Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy is van ez az ovis dolog?

Hogy is van ez az ovis dolog?

Figyelt kérdés
Albérletben lakunk, ahova csak ideiglenesre, állandóra viszont egy rokonomhoz vagyunk bejelentve Budapesten. A valós és a papírforma szerinti állandó lakcím nagyon messze van egymástól (Csepel-Újpest). Kisfiam most lesz 2és fél éves, és hirtelen úgy alakult, hogy vissza kell mennem dolgozni. Szerintetek van még esélyem arra hogy be tudjam iratni minél előbb? És oda is járhat ahova nem vagyunk állandóra bejelentve? Köszi!
2010. szept. 8. 15:44
 1/9 anonim ***** válasza:
Kicsit nehéz lesz, de próbáld meg. Elvileg valóban a lakhely szerinti óvoda köteles felvenni, de ha máshová íratod és ott van számára hely, felveszik. Csak: óvodába általában a 3. évüket betöltött gyerekeket veszik fel... emellett a beíratási időszak lejárt, az óvodák már általában teljes létszámra vannak feltöltve... Szóval nem lesz egyszerű, az biztos... egy óvónő anyuka
2010. szept. 8. 15:48
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom melyik az állandó, mi Újpestiek vagyunk, itt dugig vannak az ovik, lányomat nem vették fel, mert hogy itthon vagyok a picivel. :o(
2010. szept. 8. 15:53
 3/9 A kérdező kommentje:
Úgy olvastam, hogy az új törvény szerint 2 és fél éves kortól már elvileg mehetnek oviba a gyerekek... Persze a részleteket, illetve a feltételeit nem tudom ennek.
2010. szept. 8. 15:54
 4/9 A kérdező kommentje:
Hát, pedig muszáj lesz valamit kitalálnom... Férjemmel szétmentünk (papíron még nem), ezért muszáj elmennem dolgozni. Nagyszülők pedig jó messzire vannak tőlünk, 160 km-re.
2010. szept. 8. 15:56
 5/9 anonim ***** válasza:

Ezt az "okos törvényt" biztos azért hozták, mert nincs elég férőhely a bölcsikben, csakhogy van olyan ovi, ahol 5 éves alatt nem is vesznek fel, mert iskola előtt egy év kötelező óvoda van... :o(

Sajnálom a helyzetedet, remélem találsz megoldást, bölcsikben próbálkozz mindenképpen!

2010. szept. 8. 16:00
 6/9 A kérdező kommentje:
Úgy tudom azért van az új törvény mert most már csak 2 éves korig jár a gyes (na, nem mintha abból meg lehetne élni...)
2010. szept. 8. 16:06
 7/9 anonim ***** válasza:
Nincs új törvény! Eddig is voltak olyan óvodák, ahová mini csoportba felvettek 2,5 éves gyerekeket. Csakhogy: a gyereknek teljesen szobatisztának kell lennie, minimális szintén képesnek az önellátásra. így nincs mód arra, hogy pelenkázzanak az óvásra, beszélnie sem árt... Az óvoda nem egészségügyi intézmény, így nincs mód arra, hogy az óvónők pelenkázzanak, beszélnie sem árt, hogy megértesse magát. ... Menj be az oviba, kérdezd meg van-e hely és mondd el a helyzetedet... más megoldás nincs! Kívánom, hogy sikerüljön!!! 1. voltam
2010. szept. 8. 16:15
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!! Egyébként már szobatiszta (éjszaka sem kell pelus), eszik is egyedül, szóval ilyen gond nincs. A beszéde még nem tökéletes (néha tolmács kell hozzá), de a lényeges dolgokat már szépen elmondja! :)
2010. szept. 8. 16:19
 9/9 anonim ***** válasza:

A lakhely szerinti a körzetes ovitok,ez nálatok a tartózkodási-régi nevén ideiglenes-cím.

A 2,5 éves nem sok helyen működik,pl a mi ovinkba is csak betöltött 3 éves kor után lehet menni,akkor akár már másnap,de előtte nem.

2010. szept. 8. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!