Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan lehet leszoktatni egy...

Hogyan lehet leszoktatni egy 1 évest a harapásról?

Figyelt kérdés
Kb egy hete kezdte az 1 éves kisfiam, hogy játékból bele akar harapni a lábamba, combomba, a nővérével is ezt csinálja. Rászólok, de még nem érti, játéknak fogja fel, csak nevet rajta. Hogyan tudassam vele, hogy ezt nem szabad?

2022. jan. 11. 08:02
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, igazából én is azok az állásponton vagyok, hogy ha a helyzet úgy kívánja, akkor muszáj például a szájára csapni, nem is erősen. De ez egy éppen egyéves esetében is működhet? Inkább ez a része érdekelne, hogy egy ekkora gyerek fel fogja tudni fogni, miért kapta?
2022. jan. 11. 16:03
 12/20 anonim ***** válasza:
24%
Nem... nyilván nem fogja fel. Csak azt fogja fel, hogy TE megütötted. Az akiben ő bízik fájdalmat okozott neki. Tehát félni fog tőled. A következményekért meg 15év múlva ne a gyakorin hisztizz
2022. jan. 11. 16:08
 13/20 anonim ***** válasza:
78%

12: ennél jobban túldrámázni nem tudtad volna :DDDD 15 év múlva? :DDD Annyira nevetséges, hogy őrület!

Megharapsz valakit, akkor meg fogja védeni magát. Akkor is, ha az anyád az. Ennyi a tanulság. A dráma, amit itt előadtál, meg egy életre szóló bizalomvesztés, az több, mint nevetséges.

2022. jan. 11. 16:30
 14/20 anonim ***** válasza:
28%

Én egyedül csak azokat a gyerekeket tudom sajnálni akiknek ilyen közegben kell felnőniük. A lehető legnagyobb gyengeségre utal a szülő részéről az, ha kezet emel a gyerekére úgy, hogy az még csak megvédeni sem tudja magát hisz sokkal gyengébb. De ti persze nevelitek a kölyökbe, hogy nem bánthatja a szülőt, és még csak vissza sem szólhat.

Agresszióra agresszióval válaszolni? Később is nézd és viseld el az agresszív gyereked ...taps nektek!

2022. jan. 11. 19:31
 15/20 anonim ***** válasza:
36%

Mondd, neked elgurult egy kereked? Komolyan kérdezem, nem látod, hogy itt azt írják, hogy reflexből? Mi bajod van, most komolyan?

Én azt sajnálom, hogy a gyereked nem tanulja meg a dolgok következményét és azt hiszi, akárkit akármikor lehet bántani, anélkül, hogy következménye lenne. Ennek is kb. annyi a valóság alapja, mint annak, amit te írsz. Nulla.

Ha hirtelen belecsíp valami a lábamba, akkor odaütök. Ha szúnyog volt, megdöglik, ha a gyerekem, akkor megtanulja, hogy nem haraphat a combomba, mert az szar. Ha ettől aggresszív gyereket nevelek, akokr vállalom. Csak épp ne keverjük össze azzal, hogy egy felnőtt idegből nekimegy az 1 évesnek, mert ilyet itt senki nem írt! Az, hogy neked bajod van, az nyilvánvaló, hogy mi, az a te dolgod, de kezeltesd magad!

2022. jan. 11. 19:39
 16/20 anonim ***** válasza:
31%

Az én gyerekemet neked nem kell sajnálnod:) és nem érdekel, hogy idegből vagy reflexből kap-e a magát megvédeni nem tudó gyerek. Nekem nem fogod megmagyarázni azt, hogy ennek bármi haszna van.. reflexből sem ütök gyereket. Itt nem nekem van problémám:)

1éves a lányom ha megharap, bizony rászólok és elhúzom a fejét. Hozzáteszem, eddig talán 3× harapott meg. Van következménye a tetteinek és lesz is. De sosem a verés.

2022. jan. 11. 20:29
 17/20 anonim ***** válasza:
16 Én meg sem ütöttem, elrántottam a lábam. Azt azért csak szabad nem? Tudod, én is ember vagyok. Nekem is fáj ha belém harapnak. A következmény az lett, hogy elesett és gondolom fájt neki. És láss csodát, többet nem harapott meg.
2022. jan. 11. 20:34
 18/20 anonim ***** válasza:
Persze, 16-os, nyugtasd magad ezzel. Majd a játszótéren kap pár pofont és megnevelik helyetted is. Nem féltem, kikupálja majd az élet!
2022. jan. 11. 20:44
 19/20 anonim ***** válasza:
Az van megnevelve akit pofoztak?
2022. jan. 11. 20:52
 20/20 anonim ***** válasza:
Lehet szándékosan hülyének lenni, csak egy felnőttől többet várna az ember. További jó trollkodást!
2022. jan. 11. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!