Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagy orrmandula milyen szövődm...

Nagy orrmandula milyen szövődményeket tud okozni?

Figyelt kérdés

Nagyon el vagyok keseredve… Kisfiam 4 éves. Tavaly nyáron kezdődött, horkolt , szájon át lélegzett, viszont akkor még tűrhető volt. Novemberbe voltunk Fül orr gégészeten, a diagnózis nagy orrmandula, illetve savós középfülgyulladas , orrban gomba és baktérium. Szteroidos spray semmit nem ér , azóta mar olyan szinten horkol, hogy aludni alig tud , tiszta viz az ágynemű annyira le izzad , reggelre kíván szaradva a szája , mert úgy vesz levegőt. Orr hangja van nagyon. Mikor vesz levegőt az orrán , olyan mintha le lenne rakodva a váladék , de hiába fujjuk, szívjuk, nem jön ki. Az orvos azt mondta vissza kell vinni, ha nem javult ki kell venni az orrmandulat, viszont a vírus miatt lehet most nem fogjak. Hat nem javult, sőt egyre rosszabb 😭

Valaki hasonló helyzetben volt-e? Segített a műtét? Illetve ha nagyon indokolt meg csináljak?

2022. márc. 8. 23:52
 1/7 anonim ***** válasza:
70%

Nekem ugyan nem az orrmandulámmal volt rengeteg probléma (csak betegség esetén), hanem a torokmandulámmal.

Vizsgálták gyerekkoromban nekem is, nagy volt és sokszor begyulladt, majd évekig semmi, mire fiatal felnőtt lettem meg 2 havonta szenvedtem tüszős mandulagyulladással. Az orvosok javasolták, hogy ettől gyorsan meg kéne szabadulni, mert a sok gyulladás rá tud menni a tüdőmre vagy a szívemre is akár. 18 évesen műtöttek, kikapták mindkettőt, ha már ott voltam :D ez a műtét felnőtt korban fizikailag sokkal megterhelőbb, mint gyerekként.

Amiért leírtam ezt neked, az az, hogy bárcsak kivették volna gyerekkoromban és megkíméltek volna egy hosszas betegeskedéstől és lassú/nehéz műtét utáni felépüléstől.

Szerintem az lenne a legjobb megoldás, ha a kisfiadét is kivennék, mert már most elég sok problémát okoz neki.

Azt sajnos nem tudom, hogy megcsinálják-e most, de esélyes hogy nem fog kelleni nagyon sokat várni, mivel folyamatosan enyhítik a szabályozásokat. Remélem hamar túl lesztek rajta és a fiadnak se lesz több panasza!

2022. márc. 9. 00:08
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Anyukám majdnem megsüketült az orrmandulája miatt. Azért vették ki neki kiskorában.
2022. márc. 9. 04:07
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A foam pont négy éves volt mikor megműtötték!Azon kívül,hogy már nem kapott levegőt,azt mondták,hogy ha tovább húzom halasztom,akkor rá megy a fülére!Javaslom minnél hamar műttesd meg,nem játék!
2022. márc. 9. 05:43
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
segít az orrmandula műtét. kisfiamat is műtötték. az alvása is jobb lett
2022. márc. 9. 05:44
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Felsoroltad

Gomba

Baci

Alatta/ mögötte gennyes folyadék rekedhet meg.

Fülgyulladások

Fizikai kellemetlenség

Horkolás

Emiatt nem jól alszik, lehet nem jut időnként elég oxigénhez.

Stb

Stb

De ez csak a jéghegy csúcsa

2022. márc. 9. 06:41
 6/7 anonim ***** válasza:
6 éves volt, amikor magánban kivették lézeres műtéttel. Nem volt olcsó, de a család összedobta. Nagyon megérte! Problémák megszűntek, a lézeres műtét nem jár vérzéssel, egynapos műtét, tehát nem kell befeküdni, reggel megcsinálják, du hazamehet, műtét utáni gyógyulás a hagyományos műtét fele. A fájdalom is minimális.
2022. márc. 9. 18:27
 7/7 anonim ***** válasza:
0%
Egy köszi elég lett volna😡😡😡😡Tahókám
2022. márc. 17. 09:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!