Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Oviban örülnek vagy nem ha...

Oviban örülnek vagy nem ha mondjuk minden nap máskor megyek majd érte?

Figyelt kérdés
Úgy értem, nekem 3 napos műszakbeosztásom van, és 3 nap amikor itthon vagyok elhoznám már ebéd után de amikor dolgozok akkor csak később apa menne érte. Mennyire tolerálják az ovónénik ezt?
2010. szept. 8. 13:13
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem tolerálják majd nemsokára én is meglátom mennyire

off. engem egyszer apa és anya se hozott el az ovónéni kisért haza.

1982-ben még volt ilyen hogy manapság mennyire harapnak nem tudom de sztem csak akkor szólnának ha tudják hogy otthon ülsz és brahiból késel.

2010. szept. 8. 13:18
 2/5 anonim ***** válasza:
Én amondó vagyok, hogy jobb a gyereknek az állandóság. Kicsi még, nem biztos, hogy megértené, hogy "ma nem jöhetsz el ebéd után mert anya dolgozik". Én a helyedben úgy csinálnám, hogy mindig egy időben hoznám el. A későbbiben.
2010. szept. 8. 13:22
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha nem zavarod meg a gyerekek délutáni napirendjét (alvás, uzsonna), az óvónénik részéről teljesen mindegy, hogy éppen fél négykor vagy fél ötkor mész a kicsiért.

Ha egyszer-egyszer alvásidőben vagy uzsonna közben vinnéd el a kicsit, az sem nagy baj, ha előre egyeztetsz reggel az óvónénivel és kellőképpen diszkréten, gyorsan "emeled" ki a csoportból. Mindazonáltal a te gyermekednek is van belső órája, ami egy idő után pontosan jelzi neki, hogy mikor jön érte anyuci vagy apuci. Ha sokszor változik az időpont, az elbizonytalanítja a kicsit.

2010. szept. 8. 13:24
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem nem elsősorban az óvónénikről van szó, hanem a gyerekedről. Pontosan tudnia kell neki is, hogy melyik az a nap, amikor délben mehet haza, meiyl, amikor ott kell aludnia.

Nálunk az a szokás alakult ki, hogy pénteken hazahozzuk délben a lányom, a többi napon ott alszik.

Néha megemlítni induláskor, hogy értemegyek-e délben, én akkor mindig mondom, hogy a péntek a hazajövős nap, most pedig pl. szerda van. Ezt szépen mindig el is fogadja, sose volt még cirkusz belőle.

2010. szept. 8. 13:37
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Tényleg nem jó neki, ha mindig más időpontban jön haza. De vajon mi a jó egy ekkora gyereknek? Mivel nem tudok minden nap érte menni mondjuk ebéd után hogy itthon aludjon akkor inkább tartjuk majd a délutáni hazajövetelt.

2010. szept. 8. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!