bár nekünk azt mondta, hogy szerinte semmi baja a fiamnak. Maszekon viszont nem kell beutaló és talán érdemesebb oda menni inkább.

Mi maszekon voltunk és ott csináltattak néhány gyakorlatot vele, nem sokat és akkor mondták, hogy az egyensúlyérzékét fejleszteni kell még. Pl. hintával stb.

Ez nem azt jelenti, hogy nálatok is ilyen gond van, de megnyugtatásképpen érdemes megkérdezni egy orvost.

2010. szept. 18. 12:16
 5/9 anonim ***** válasza:

Basszus, SEMMILYEN SPORTon?

A semmilyen azt jelenti, hogy foci meg cselgáncs?

Két legtufább sport ránézésre, mit szeressen benne? Én se csinálnám egyiket se, ha fizetnének érte, akkor se :D

Valamit KERESNI kell, a bringán, a pofozkodáson meg a buta focin kívül, amiben öröm is van, van néhány sport a világban azt hiszem, kis hazánkban is... keressetek. Nézzétek meg, mutassátok meg neki stb.

Csak ne a focit, elég hülye van így is az országban :D

2010. szept. 18. 21:34
 6/9 A kérdező kommentje:
Utolsónak: Te vagy az a haszontalan válaszoló, akinek feleslges volt az oldalra regisztrálni! A kérdésben példák voltak felhozva (olyanok, amire eddig lehetőség nyilt kipróbálni), nem értem a támadásod okát! Ha pontosabban olvasol, akkor ott volt, hogy semmilyen mozgást nem akar végezni, még a közös családi kiruccanások is fárasztóak neki, stb. Nem támadni kell. tippeket vártam mint a másik kedves válaszolótól! Légyszíves ne válaszolj senkinek inkább buta vagy.
2010. szept. 26. 11:17
 7/9 A kérdező kommentje:
Kedves első válaszoló, neked köszi a választ! Szerintem megkeresünk egy ilyen dokit, ezzel veszíteni nem tudunk!
2010. szept. 26. 11:19
 8/9 anonim ***** válasza:

Első vagyok: Heim Pálban nagyon jó orvosok vannak, ha esetleg Budapest közelében laktok és ott ingyenes is. Persze az is lehet, hogy egyszerűen csak ilyen típus a fiad, mindenesetre megnyugtatásképpen nem árt megnézni. Ezzel tényleg nem veszítesz semmit és ha tényleg van valami, akkor még suli előtt bőven van idő fejlesztésre.

Egyébként nekünk az úszást javasolták és most kezdem észrevenni, hogy sokat fejlődött a fiam és több mindenhez kezd most már kedvet kapni :)

2010. szept. 28. 20:52
 9/9 A kérdező kommentje:

De jó hogy az úszást említed! Pont most mondták, hogy idén ingyen mehetnek úszni (csak az ő csoportjuk). És már 2x volt, az nagyon tetszik neki és nem "fárad" el! Élvezi, úgyhogy telejesen elégedett vagyok én is :) Majd jövőre lesz más sport az oviban, birkózás. Szerinem idén marad az úszi, nem fogok semmit erőltetni :)

Köszi a sok-sok hasznos válaszodat! Amúgy bp-i vagyok.

2010. szept. 29. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!