Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 éves kisfiam miért nem...

2 éves kisfiam miért nem szól, hogy pisilni kell?

Figyelt kérdés

Már csak éjszaka van rajta pelus. A déli alvásnál sem kell pelus, mert nem pisil be. Ha kakilnia kell mindig szól. A pisilést is tudja kontrolálni. Mert ha észreveszem az elején, hogy pisil, akkor mondom neki, hogy tarsa vissza, és vissza is tartja, és a wc-ben folytatja. De általában csak akkor szól, ha már bepisilt.

Valami ötlet?

2010. szept. 3. 21:03
 1/8 anonim ***** válasza:
Még kicsi ahhoz, hogy mindig vissza tudja tartani. De jó úton halad.
2010. szept. 3. 21:09
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Még 3 évesen is előfordulhat ilyen. Főleg,ha nagyon belemerül a játékba.
2010. szept. 3. 21:15
 3/8 anonim ***** válasza:

Ugyan így állok a kislányommal. Én is tettem fel hasonló kérdést. Itt van róla a link. Bár túl sok hasznos választ nem kaptam.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..

2010. szept. 3. 21:48
 4/8 anonim ***** válasza:
Én elolvastam a válaszokat, szerintem mind jó volt és hasznos. Vagy valami varázsszerre gondoltál, amitől egy csapásra szobatiszta lesz a kicsi? Mert olyan nincs. Türelem, türelem, türelem!
2010. szept. 3. 21:51
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem nem mind hasznos, mivel az első kettő nem is a kérdésre válaszolt, mint te sem.
2010. szept. 3. 22:02
 6/8 anonim ***** válasza:
Na, akkor ez hasznos lesz, figyelj: OLVASS könyveket a gyermekek fejlődésének szakaszairól. Sehol nincs kőbe vésve, hogy 2 éves korára teljesen szobatiszta legyen egy gyerek. Még 3 évesen sem! Vagy kérdezd meg anyukádat, hogy te meddig pisiltél be. A szobatisztaság egy folyamat, nem egyik napról a másikra történik meg.
2010. szept. 4. 00:20
 7/8 anonim ***** válasza:
pedig van olyan aki egyik napról a másikra lesz szobatiszta.persze hogy balesetek történhetnek,de ez nem azt jelenti hogy nem szobatiszta,csak későn szólt,vagy elkésett.Persze hogy nem lehet erőltetni a szobatisztaságot,itt nincs is erről szó,de próbálkozni lehet sőt kell is.ha sokat mondogatod neki,hogy lécci szólj anyának,hogy pisilni kell és már rohanunk is előbb utobb fog szólni is nem csak jelezni fogja.
2010. szept. 4. 07:18
 8/8 anonim ***** válasza:

A kislányom 18 hónaposan 1 hét alatt lett szobatiszta még éjszaka is! Nem erőltettem, magától kezdte, mert nyár volt.

Kisfiam most lesz 2 éves. Lassan 4 hónapja éjjel is és nappal is szobatiszta. Viszont most ,hogy bejött a hideg, 4 napja folyamatosan bepisil. Fog még ez alakulni, nem siettetem őt, csak már nagyon kényelmes volt nekünk pelus nélkül.

2010. szept. 6. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!