Kisgyereketek kedvenc ételei? Minden ötletek szívesen fogadok😭🤣
Nálunk ezek az abszolút kedvencek (szintén 3 éves kislány):
Virslis lecsó tarhonyával
Rántott halfilé krumplisalátával
Paradicsomleves betűtésztával
Pörkölt nokedlivel, savanyú ubival
Gombapörkölt tarhonyával
Spagetti
Lasagne
Rántott cukkini krumplipürével
Rakott karfiol sok-sok tejföllel
(A bécsi szelet konkrétan borjúhúsból keszul)
Az én gyerekemnél a fozelekek mentek, főleg a tökfőzelék.
Az én gyerekem már 11, de tisztán emlékszem, hogy 5-6 évesen bolondult meg teljesen az evést illetően. Addig mindent és bármit megevett.
Azóta ez a helyzet:
Van olyan, hogy egy hétig reggelire és vacsorára is túrós csuszát kér.
Még ilyen aduász a májas hurka, májkrémes kenyér.
Zöldségek közül csak a brokkoli és karfiol, krumpli csúszik, semmi más. Ja, a bab, de csak magában. Gyümölcs csakis alma és banán.
Hús, pékáru utálja.
Elvileg a oviban suliban megeszik mindent, bár mindig is hihetetlen volt. Aztán kiderült, hogy azért ízlik az neki, mert íztelen. Itthon nekünk nem ízlik az íztelen, sótlan, fűszertelen kaja, így ez egy mission impossible.
Paradicsomszószos tészta (ebbe szoktam tenni zöldségeket, tonhalat, mikor mi van otthon)
Rakott kel
Sárgaborsó főzelék
Falafel
Almás palacsinta
Gyümölcsök közül: áfonya, gránátalma, körte, mandarin
Paradicsomleves, gyümölcsleves, zöldségleves, bableves, daragombócos leves, frankfurti leves, palóc leves.
Paprikás krumpli, túrógombóc, spenótos tészta, tejfölös csirke vagy lazac főtt tésztával, rakott krumpli, palacsinta, tonhalas-brokkolis tészta, krumplis tészta, paprikás csirke nokedlivel, cukkinis csirkefasírt krumplifőzelékkel.
Imádja a gyümölcsöket, a nyers, főtt, pàrolt és sült zöldségeket bármilyen mennyiségben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!