Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Megijesztettek! Ez tényleg igaz?

Megijesztettek! Ez tényleg igaz?

Figyelt kérdés
22 hónapos a kisfiam, náthás. Most beszéltem egy barátnömmel, akivel egykoruak a gyerekeink, és az ove is náthás, azt mondja 4 oranként szivja a gyerek orrát, mert sürübben nem szabad! ez igaz? én szívom, mikor nagyon szorcsog...nem eloszor náthás, soha nem lett semmi baja! én sem 4 oránként fujok orrot ha beteg vagyok...Most tényleg szabad?????? Ariana orrszívonk van, porszívora, nem elektromos...
2010. szept. 12. 14:35
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
''Most tényleg nem szabad?'' akart lenni...kimaradt a nem...
2010. szept. 12. 14:36
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

szerintem hülyeség...akkor kell szívni az orrát, mikor szükséges.

Persze nem kell, hogy egész nap a cső lógjon ki az orrából,de ha ki kell szívni akkor ki kell szívni.

Amúgy ha jól ki van szívva, akkor egy jó ideig el van a nélkül.

Mert szerintem az nem orrszívás, mikor az anyuka max. 1 percig szívja, de csak azt ami éppen kifolyik...persze ez attól is függ mennyire van tele az orra, mennyire van letapadva.

Amúgy ha már eddig is szívtad neki,és jól működött, minden oké volt, akkor csináld úgy mint eddig!

2010. szept. 12. 14:42
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

nekem 19 hós a kislányom.ha náthás volt én akkor szívattam neki amikor tele volt.volt úgy hogy 2 órán belül kétszer is kellett.

soha nem volt baja emiatt!szerintem még mindig inkább szivatni gyakran mint hogy rámenjen esetleg a fülére vagy az arc ürege teljen meg váladékkal.

2010. szept. 12. 14:43
 4/18 A kérdező kommentje:

Köszi!

hát egy percig én nem tudom folyamatosan szívni, így is rá kell fekudjek a gyerekre, mert nem hagyja magát, de így is lejon a trutyi meg kohog kozben és felszakad! szoval szépen kijon általában!

1 percig nem hagyná hogy csinaljam..persze ha muszáj lenne megtennem, de szerencsére kb fél perc alatt végzek

2010. szept. 12. 14:45
 5/18 A kérdező kommentje:
énis attol felek hogy rámegy a kis fulére, arcuregere..az rosszabb!
2010. szept. 12. 14:46
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

első vagyok, az tényleg rosszabb lenne, ha rámenne, ne hagyd!

Amúgy egy jó orrszívási technika:Ültesd az öledbe úgy, hogy a lábai a te két lábad között legyen.Tehát az egyik lábadon ül csak, a másikkal "lefogod"az ő lábát.

Azt a kezét, ami a mellkasodnál van tedd a hátad mögé és a kezeddel karold át, így le tudod fogni a még szabadon levő kezét és egyben át is karolod.Így neked még szabad egy kezed, azzal tudod szívni az orrát, persze így is harcolni fog.De legalább ott van a fejecskéje a mellkasodnál, meg tudsz hozzá beszélni.

Remélem tudtam segíteni.

2010. szept. 12. 14:50
 7/18 A kérdező kommentje:
tudtál, koszi:) így még nem probaltam, de legkozelebb már így fogom!
2010. szept. 12. 15:11
 8/18 anonim ***** válasza:
Nasivin vagy otrivin orrspray, befújok neki, várom 1 percet és kiiporszívózom az orrát, reggel hátról délig nem is folyik az orra, majd délutáni alvás előtt, meg este alvás előtt megint fújok neki, így tud aludni kap levegőt az orrán
2010. szept. 12. 15:53
 9/18 anonim ***** válasza:
29%

én soha nem szívom, szívtam nekik és egyszer sem ment a fülükre, arcüregre stb.Én nem vagyok híve ennek és az orrcseppeknek sem. Azt sem használtam sosem, pedig a kicsi fiam, immunbetegség miatt gyakorlatilag szeptembertől májusig folyamatosan náthás. És most jutottunk el immunológushoz, azt mondta hihetetlen, hogy ilyen eredménnyel nem volt még fül, arcüreg, mandulagyulladása csak sima nátha. És hiszem, hogy pont azért nem ment a fülére, arcüregére, mert nem avatkoztam bele.

Emlékszem, annó a gégészeten szívták a gyerekek orrát hetente egyszer!. Úgyhogy nekem ehhez képest az otthon szívogatás, akár négyóránként is soknak tűnik.

2010. szept. 12. 16:57
 10/18 anonim ***** válasza:
Szia! 23 hónapos fiam szintén nagyon náthás, azt mondta a doktornő, hogy jó sokszor szívjam, nehogy a fülére menjen.
2010. szept. 12. 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!