Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Rá néznétek kisfiam leletére?

Rá néznétek kisfiam leletére?

Figyelt kérdés
Ma voltam vele fül orr gégészeten. Savós középfülgyulladás azt mondta, illetve jovoheten jön meg a tenyésztés eredménye, az alapján el dönti hogyan kezelje. Most kicsit meg vagyok ijedve. 😟 [link]
2021. nov. 25. 18:45
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom mire vagy kíváncsi, de semmi ijesztő nincs ezen a leleten.
2021. nov. 25. 18:49
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Semmi ijesztő. Van egy savós fülgyulladása, amit majd kezelnek (de ez nem 1-2 nap) ha bakteriális gond akkor antibiotikum, ha vírusos akkor "sima" gyulladáscsökkentő stb. Gyerekeknél sokszor okozza a megnagyobbodott orrmandula fülgyulladást (a fülkürtöt elzárja, nem tud szellőzni...) ami lehet egy egyszerű náthától is, ahogy "bedurran" az orrmandula. Ha ez nem megy szépen vissza, vagy gyakran okoz panaszt jobb kivenni.
2021. nov. 25. 18:55
 3/5 A kérdező kommentje:
Akkor el kezdik kezelni, meg szűnik a horkolás is?
2021. nov. 25. 20:04
 4/5 anonim ***** válasza:

A horkolás az más kérdés.

Azért is javasolta az orvos a műtétet

2021. nov. 25. 20:09
 5/5 anonim ***** válasza:
Kettes vagyok. Vagy vagy. Van akinek megszűnik, van akinek nem megy teljesen vissza és akkor műtét (sokkal sokkal jobb lesz neki, ha problémás és kiveszik). Ez amúgy egy "sunyi" betegség, mert nem olyan mint a gennyes fülgyulladás, amit egyből észreveszel (mert nagyon fáj szegénynek), ez szépen elhúzódó dolog, nem is fájdalmas... De horkolhat tőle, csökken(het) a hallása (kezeletlenül akár tartósan) stb. Az orvos látja, hogy ez még határeseten belül van-e vagy jobb kivenni. Maga a kezelés is elhúzódik (a lányomnak is volt, a doki azzal kezdte, hogy ez nem egy 1 hetes dolog), neki nem kellett végül műtét (egy elég durva légúti betegség miatt lett, neki nem "alkati" dolog volt és szépen rendeződött), de van akinek alapból is nagyobb, nekik jobb ha kiveszik. Maga műtét is elég gyors, jól szokták viselni, ha műteni kell akkor se tragédia, ijesztőnek hangzik, meg nyilván anyaként nem jó hallani meg végigmenni azon, hogy a gyereked a műtőbe kerül, de utána sokkal jobban kap levegőt és a hallása is javul.
2021. nov. 25. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!