Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Most adjak rá újra pelenkát?...

Most adjak rá újra pelenkát? Hogyan kéne kezelnem a visszaesését? Nagyon tanácstalan vagyok.

Figyelt kérdés
Pontosan a második születésnapjára szobatiszta lett a kislányom, igaz alvás közben kell a pelenka, még sokat pisil ilyenkor. El telt másfél hónap, és most állandóan bepisil. De az biztos, hogy minden alkalommal becsurog egy kevés a bugyijába. Próbáltam magyarázni, próbáltam valami jutalommal kecsegtetni, próbáltam azt is, hogy ha pont a játszótéren pisil be, akkor nem öltöztetem át ott, hanem akkor sajnos haza kell mennünk miatta. De semmi sem hat. Olyan mintha direkt csinálná. Mikor kérdezem, hogy miért csinálja, csak néz rám mosolyogva. Nem bántottam érte, nem érte semmi változás mostanában. Ötletem sincs. De hogyan tovább, mert nincs a világon ennyi tréning, bugyi? Ráadásul egy hónap múlva bölcsibe kéne mennie.
2010. szept. 6. 14:32
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Tudod,szerintem a védőnőnek igaza van!Én biztos,hogy vissza adnám rá a pelust,mert itt valami más dolog van a háttérben.És a doki-szerintem-nem fog túl sok mindent mondani.Ami a "szabály":3-4 éves koráig kell szobatisztává,és 4-5 éves koráig ágytisztává válnia.Ám,ez is csak iránymutatás,mert sok dolog bezavarhat(kistestvér születése,a szülők válása,költözés,bölcsőde,óvoda váltás, stb.)Nekem is 2 gyerekem van,a nagyobbik fiam 2 évesen szoba és ágy tiszta volt.A kicsi májusban volt 2 éves,és esze ágában nincs szobatisztává válni(holott értelmes kisfiú,ráadásul a környezetünkben-akikkel gyakran van együtt- több hasonló korú kisfiú és kislány van,akik már biliznek,illetve szobatiszták!).Mivel a 3. baba is készülődik,lehet,hogy még az is hátráltatni fogja majd...
2010. szept. 9. 16:50
 12/15 anonim ***** válasza:

Bele gondoltál, hogy kicsi baba még, hiába 2 éves és rengeteget fejlődik naponta...de kard már presztizskérdéssé tenni, hogy pelusos vagy nem pelusos..újra elkezdett bepisilni. Na és???

Azon kívül, hogy pénzbe kerül, mi bajod van ezzel?

Lehet megérzi hogy változás lesz...ne stresszeld magad és a gyermeket!

2010. szept. 10. 06:49
 13/15 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Azért az elég nagy túlzás, hogy ilyen stílusban el kezded ledegradálni az embert. Valóban nem repesek az örömtől, hogy az okos, értelmes kislányommal valami történt, és sajnos nem jó irányban fejlődik, hanem visszaesik. Talán minden szülő így reagálna, de Te biztos még tapsolnál is örömödben. Azért napi két pelenkával kéne többet használni, ez kb. 100 forint, szerintem ez nem mérvadó, a mosás, vasalás sokkal többe kerül most. Szeretem a gyerekeimet, a világon a legfontosabbak nekem, büszke vagyok rájuk, legyenek bármilyenek is. Nem hiszem, hogy bármi mást írtam vagy mondtam volna. A mások bántása helyett, inkább hasznos tanácsokat kellene írni.
2010. szept. 10. 09:18
 14/15 anonim ***** válasza:

Igen, írtam, hogy add rá vissza a pelust, de az írásodból az jön le, hogy azon esel kétségbe, ami nagyon sok gyermekkel előfordul: elkezd szobatisztává válni és visszaesik. Nem azt jelenti, hogy az okos kislányodnak vmi komoly baja lenne, csak te rágódsz ezen...és ha nem vetted volna észre, letámadtad azt a másik két személyt is, akik hasonlóan vélekedtek, mint én. És nem az a bajom, hogy nekem nem adsz a szavamra, hanem nekem tényleg az jött le, hogy a lányoddal van bajod, mert visszaesett és ez most mekkora probléma...hidd el, nem az ujjamból szoptam ki amit írtam...anyukám gondozónő, és más kiskoromtól rengeteg mindent szívtam magamba a bölcsis korú gyerekekről és igaz, hogy minden gyerek egyedi, de bizony vannak dolgok, amik az egyedi gyermekekre is sablonként ráhúzhatók. Ezt nem bántásként írom!!

Tudod, pár éve volt a csoportjában egy kislány, aki nem kakilt minden nap, ezen az anyukája állandóan aggódott, majd végül álalndóan csesztette a gyereket ezzel, az első mondata a gyerekhez, mikor ment érte: Kakiltál? És miért nem? A gyerek viselkedése átadási időben elkezdett megváltozni,szorongott, mert félt az anyjától...Hiába mondta a 2 gondozónő, hogy anyuka, ne tessék ezzel törődni, mi figyeljük, mikor megy bilizni és mi az eredmény...nem lesz baj, ha 1-1 nap kimarad, ilyen neki a szervezete. Nem, anyuka folytatta, a gyereket otthon egyfolytában bilire ültette..és érdekes, egyik hosszabb szünet után a gyerek úgy jött vissza, hogy a folyékony beszéd helyett dadogott...és igen, amiatt, hogy anyuka egyfolytában szívozótt vele...mielött visszaírsz, hogy ez nem ugyanaz a helyzet, tudom! Csupán leírtam példaként.

2010. szept. 10. 16:52
 15/15 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Örömmel tudatom, hogy múlt hét péntek óta, kislányom ismét szobatiszta. Nem tudom, hogy mi hozta meg a változást, de hál' Istennek, hogy nem adtam rá vissza a pelenkát. A sejtésem az, hogy mikor nem pisilt be, és sikerült időben kimennie a wc-re minden alkalommal agyon dicsőítettem családunk többi tagjának. Talán ez hatot rá jótékonyan.

2010. szept. 16. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!