Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Majdnem 3 éves, pelusos,...

Majdnem 3 éves, pelusos, cumizik. Mit rontok el?

Figyelt kérdés

Lányom februárban lesz 3 éves. Még pelusos éjjel nappal. Egyszerűen nem szól, se arról hogy kell neki pisilni kakilni, de ha bekakilt se szól vagyis de , mostanában igen pár hete.

1 éve bölcsis, a gondozók is azt mondják ott bent néha wc-be pisil, de nem szól ha kell soha, még nem érett, ne erőltessem.

Másik: cumizik..bölcsiben nincs cumi egész nap, így reggel 7kor leteszi itthon, de du 4kor hazaéréskor első hogy megy és veszi fel, majd utána leteszi, de alváshoz kéri éjjelre.

Mit tegyek? Nekem kellene drasztikusabban lépni fel?

2021. nov. 15. 23:17
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:

Amúgy minden téren fejlett, 10 hónapos kora óta jár.

1.5 éves kora óta beszél, teljesen folyékonyan, tisztán. A fül orr gégész és a bölcsis gondozók is azt mondták korához képest gyönyörűen beszél.

Énekel, számol 20ig, érti a világot, maga öltözik, kirakót kirak, gyurmafigurát csinál, önállóan eszik, házimunkában segít, kutyát etet stb

Történeteket talál ki és mesél el, fürdésnél is mossa magát, érzelmekre jól reagál, tehát semmi másban nem visszamaradott.

Tehát nem elmaradott agyilag mielőtt valaki írná.

2021. nov. 15. 23:21
 2/18 anonim ***** válasza:
90%

Semmit nem csinàlsz rosszul. Minden gyerek a sajàt ütemèben èrik meg a szobatisztasàgra. Aki valamit az àtlagnàl hamarabb kezd, az sokszor màst meg az àtlagnàl picit kèsőbb. 3 èvesen pedig nincs mèg a kèsőn kezdők közt.

Ennyi cumizàs simàn belefèr. Felkelèshez, hazaèreskor meg lefekvèskor kell egy kis lelki tàmasz, megnyugvàs neki, ha jòl èrtem.

2021. nov. 15. 23:25
 3/18 A kérdező kommentje:
Köszi. Csak már mindenki bactat a családban is, hogy az ő gyerekük már ekkor ezer éve szobatiszta meg cumimentes volt, és hogy én lusta vagyok vele foglalkozni.
2021. nov. 15. 23:30
 4/18 anonim ***** válasza:
78%
Igaza lehet az 1.válaszolónak. Lányom 2 és fél éves lesz Karácsonykor. Nap közben csak bugyi van rajta, wc-be pisil, kakiláshoz kér pekenkát és elbújik. Viszont kisebb korában másban később érett. Pl.7 hós volt amikor átfordult. Szerintem sincs elkésve semmivel 🙂
2021. nov. 15. 23:42
 5/18 anonim ***** válasza:
91%
Ez teljesen oké, nem is értem a problémát, pelus 3 éves korig oké, cumi: nálunk a középső csoportban sem ritka alváshoz.
2021. nov. 15. 23:55
 6/18 anonim ***** válasza:
92%
Szia. Ne foglalkozz azzal, hogy ki mit mond. Édesanyám szerint én egy évesen szobatiszta voltam.. Persze. Majd le szokik ezekről a dolgokról, ha megérik rá. Az én kisfiam 3 elmúlt, mire szobatiszta lett. Kicsit izgultam, mert másfél hónap volt ovikezdésig, de nem nyaggattam. Egyszer ő szólt, hogy bilibe szeretne, onnantól nem volt pelus.
2021. nov. 16. 02:54
 7/18 anonim ***** válasza:
93%
Az enyém 2,5 éves kora óta szobatiszta éjjelre is, viszont éjszakára még kéri a cumit, nem tud nélküle elaludni. Pedig már márciusban 4 éves lesz. Egyszerűen minden gyerek más. Anyum szerint én is 4,5 éves koromig cumiztam. Mégis 2 egyetemet végzeztem. Nem ettől lesz visszamaradott. És ha a bölcsiben nem erőltetik, akkor nyugodtan lehetsz te is türelmes. Mások véleményével meg ne foglalkozz!
2021. nov. 16. 05:59
 8/18 anonim ***** válasza:
89%
Nagylanyom 2eves koraban egyik naprol a masikra ejjel-nappal szobatiszta lett, a kicsi 4evesen ugy, hogy elofordult 8evesen is h lattam h bugyit mosott es teregetett,mert "karcolt a vege", egyszeruen nem erzi h mikor van a pillanat amikor mar nem huzhatja tovabb. Nagyon ertelmes gyerek 3nyelven beszel, osztalyelso, na nala egy eletre megtanultam h a fejem tetejere is allhatok ha nem erett ra, nem fogja letenni a pelust. Most lesz 9, talan mostanra szuntek meg ezek az apro balesetek is. Varj turelemmel.
2021. nov. 16. 06:25
 9/18 anonim ***** válasza:
9%
A magyar gyerekeknél nem ritka manapság, hogy ennyire fejletlenek. Nem vagy egyedül. Ameddig egy magyar 3-4 éves pelenkás és cumizik, majd 8 évesen suliba megy, addig több országban ugyanennyi évesen a gyerek zongorázik, iskola előkészítőbe jár, stb. Nemcsak te nevelsz itthon visszamaradott gyereket
2021. nov. 16. 07:23
 10/18 anonim ***** válasza:
47%
Szia! Nincs semmi baj. Az én kisfiam pl 1.5 évesen lett nappal szobatiszta, 2 évesen éjszaka is. Ez nagyon korai pl., valószínűleg emiatt sem beszél még, csak szavakat makog. Januárban lesz 3 éves. Na ő sajnos eléggé le van maradva, tsmt-zünk és lassan járunk logopédiára is. Nem látom a fényt az alagút végén. :(
2021. nov. 16. 07:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!