Két hét ovi, egy hét betegség. Más is van így vele?

Nekünk 3 nap ovi 2 hét betegség.3 éves koráig 2x volt megfázva,ovikezdés utánn folyamatosan beteg volt.Mindíg a fülére ment,novemberben megkezdte,ki sem javult a nyári szünetig.Már középső utánn javasolták a mandulaműtétet,de Én még adtam Neki 1 év esély a változásra.Az immunrendszer 5 éves korra erősödik meg.Nekünk bevált,mostmár 1-2 szer folyik az orra,vagy csak a torka fáj.Fülgyulladása 1,5 éve nem volt.Adtam mindenféle szrt,hogy erősítse,de nem ért semmit.
Szóval legyél türelmes,szinte minden gyerek átesik ezen.
Az ellen,meg hogy mások betegen hordják be a gyereket nem tehetsz semmit.Nálunk is szóltak az ovónők 1-2 szülőnek,de mégis vitték a gyereket.És sajna nem csak azok akik dolgoztak,hanem olyanok is akik otthon voltak.
Ez sztem kulturáltság kérdése.

Hála Istennek,az én gyerekem nem az a beteges fajta,de azért ő is összeszed egy két betegséget az oviba. Például én Béres cseppet adok neki,azóta mondhatjuk kevesebbet betegszik meg.
Nekem pont a múlthét pénteken szóltak,hogy jó lenne ha a jövőhéten nem vinném a gyereket oviba mert folyik az orra. Nem is vittem hétfőn(bár akkorra már nem folyt annyira),de mikor bementem és látom,hogy a többi gyereknek folyik a zöld takony az orrából(bocsi a kifejezésért) nagyon mérges lettem. Én elhiszem hogy sok ember nem teheti meg hogy otthon kikúrálja a gyerekét,mert dolgozik,de én is dolgozok akkor miért pont csak nekem szóltak a többinek meg nem. Elég ha egy beteg gyerek marad ott hiába hagyták a többit otthon a szülők az az egy úgyis újrafertőz.

Nagyon nehéz dolgok ezek.
Én azt szeretném kérdezni tőletek a kérdéshez kapcsolódik, bár nem válasz rá, de fontos lehet másnak is, hogy ti a munkahelyeteken hogy oldjátok meg ezt a sok hiányzást a gyerek miatt?
Az egyik anyukának aki nem viszi inkább a gyereket és várni akar vele. Szerintem ne várjon, vigye inkább, persze biztos lesz még párszor beteg de aztán annyival kevesebb gond lesz remélhetőleg. Ha most újra kiveszi aztán vissza újra fog kezdődni szerintem. De hogy tudja ezt megoldani hogy jó akkor nem megy majd csak fél év múlva, csak így hipp hopp? nem dolgozik? vagy otthon van kistesóval?
A kérdezőnek: Sajnos ilyenek a szülők. Sokan nem tehetik meg hogy otthon maradjanak mert kirúgják őket, de vannak olyanok is akik ha otthon vannak a kistesóval is esetleg és nem dolgoznak mégis úgy gondolják hogy így nekik könnyebb, ill. úgy vannak vele hogy nem is annyira beteg, vagy hogy előbb utóbb úgy is kijön belőle, vagy hogy ha más viheti ő miért nem. Ezekre tudok gondolni.
Pedig az ideális az lenne, hogy otthon marad a gyerek míg meggyógyul plusz még egy két napot hogy újra megerősödjön. De hát ez ellen sajnos nem tudunk mit tenni.
Meg hát szerintem sok óvónő nem tartja be ezt eléggé, bár igaz, hogy lehet be akarná, de ha a szülőnek dolgoznia kell akkor nem tud mit tenni. Ördögi kör.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!