Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kell tanítani helyesen beszéln...

Kell tanítani helyesen beszélni? Hogyan? Többi lent

Figyelt kérdés

Kisfiam 3 hónap múlva lesz 2,5 éves. Ma olvastam a 2,5 éves státuszon kérdés, hogy használja e az "én, enyém, tiéd" kifejezéseket. Ő még nem használja ezeket, magáról E/2 vagy E/3 személyben beszél, rólunk viszont E/1 személyben. Pl magára azt mondja: "kérsz vizet" vagy " Baba kér vizet", rólunk viszont úgy beszél "kérek vizet". Tudom, azért, mert így hallja, de mikor kezdi helyesen használni? Hogyan tudok neki segíteni? Egyáltalán kell e javítani?

Jár valaki hasonló cipőben?

2021. okt. 28. 19:33
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell javítani. Teljesen normális, hogy így beszél kezdetben. Tőled és másoktól egész nap hallja hogyan kell beszélni és megtanulja magától.
2021. okt. 28. 19:59
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Kezdetekkor normális

Amikor neked mondja akkor mondhatod

“Igen, kérek vizet”

Ebből tudni fogja idővel.

Javítani nem kell, max helyesen elismételni

( most szerdán volt Vida Áginak erről “délutáni dumcsija” a fb-on)

2021. okt. 28. 20:01
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Példából tanul, nem kell direkt tanítani. Javítani se szabad, csak ismétléssel.

"Kutya vauvau" "-Igen, a kutya ugat."

"Kérsz vizet" -"Tessék! Jó, hogy mondod, én is kérek vizet, szomjas vagyok"

2021. okt. 28. 20:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!