Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek mennyi idős...

Szerintetek mennyi idős kortól élvezik a kisgyerekek a Bogyó és Babóca könyveket? A lányom most múlt 2 éves, kapott egyet, de nem köti le még. Este sem lehet neki mesélni könyvből, mert nem érdekli.

Figyelt kérdés
Szoktam neki a képekről beszélni, azzal jobban le tudom kötni, de az sem tart tovább 3-4 percnél. Úgy mesélnék már neki...
2010. szept. 15. 16:57
 1/7 anonim ***** válasza:

Az én lányom is kettő múlt, amikor kapta. Neki ez volt az első mese, amit engedett végigmesélni. Igaz, ez úgy derült ki, hogy a neten találtam részleteket az egyik könyvből, megmutattam neki, és nagyon tetszett neki. Még aznap délután elküldtem az apját könyvesboltba :) Én is így voltam, mint Te, hogy már alig vártam, hogy mesélhessek neki!

Ne izgulj, jó úton jártok, nemsokára már érdekelni fogja jobban. De az én gyerekem igazából úgy 3 éves korától igényli igazán a mesélést, azóta van, hogy kifejezetten ő kéri.

2010. szept. 15. 17:17
 2/7 anonim ***** válasza:

Szerintem még nem neki való.

Mi most az Öreg néne őzikéjét olvassuk naponta párszor, az tetszik neki, már magától is mondogatja, amikor eszébe jut.

2010. szept. 15. 19:33
 3/7 anonim ***** válasza:
23 hós fiamat sem érdekli.
2010. szept. 15. 19:53
 4/7 anonim ***** válasza:

Minden gyerek más. Ha nem érdeklik a könyvek, nem erőltesd, biztos van, amivel nagyon szeret játszani. Hiába szeretnél te mesélni neki, ha ő még nem fogékony rá..

Az én lányom 21 hónapos és könyvbolond.A kiságyba mindig könyvet adtam be a plüssállatok mellé nézegetni neki..Napközben is hozza könyvet, hogy nézegessük a képeket, megfogja az ujjamat, hogy anya mutassa is, amiről mesél..Este nála az Annapetigergő a sláger.

Esetleg menjetek könyvtárba, lássa azt a közeget is.Mi egy éve járunk oda baba-mama klubba, egy ideje be is írattam és hozunk havonta neki könyveket. Már jártunk úgy, hogy annyira megkedvelte az egyik könyvet, hogy folyton abból kérte a mesét és kénytelen voltam a könyvesboltban venni egy ugyanolyan könyvet..

2010. szept. 15. 21:48
 5/7 A kérdező kommentje:
Ez érdekes, az Anna, Peti, Gergő még nagyobbaknak való... ;-)
2010. szept. 16. 10:09
 6/7 anonim ***** válasza:

Mi akkor kaptuk az első Bogyó és Babócát, amikor kb. másfél éves volt a lányom. Legalább fél évig csak lapozgattuk és nézegettük a képeket, én meséltem, mi a van a képen, ki mit csinál. Elalvás előtt mindig így olvastunk (ő az ölemben ült).

2 éves kora körül már ő mondogatta, hol mi van és mit csinál, de a szöveget nem engedte olvasni.

Egyszer eljött egy barátnőm és mivel ő nem ismerte a mi "olvasási" szokásainkat, elkezdte neki rendesen olvasni a könyvet. Ezek után már én is olvashattam.

Most 2 év 4 hónapos a lányom, és 2-3 hónapja már kijavít, ha figyelmetlen vagyok és más szót mondok mint ami le van írva. Mind az 5 Babócás könyvnél, illetve más mesekönyveknél is. :)

2010. szept. 17. 11:59
 7/7 A kérdező kommentje:

Az szép! Gratula a kisasszonynak!

Ezek szerint nekem is kell hívnom valakit, hogy az első meséig eljussunk. ;-)

köszi

2010. szept. 17. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!