Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Most adjak rá újra pelenkát?...

Most adjak rá újra pelenkát? Hogyan kéne kezelnem a visszaesését? Nagyon tanácstalan vagyok.

Figyelt kérdés
Pontosan a második születésnapjára szobatiszta lett a kislányom, igaz alvás közben kell a pelenka, még sokat pisil ilyenkor. El telt másfél hónap, és most állandóan bepisil. De az biztos, hogy minden alkalommal becsurog egy kevés a bugyijába. Próbáltam magyarázni, próbáltam valami jutalommal kecsegtetni, próbáltam azt is, hogy ha pont a játszótéren pisil be, akkor nem öltöztetem át ott, hanem akkor sajnos haza kell mennünk miatta. De semmi sem hat. Olyan mintha direkt csinálná. Mikor kérdezem, hogy miért csinálja, csak néz rám mosolyogva. Nem bántottam érte, nem érte semmi változás mostanában. Ötletem sincs. De hogyan tovább, mert nincs a világon ennyi tréning, bugyi? Ráadásul egy hónap múlva bölcsibe kéne mennie.
2010. szept. 6. 14:32
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
2010. szept. 6. 14:36
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
nálunk is valami hasonló volt, de nem tartott csak egy pár napig és nem pisilt totál be, hanem csak egy kicsi ment be. Előtte totál szobatiszta volt (2,5 évesen) és ezután a kb egy hét után is. Én is végigcsináltam amiket leírtál és rám is csak mosolygott. Nem tudom, hogy miért jött és azt sem, hoy miért múlt el, de tény, hogy vége lett és azóta megint minden ok. Egyébként érdekes, hogy ő is az ovikezdés előtt nem sokkal csinálta ezt, én is ettől féltem, hogy milesz így az oviban, de ma már tudom, hogy semmi baj nem lett volna, csak sok váltoruhát kellett volna vinnem. Próbáld meg időnként wc-re ültetni, nem vár meg, amíg szól, illetve amíg bemegy. Kérdezgesd gyakran, hátha akkor nálatok is visszaáll a rend. Sok sikert!
2010. szept. 6. 14:45
 3/15 anonim ***** válasza:
65%
Ugyan ebben a cipőben járok. Kisfiam most lesz 2 éves és lassan 4 hónapja szobatiszta még éjjel is. De amióta megjött a hűvös idő, minden nap bepisil többször is. És én is úgy látom, hogy direkt csinálja. Ha veszekedtem vele, vagy csak megkérdeztem miért nem szólt, letagadta, hogy bepisilt. Most próbálok nem ügyet csinálni belőle. Nekem még az okoz gondot, hogy követeli a kakaót közvetlen lefekvés előtt és emiatt éjszaka meg kell pisiltetnem. Mikor alszom végre egy jót?
2010. szept. 6. 14:45
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

14.45-ös vagyok: Azt még elfelejtettem, hogy pelust semmi képp ne adj rá szerintem, mert azzal összezavarod. Ki kell bírnod ezt az időszakot. Ha most pelust adsz rá, akkor őt is megzavarod és még egyszer végig kell majd csinálnod a szobatisztaságra szoktatást.

Mikor alszunk már egy jót? az a helyzet, hogy nekem ugyan átalusszák az éjszakát (decemberben lesznek 3 és 1 évesek a lányok) de én mindig felébredek 2-3 között és néha még 5 körül is. Hiába szeretnék aludni, nem megy...:)

2010. szept. 6. 14:49
 5/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Próbálok kitartani, csak már kb. 1 hete megy a dolog és semmi javulás. Remélem igazatok van és tényleg elmúlik.

Egy jó alvás? Na igen, most kezdte átaludni végre a kisebbik az éjszakákat, végre aludhatnék, erre a nagyobbik kezdett éjszakai lakásnézegetésbe. Ma csak háromszor kellett felkelni hozzá, mert a hálózsákjában végigvergődött az egész lakáson a konyháig, ott pedig a hűtő ajtaját kezdte verni, mert ő éppen actimelre vágyott. Eddig ezt sem csinálta.

2010. szept. 6. 15:05
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Első vagyok!De édes lehet:) Jó,gondolom neked annyira nem tűnik annyira édesnek az éjszakázás,de ahogy igy leirtad ari lehet :D

Amugy nem tudom melyik válaszoló irta,hogy mióta feljött a hűvös idő egy pici bemegy neki.Nem tudom miért van,de az én lányomnak is.De csak egy nagyon minimális.Egy-két csepp.Nem tudom mitől lehet.Én arra gondoltam,hogy lehet egy picit felfázott.De semmi tünete szerencsére nincs,csak ez az egy-két csöpp becsurranás.

Hát igen,az én lányom meg még rengeteget szopizik éjjel is,ezért éjjelre adok rá pelust.Az nem zavart be.Az a válaszoló aki írta,hogy pisilteti éjjel,az hogy csinálja?Nem ad rá pelust,hanem felkelti,vagy szól a picur?

Bocsi az offokért

2010. szept. 7. 14:26
 7/15 anonim ***** válasza:
Nálunk meg majdnem 2 és fél évesen egy hasmenés miatt a kőre kakilt sokáig. Meg nem is akart kakilni a kislányom. A dokinéni javaslatára adtunk mindenféle székletlazítót aztán egy pszichológus ismerős javaslatára mindent abbahagytunk, és nem stresszeltünk, hanem próbáltuk a betegségtudatot elfelejteni. Bejött. Pár nap után megindult minden a maga útján a saját helyére. Tehát biliber a pisi-kaki. Próbálj bnem törődni a balesettel, lés ha látja hogy nem stresszel téged ha becsurgat, taklán nem lesz neki se érdekes.
2010. szept. 8. 20:02
 8/15 anonim ***** válasza:

Öööhm, már bocsi, de mit izgat téged, hogy a bölcsiben nem lesz szobatiszta? Ez nem ovi. Itt tisztába tezsi a gyerekeket...derékig szaros babákat tezsnek naponta tisztába...egyébként meg ott is azt fogják mondnai, hogy ne idegeskedj ezen...majd újra szobatiszta lesz..és ha bepisil a játszótéren, persze, hogy haza kell menni :)

Sokan visszaesnek..valak akkor, ha kistesója születik..szerintem add rá vissza a pelust...persze pénzben több, de talán a hideg miatt nem is rossz, ha még vmi melegíti az altestét..

2010. szept. 8. 20:50
 9/15 anonim ***** válasza:

Szia!Első vagyok.Dehogy add vissza rá a pelust.Ha már egyszer szobatiszta lett,akkor minek?(ezt az utolsótól kérdem)Azért,hogy jól összezavarja?Amugy akkor majd ha 4,vagy 5 éves lesz is télen legyen rá pelus adva,hogy melegítse? :S

Kedves kérdező.Hogy álltok?Megfogadtad a tanácsom?Használ?

Üdv

2010. szept. 9. 06:05
 10/15 A kérdező kommentje:
Sziasztok. Köszönöm a jó tanácsokat. Most éppen ott tartunk, hogy alig-alig szól magától, hogy pisilnie kéne, vagy én viszem még el éppen időben, vagy totál bepisil. Igaz ma már legalább háromszor szólt, hogy kell menni, és még időben is, egyszer azonban teljesen bepisilt. A védőnőnket is megkérdeztem, ő azt mondja, hogy adjak rá pelenkát, a bölcsiben is ezt fogják tenni. Én totál kiborultam, mert szerintem, ha a gyereknek sikerült már olyan értelmi szintre jutni, hogy balesetek nélkül kibírjon több mint egy hónapot, akkor nem kéne visszaszoktatni a pelenkára. Ráadásul sosem én kérdezgettem, hogy kell-e mennie, hanem ő szólt mindig időben. Holnap elmegyek a gyerekorvoshoz, megkérdezem, hogy neki mi a véleménye. Ha rövid időn belül nem változik a helyzet, kénytelen leszek a védőnőre hallgatni, mert így csak felfázik, ráadásul már látom rajta, hogy sunnyog a bepisiléssel, és azt nem akarom, hogy ezért keljen zavarban lennie. Irigyellek Titeket, hogy ilyen hamar megoldódott a problémátok, nekem már naponta megy a mosógép, és a gyerek szekrényében már egy nadrág sincs.
2010. szept. 9. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!