Nagy orrmandula milyen szövődményeket tud okozni?
Nagyon el vagyok keseredve… Kisfiam 4 éves. Tavaly nyáron kezdődött, horkolt , szájon át lélegzett, viszont akkor még tűrhető volt. Novemberbe voltunk Fül orr gégészeten, a diagnózis nagy orrmandula, illetve savós középfülgyulladas , orrban gomba és baktérium. Szteroidos spray semmit nem ér , azóta mar olyan szinten horkol, hogy aludni alig tud , tiszta viz az ágynemű annyira le izzad , reggelre kíván szaradva a szája , mert úgy vesz levegőt. Orr hangja van nagyon. Mikor vesz levegőt az orrán , olyan mintha le lenne rakodva a váladék , de hiába fujjuk, szívjuk, nem jön ki. Az orvos azt mondta vissza kell vinni, ha nem javult ki kell venni az orrmandulat, viszont a vírus miatt lehet most nem fogjak. Hat nem javult, sőt egyre rosszabb 😭
Valaki hasonló helyzetben volt-e? Segített a műtét? Illetve ha nagyon indokolt meg csináljak?
Nekem ugyan nem az orrmandulámmal volt rengeteg probléma (csak betegség esetén), hanem a torokmandulámmal.
Vizsgálták gyerekkoromban nekem is, nagy volt és sokszor begyulladt, majd évekig semmi, mire fiatal felnőtt lettem meg 2 havonta szenvedtem tüszős mandulagyulladással. Az orvosok javasolták, hogy ettől gyorsan meg kéne szabadulni, mert a sok gyulladás rá tud menni a tüdőmre vagy a szívemre is akár. 18 évesen műtöttek, kikapták mindkettőt, ha már ott voltam :D ez a műtét felnőtt korban fizikailag sokkal megterhelőbb, mint gyerekként.
Amiért leírtam ezt neked, az az, hogy bárcsak kivették volna gyerekkoromban és megkíméltek volna egy hosszas betegeskedéstől és lassú/nehéz műtét utáni felépüléstől.
Szerintem az lenne a legjobb megoldás, ha a kisfiadét is kivennék, mert már most elég sok problémát okoz neki.
Azt sajnos nem tudom, hogy megcsinálják-e most, de esélyes hogy nem fog kelleni nagyon sokat várni, mivel folyamatosan enyhítik a szabályozásokat. Remélem hamar túl lesztek rajta és a fiadnak se lesz több panasza!
Felsoroltad
Gomba
Baci
Alatta/ mögötte gennyes folyadék rekedhet meg.
Fülgyulladások
Fizikai kellemetlenség
Horkolás
Emiatt nem jól alszik, lehet nem jut időnként elég oxigénhez.
Stb
Stb
De ez csak a jéghegy csúcsa
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!