Szerintetek mennyi idős kortól élvezik a kisgyerekek a Bogyó és Babóca könyveket? A lányom most múlt 2 éves, kapott egyet, de nem köti le még. Este sem lehet neki mesélni könyvből, mert nem érdekli.
Az én lányom is kettő múlt, amikor kapta. Neki ez volt az első mese, amit engedett végigmesélni. Igaz, ez úgy derült ki, hogy a neten találtam részleteket az egyik könyvből, megmutattam neki, és nagyon tetszett neki. Még aznap délután elküldtem az apját könyvesboltba :) Én is így voltam, mint Te, hogy már alig vártam, hogy mesélhessek neki!
Ne izgulj, jó úton jártok, nemsokára már érdekelni fogja jobban. De az én gyerekem igazából úgy 3 éves korától igényli igazán a mesélést, azóta van, hogy kifejezetten ő kéri.
Szerintem még nem neki való.
Mi most az Öreg néne őzikéjét olvassuk naponta párszor, az tetszik neki, már magától is mondogatja, amikor eszébe jut.
Minden gyerek más. Ha nem érdeklik a könyvek, nem erőltesd, biztos van, amivel nagyon szeret játszani. Hiába szeretnél te mesélni neki, ha ő még nem fogékony rá..
Az én lányom 21 hónapos és könyvbolond.A kiságyba mindig könyvet adtam be a plüssállatok mellé nézegetni neki..Napközben is hozza könyvet, hogy nézegessük a képeket, megfogja az ujjamat, hogy anya mutassa is, amiről mesél..Este nála az Annapetigergő a sláger.
Esetleg menjetek könyvtárba, lássa azt a közeget is.Mi egy éve járunk oda baba-mama klubba, egy ideje be is írattam és hozunk havonta neki könyveket. Már jártunk úgy, hogy annyira megkedvelte az egyik könyvet, hogy folyton abból kérte a mesét és kénytelen voltam a könyvesboltban venni egy ugyanolyan könyvet..
Mi akkor kaptuk az első Bogyó és Babócát, amikor kb. másfél éves volt a lányom. Legalább fél évig csak lapozgattuk és nézegettük a képeket, én meséltem, mi a van a képen, ki mit csinál. Elalvás előtt mindig így olvastunk (ő az ölemben ült).
2 éves kora körül már ő mondogatta, hol mi van és mit csinál, de a szöveget nem engedte olvasni.
Egyszer eljött egy barátnőm és mivel ő nem ismerte a mi "olvasási" szokásainkat, elkezdte neki rendesen olvasni a könyvet. Ezek után már én is olvashattam.
Most 2 év 4 hónapos a lányom, és 2-3 hónapja már kijavít, ha figyelmetlen vagyok és más szót mondok mint ami le van írva. Mind az 5 Babócás könyvnél, illetve más mesekönyveknél is. :)
Az szép! Gratula a kisasszonynak!
Ezek szerint nekem is kell hívnom valakit, hogy az első meséig eljussunk. ;-)
köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!