Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek autista lenne?

Szerintetek autista lenne?

Figyelt kérdés
4 éves fiamról van szó,beszéddel bajok vannak,nehezen beszél 4 éves létére,otthon nincs különösebb probléma,szót fogad,jó gyerek,okos megérti amit mondok neki.De ha oviba viszem,teljesen megkergül,nem fogad szót az óvónéninek és nekem sem,dobálja játékot és rá van szólva de mintha nem értené,ha mondok neki valamit,mintha a falnak beszélnék.Eljátszik valamivel aztán rohan az egyik játéktól a másikhoz,megértem mert új neki ez a környezet,a játékok és a gyerekek,de az óvó nő aggódik ez miatt.Reménykedem benne hogy majd ha megszokja akkor lenyugszik.Szerintetek?Tud valaki segíteni?
2010. szept. 2. 15:01
 1/7 anonim ***** válasza:
Az autisták nem ilyenek :))) [link]
2010. szept. 2. 15:13
 2/7 anonim ***** válasza:

Nem gondolom, hogy autista lenne.

Az oviban talán frusztrálja, hogy nem értik meg, hiszen azt írod, nem beszél jól.

Ha csak kapkod egyik játéktól a másikig, akkor arra gondolnék, hogy lehet nála némi figyelemzavar, de az sem biztos. Most kezdte az ovit? Vagy járt már kiscsoportba?

Én a helyedben mindenképpen elmennék a helyi nevelési tanácsadóba, elsősorban a beszéde miatt (megkésett beszédfejlődés), ott valószínűleg egyéb vizsgálatok is lesznek (mozgás, figyelem, emlékezet, ha kell pszichológiai, stb...).

Ott tanácsot is fogsz kapni a továbbiakra, ill. remélhetőleg járhat logopédiára a fiad.

2010. szept. 2. 15:20
 3/7 anonim ***** válasza:
Én sem gondolom, hogy autista lenne, még ha fedezel is fel benne autisztikus tüneteket. Elvinném egy beszélgetésre a nevelési tanácsadóba. (Lehet, hogy később az óvónők is elküldik)
2010. szept. 2. 15:22
 4/7 A kérdező kommentje:
Most kezdte az ovit ma volt a második napja.Mi az a nevelési tanácsadó?
2010. szept. 2. 15:51
 5/7 anonim ***** válasza:
Szegénykém biztos csak össze van zavarodva az új helyzet és környezet miatt, lehet rá ez ilyen hatással van. Ne vonj le még ebből semilyen következtetést, túl korai lenne. Ha majd később is ilyen marad, akkor érdemes vele foglalkozni.
2010. szept. 2. 17:33
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha két hónap mulva is ezt csinálja, akkor menj szakemberhez. 2 napja jár oviba. A fiamtól ennyit sem várok el, max azt, hogy ordit egy hétig, nemhogy futkos a játékok közt. Semmi baja , csak azt se tudja hol van, frászt kapott. Angyal kicsi szive neki:))))
2010. szept. 2. 18:42
 7/7 anonim ***** válasza:

2. vagyok

Jaj, ha most kezdte az ovit, akkor teljesen természetesek ezek a reakciók.

A beszéde miatt viszont (ha tényleg úgy ítéled meg, hogy gond van vele), keress meg egy logopédust. Kérdezd meg az óvodát, nekik van-e logopédusuk, ha nincs akkor hol érdeklődj.

(Nevelési tanácsadó van minden kerületben, ill. városban. Ha faluban laktok, akkor a legközelebbi városhoz tartoztok. Fejlesztőpedagógus, gyógypedagógus, pszichológus, logopédus dolgozik itt. Ha szükséges felmérik a gyereket, és ennek megfelelően vannak fejlesztő foglalkozások. Ill. a szülő bármilyen, a gyerekkel kapcsolatos probléma esetén tanácsot kérhet.)

2010. szept. 2. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!