Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 5 éves kisfiúnak háziállat?

5 éves kisfiúnak háziállat?

Figyelt kérdés
Vidéken élünk, nekem a gyerek előtt mindig volt háziállatom. Már sokat gondoltam rá, hogy a kisfiamnak egy cica vagy egy kutya pajtás milyen jó lenne akivel együtt nőne fel. Igazából nekem is hiányzik hogy legyen egy kis kedvencünk. Kertes házban lakunk, igazabol minden adott a dologhoz, egyedül az tart vissza, hogy nem e kicsi még hozzá a gyerek... nyilván nem ő etetné, nem ő vinné orvoshoz stb, csak ahhoz nem e kicsi hogy egy állat is a család tagja legyen. Vagy érdemesebb lenne először kevésbé igényes állattal kezdeni, mint pl halakkal?

2021. dec. 12. 22:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Mi tengerimalacokkal kezdtünk, és ezt ő eteti, takarítja, látja el.

A kutya 20 évet él, a malacok kb. 5-t. Ez jó felkészülés egy kutyára, felelősségre. Mi nem kertes házban élünk, ez is hozzájárult a döntésünkhöz, mert egyedül 6 évesen még nem tudná levinni. 11 évesen ez már nem lesz gond.

2021. dec. 12. 22:37
 2/11 anonim ***** válasza:
90%
Azert egy 5 éves mar nem olyan mint egy 2 eves. Megerti hogy nem nyulunk a kutya szajaba, nem huzzuk a farkát stb stb. Sőt adhat neki enni is a felugyeletetek mellett, élvezni fogja szritntem legalábbis :)
2021. dec. 12. 22:38
 3/11 anonim ***** válasza:
80%
Háziállatot gyereknek 12 év felett vegyél. Az előtt magadnak veszed, mert a többség éretlen és felelőtlen még az ellatasukhoz
2021. dec. 12. 22:40
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Persze, miért ne?

Mármint én is úgy értem, hogy te/ti gondoznátok az állatot,a gyerek pedig csak eljátszana vele.

5 évesen a gyerek már nagyjából megérti, hogy kit szabad, mit nem szabad és hogy viselkedjen vele.

2021. dec. 12. 23:01
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
A kisfiunk születése előtt volt már 2 cicánk. Most 21 hónapos a kisfiam, nagyon szereti őket a maga módján. Hamar megtanulta, hogy ne piszkálja, ne csípkedje, ne húzza a szőrüket stb. Egy 5 éves mellett már simán lehet cica, kutya.
2021. dec. 12. 23:48
 6/11 anonim ***** válasza:
0%

5 és 8 éveseink folyamatosan a fülünket rágják állatért, de nincs az a pénz!

A nagyobb mindig azzal példálózik, hogy nekem bezzeg mennyi volt gyerekként, én meg mindig elmondom, hogy mert az én szüleim buták voltak amiért mindig mindent megvettek amit szerettem volna és abszolút nem foglalkoztam velük...

Ismerem az enyémeket, semmi esetre sem való nekik.

A tiédet te ismered...

2021. dec. 13. 01:13
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha családi kis kedvenc lesz, akkor teljesen jó. Még egy 5 éves nem tudja úgy ellátni, ahogy kell, de ha ti besegítetek, akkor nincs evvel semmi probléma. Ha mindenki akarja és nem csak a gyerek, akkor nyugodtan.
2021. dec. 13. 08:06
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Ne viccelj, nálunk eleve úgy születtek a gyerekek, hogy volt kutya meg cica, aztán amikor a nagy 5 éves volt, a kicsi 1,5 lett még egy kutya. Soha semmi gond nem volt, szépen megtanulta a pici is, amint oda tudott hozzájuk mászni, hogy szépen nyúljon hozzájuk. Egy 5 éves meg már érti, miért lenne kicsi? Ellátni mondjuk nyilván neked kell elsősorban, de bevonhatod a gyereket.
2021. dec. 13. 09:56
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Én az első kisállatot a lányomnak 6 éves korávan vettem.

Két papagáj volt.

Egy pár napig foglalkozott vele de utána már egyre ritkábban. A végén kiengette őket véletlenül.

A következő kisállat egy csivava volt amit a férjemtől kapott szülinapjára 9 évesen. Persze a hátam mögött intézte.

Örültem is neki nagyon..

Pár hétig ment a dolog, hogy megeteti a lányom de utána persze nem érdekelte csak ha unatkozott.

A szobatisztaság is nehezen ment. Szétrágott mindent a lakásban. A szőnyeget, papucsot, cipőt, bútorokat. Rengeteget szenvedtünk vele.

Most a kazánházban helyeztük el.

De ugyanúgy én foglalkozom vele.

Megfogadtuk, hogy többet nem kap semmilyen állatot, ha felnőtt lesz és külön él majd akkor azt csinál amit akar.

2021. dec. 13. 12:07
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Azt nem értem, hogy gyerekes családban, miért evidens, hogy a gyereknek lesz kisállata? Apának vagy anyának nem lehet?

Hozz haza magadnak egy kisállatot. Megmondod a gyereknek, hogy anya fogadta örökbe a kiskedvencet, ezentúl a ti családotokban fog élni, de mindenki játszhat vele, együtt fogjuk etetni, sétálni vinni, stb.

Igazából minden kiskedvenc "mindenkié". Nálunk is a macska az anyám élettársájé, de mindannyiunkhoz ragaszkodik, játszik, dorombol neki, alszik vele. Mindenkivel ugyanúgy viselkedik, csak a macska az "egyikünk nevén van".

Ismerek olyan családot, ahol anyának volt egy cicája, meg külön-külön a két tesónak egy-egy. Mindenki spanolt mindenkivel, csak a felelősség terhelte a gazdikat a sajátjuk iránt. Teszem azt, a kisebbik tesó mikor költözött, vitte a macskát is, mert az az övé.

Halaknak semmi értelmét nem látom. Nekem borzasztóan tetszenek amúgy, de az én felnőtt fejemet sem kötik le, nemhogy egy gyerekét. Egy aksit amúgy jó drága fentartani, lámpa, vízforgató, heti takarítás, kaja, ez-az bele. Minél többféle hal, annál bonyolultabb. És cserébe csak annyit kapsz vissza, hogy szép. 🤷🏻‍♀️ Halat ne.

Én kisrágcsálót se vennék, ha nem lennék belezúgva az adott állatfajba. Az is csak macera és nem tud annyit visszaadni, hogy megérje.

2021. dec. 13. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!