Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Helyre hozhatom még a dolgot...

Helyre hozhatom még a dolgot vagy már késő?

Figyelt kérdés

Van egy 8éves kislányom. Imádom őt! Sokáig egyedűl neveltem,ezért talán el is kényeztettem picit. Nagyon akaratos,hisztis,szemtelen,semmibe vesz. Én meg nagyon sokszor türelmetlen vagyok vele. Sokszor olyan dolgokat vágok hozzá,amit nem is gondolok komolyan.Úgy érzem keveset foglalkozom vele. Nincs annyi türelmem. Nevelésből megbuktam,azt hiszem. :(

Nekem csodálatos Anyukám volt. Én ha visszagondolok rá,csak jó élményeim vannak. Félek attól,hogy ha a lányom felnő és megkérdezik tőle,hogy milyen volt a gyermek kora,milyen volt az anyukája,nem ezt fogja mondani.

Ha most összeszedem magam és próbálok tényleg jó anya lenni,akkor kijavíthatoma hibáimat?

2010. szept. 7. 21:40
 1/6 anonim ***** válasza:
Meg nincs veszve semmi. Gondold at, min kell valtoztatni, ulj le vele beszelgetni, mondd el neki, amit itt leirtal. Nem vagy rossz anya es nem buktal meg nevelesbol, mert beismered a hibaidat es probalsz valtoztatni.
2010. szept. 7. 21:44
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Egy szülőnek tiszteletet kell kivívnia. Ha azt gondolja, hogy a "haverja" vagy, úgyis viselkedik veled. Nehéz út lesz ezen változtatni, mert állati nagy hisztik lesznek, de muszáj, mert ez tovább fajulhat és egyszer azon kapod magad, hogy Te vagy elküldve a pi**ába. Nem szabad leállni vitatkozni, keménynek kell lenni bizonyos helyzetekben, de máskor megértőnek és segítőnek. Gondolj vissza édesanyád nevelési módszereire és kövesd őket!
2010. szept. 7. 21:51
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a kérdést sokszor felteszem magamnak:( Emberek vagyunk, és nem vagyunk tökéletesek. Hiszem, hogy aki jobban akarja csinálni, annak menni is fog. Tisztázd le magadban, hogy min kell változtatnod. Nézeteltérés esetén üljetek le és beszéljétek meg. Nagy kalappal nektek :)
2010. szept. 7. 22:33
 4/6 anonim ***** válasza:

Nagyon egyetértek azzal amit írt az egyik válaszoló:ne a barátnője legyél,hanem az anyja.meglátod,neked is könnyebb lesz,és neki is,mert ez egyértelműbb,jobban körülhatárolhatóbb helyzet.Ettől még lehetsz vele jó viszonyban,de itt tiszta a "rangsor".Jó dolog,h felismerted,h elrontottad,változtatni sosem késő.:)

Az önuralmat lehet gyakorolni,valahol olvastam,h gumi a csuklóra,és ha ordítani kezdenél,húzd meg,és csípd meg magad vele.:)Kizökkensz,és jobban át tudod gondolni.Arról amúgy is jó ha leszoksz,h szándékosan olyanokat mondj neki amiről tudod,h fájdalmat okoznak,pedig nem is gondolod komolyan.(Az én anyukám is ilyen,nagyon szeretem,egyébként közeli,jó kapcsolatunk van,de van jó pár dolog,ami tüskeként bennem maradt,pedig nem is emlékszik rá,h ilyesmiket mondott.:(Előzd ezt meg.)

Csinálj vele sok közös programot,ezek nagyon mélyen megmaradnak egy gyerekben.:)

2010. szept. 7. 22:55
 5/6 anonim ***** válasza:
nem picit kényeztetted el, hanem nagyon, de ezt Te is pontosan tudod. A lényeg, hogy legyél következetes, ha valami szabály, az akkor is legyen az, ha fáradt vagy, és legszívesebben egyedül lennél. Szerintem akkor leszel jó anya, ha következetesen próbálod nevelni. Tudja azt, hogy szereted, de ez nem jár együtt azzal, hogy mindent szabad. Most kezdődött a suli, mégcsak nem is lesz feltűnő, hogy új szabályok lesznek. Remélem fél év múlva elégedetten dőlsz hátra a fotelben, és úgy fogod érezni, hogy jó úton haladsz..
2010. szept. 8. 07:28
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a biztatást! Mindent megteszek,hogy jó anya legyek!
2010. szept. 8. 23:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!