Az olyan gyerekeknel akik nem szeretik ha megfogjak a kezuket mit lehet tenni?
17 honapos lanyom van. Ha megfogjuk a kezet kirantja. Csecsemokent se szerette ha a kezet akartuk iranyitani. 90%ban odajon ha hivom maradek 10%ban odamegyek erte ha sietni kell (konnyu 10kg), sose volt olbebaba tipus szeret a kezunkben lenni de nem sokaig.
Neha probalom kezenfogva elvinni a-bol b-be de volt hogy kiakadt seggreult sirt.
Van/volt valakinek ilyen onalloan kozlekedni akaro gyereke? Mar most kezdjem hozzaszoktatni hogy fogja a kezem ha kerem? Nem akarok errol lekesni. Utcara babakocsizunk meg egyebkent. Azt is szeretnem elerni hogy engedje meg hogy a kezehez erunk.
Valshol olvastam hogy autizmus is lehet es kicsit ra is paraztam 🥺🥴
Nincs olyan, hogy nem szereti... Te vagy az anyja, felelősséggel tartozol érte. A kézfogás nem olyan, mint egy spenótfőzelék, hogy ha nem szereti, majd főzöl mást.
Meg kell nevelni.
És ne parázz fölöslegesen. :(
A lányom nem szerette.
Gyakoroltunk (sokat) az udvaron.
Először csak úgy h odahívtam h "gyere ott a kutya" ahogy odaért kinyújtottam a kezem és automatikusan megfogta, elsétáltunk 2métert.
Játszottunk sétálunk sétálunk egykis dombra lecsücsülünket.
Hozzászokott!
Ezt mi már akkor elkezdtük mikor már stabilan járt
A lányom se szerette, én nem erőltettem, de itt ez belefér. Útkereszteződesnél ha forgalmsabb volt kötelező, meg bünti volt, ha nem jött rendesen vagy ledobálta a sapkáját. Nagyon hatékony, mert bármit megtett inkább.
Most 3 eves volt a heten, most mar jobban szereti, néha oda is jön kezet fogni, de most mar inkabb a sarkon várj be a futóbicóval a kihivas.
Nekem ezzel szerencsém volt, a fiam magától is fogja a kezem. Ő inkább a másik véglet aki sokszor még itthon is fogta a kezemet ha egyik szobából átmentünk a másikba 😅
De kB 17 hónaposan neki is volt néhány bepróbálkozása, mikor megpróbálta kirántani a kezét a kezemből. Nagyon forgalmas helyen lakunk, így ez nagyon nem játék. Sosem lazán fogom a kezét, hanem rendesen. Nem engedtem el akkor sem. Sírt, toporzékolt, de mondtam hogy addig nem megyünk egy lépést sem tovább amíg nem fogja rendesen a kezem. Szerencsére pár alkalomnál többször nem fordult elő.
Viszont ha azt mondom neki, hogy na itt mehetsz, akkor még véletlenül sem enged el. Érdekesen van bekötve ez a gyerek...😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!