Meghívhatjuk őket?
Kisfiúnk 8 éves, és időnként meghívunk magunkhoz vendégségbe egy-egy osztálytársat.
Az osztályba jár 2-3 állami gondozott, akiket szintén szívesen látnánk.
Véleményetek szerint meghívhatjuk őket?
Nem lesz számukra rossz érzés a nap végén visszamenni az otthonba azzal a tudattal, hogy az osztálytársuknak "rendes" családja van?
Nem szeretnénk, ha fájó érzés támadna bennük emiatt.
Engem le lehet pontozni, de annyira nem értem az ilyen kérdéset.
Normális esetben a gyerekek azt hívják át magukhoz, akivel jóban vannak. Ha a gyereked jóban van Pistikével, és ő maga mondja, hogy szeretné áthívni játszani, akkor felveszed a kapcsolatot Pistike anyukájával/nevelőanyjával/gondozónőjével mit tudom én, és áthívod. De ennek annyira alapnak kéne lenni. Ha nincsenek jóban, akkor puszta jótékonykodásból nem kell áthívni senkit.
És manapság 8 éves gyerekek tényleg nem otthonban szoktak lenni, hanem nevelőszülőnél, és ebben az esetben vele (a nevelőszülővel) kell egyeztetni.
Ja, még valami.
Az állami gondozottak életét nem úgy kell elképzelni, hogy Twist Olivért idéző árvaházakban sanyargatják őket egész nap. Még ha nevelőotthonban is él (ami valószínűtlen egy ekkora gyereknél), akkor is vannak szülei, tartják a kapcsolatot, még az is könnyen előfordulhat, hogy iskolaszünetben otthon van velük. Úgyhogy nem ti lennétek az első család, amit látnak.
Köszönöm!
Mindenkinek a válaszát.
(Nem pontoztam le senkit.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!