Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor kezdett futni, ugrani a...

Mikor kezdett futni, ugrani a kisgyereked?

Figyelt kérdés
22 hónapos lesz a lányom szenteste. 3-tól 4.5 hónapos koráig terpeszpelust hordott, illetve dévényeshez jártunk, a csípő UH szerint rendbejött neki a kis kötöttsége. Utána mindent időben csinált: 5 hónaposan kúszott, 8 hónaposan kezdett mászni, és 14 hónaposan járni. Próbál már futni, ami annyit jelent, hogy gyorsan sétál, vagy úgy fut, hogy a csípőjét mozgatja oldalra, tehát nem a lábait húzza fel, nem tudom, érthető-e. Félek, hogy kötött neki? (Illetve ugrani sem tud még, a vele egyidős barátnője már vígan csinálja mindkettőt.) Viszont ezen kívül pedig van egy nagy mászókája, ilyen rudakból áll, nem tudom láttátok-e a lidlben, az a kék. Na azon olyan dolgokat csinál, amit még én sem tudok, hintázik, egyik rúdról a másikra löki magát stb.. illetve váltott lábbal lépcsőzik. Szerintetek kell aggódnom, vagy majd belejön? Én két éves koráig várnék, és ha akkor sem csinálja, akkor kérdeznêm meg a védőnőt. Volt valaki esetleg így?
2021. dec. 13. 07:52
 1/8 anonim ***** válasza:
Futni szerintem hamar, megtanult járni és a pontos időpontra nem emlékszem, de hamar, az ugrás viszont sokkal bonyolultabb, 2 évesen kb., vagy 2 és fél, trambulinon tanulta meg..
2021. dec. 13. 07:59
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ugrálni 3 évesen kell. A státusz 2 évesen kérdezi, de az a medián, nem pedig az a pont, amitől már gond, ha nem.

Futást stabil járás (nem pedig az elindulás) után fél évvel nézzük. Ha elindulás után 1 évvel még nem fut, az lehet gond.

2021. dec. 13. 08:28
 3/8 anonim ***** válasza:
Az enyém 9 hónapos korában kezdett járni, olyan már futáshoz hasonlót valamikor 14-15 hónaposan kezdett csinálni,jó másfél évesen mondhatta rá az ember, hogy na most már fut.Az ugralast is valamikor másfél évesen kezdte.De az is süt a volt úgymond az elején
2021. dec. 13. 08:55
 4/8 anonim ***** válasza:
az is süt=az is suta volt.
2021. dec. 13. 08:56
 5/8 anonim ***** válasza:
Ugyanaz teljesen mint a 3-asnak.
2021. dec. 13. 09:04
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Próbál futni, de még nem olyan ügyes. Hát reméljük nincs semmi baj, mert amúgy tényleg nagyon ügyes mászásban stb.
2021. dec. 13. 13:23
 7/8 anonim ***** válasza:
Kisfiam 1 évesen kezdett járni, utána hamar futni is tudott ügyesen, viszont ugrálni még nem tud, most 2,5 éves
2021. dec. 13. 20:41
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia! Kislányom szintén hordott terpeszpelust 3-5 hónaposan, és normális időben fejlődött a mozgása. 10 hónaposan felállt, 11 hónap végén kezdett járni, 13 hónaposan futott először. Ugrani elég korán tudott, legalábbis sokan mondták, hogy még nem szoktak ilyenkor: 21 hónaposan.

Szerintem nincs miért aggódnod, de a védőnőtől bármikor kérhetsz véleményt, nem muszáj megvárnod a két évet :)

2021. dec. 13. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!