Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A bárányimlőoltásról mit kell...

A bárányimlőoltásról mit kell tudni?

Figyelt kérdés

Ti beadattátok? Ajánljátok? (Fiam most megy majd bölcsibe, 20 hós)

Előre meg kell venni az anyagot, vagy a dokinőnél kell csak fizetni? Mennyibe kerül?

2010. szept. 13. 08:25
 1/7 anonim ***** válasza:

Az én lányom 2-szer kapta meg 3 hónap különbséggel. Ki kellett váltani a receptet a patikában, darabja 6700 ft volt. Először receptért mentünk a dokihoz, aztán az oltással együtt, mikor be is adta.

Nekem szimpatikus ez az oltás, inkább, mint a betegség.

2010. szept. 13. 08:32
 2/7 anonim ***** válasza:

Úgy van ahogy az első leirta, neked kell kiváltani mind a két oltást amit aztán a doki bead.

Kislányom is most kezdi a bölcsit már az egyik felét megkapta, októberben kapja a másikat.

El fogja igy is kapni a bhimlőt,de enyhébb lefolyással és szövődmény mentesen.Nekünk kifejezetten ajánlották mert ezek a virusok már mutálódtak és lehet hogy 3 hónapig nyomná az ágyat a gyerek.

Szóval én beadattam.

2010. szept. 13. 08:56
 3/7 A kérdező kommentje:
Jövő héten megyünk dokihoz, két hétre rá kezdi a bölcsit. Ha jövő héten beadatom, akokr nem gáz, hogy az ismétlő már akkor esedékes, amikor bölcsibe jár?
2010. szept. 13. 09:12
 4/7 anonim ***** válasza:

Én is beadattam a lányomnak, mikor ment oviba. Sőt, mivel én magam még sosem estem át rajta, én is beadatom, hiszen kisgyerekes anyukaként sokat mozgok olyan körben, ahol bármikor elkaphatom. A gyerekorvosunkkal pedig most fogom majd megbeszélni, hogy a kisebbiknek (1 éves) mikor ajánlatos beadni, hiszen ő is egyre többet van együtt gyerekekkel, jön az oviba a tesójáért, ölelget minden gyereket, akit meglát...

Nekem azt mondták, hogy az első oltás után kb. 90%-os, a második után kb. 98-99%-os védettséget ad. Tehát nagyon nagy valószínűséggel nem kapja el a beoltott gyerek, de ha netalántán esetleg mégis, 1-2 pöttyel, szövődménymentesen átvészeli.

Sajnos manapság már egyáltalán nem olyan ártatlan betegség ez, mint volt még a mi gyerekkorunkban. Agresszívebb, komoly szövődményekkel járhat. Egyre több gyerek kerül miatta kórházba is sajnos, és Svédországban egy kislány bele is halt.

2010. szept. 13. 09:15
 5/7 anonim ***** válasza:

A kommentedre a válsza: Nem probléma!

A lányom is ovi kezdés előtti héten kapta az elsőt, rá 2 hónapra a másodikat. Egyébként nem volt az oltásnak semmilyen mellékhatása.

Ja, és nálunk már az első is hatásos volt, ugyanis kb. 1 hónappal az első oltás után a lányom együtt játszott egy bárányhimlős kisfiúval, és nem kapta el. :)

2010. szept. 13. 09:17
 6/7 anonim ***** válasza:
Én ajánlom.Nekem ugyan voltak bárányhimlősek a gyerekeim,de egyáltalán nem örültem neki.Mire felmerült az oltás kérdése,már el is kapták valahonnan-a mai napig nem tudom honnan,mert a közelükben nem volt bárányhimlős-,a lányaim 2 hónaposak voltak.:(Bár maga a betegség könnyű lefolyású volt,nem viszkettek,de az egyik fiamnak most,4 évvel később lett övsömöre tőle.:(Nagyon rossz,fájdalmas,annyira sajnálom őt,úgyh mindenképpen ajánlom az oltást annak,aki teheti.
2010. szept. 13. 09:26
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kommenteket!
2010. szept. 13. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!