Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A gyerekeknek kötelező lenne...

A gyerekeknek kötelező lenne 5 éves korig D-vitamint adni?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam, hogy szükséges 5 éves korig D-vitamin étrend-kiegészítőt adni. Én nem emlékszem, hogy gyerekként kaptam volna.
2021. okt. 14. 23:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
75%

8.

42 éves vagyok és emlékszem, hogy az oviban is kaptunk. Ma már nem kapnak az oviban.

2021. okt. 15. 06:02
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Csak az első két évben pattogtak rajta, csepp volt nekik.

Utána én nem adtam, párszor télen, ha eszembe juttott..volt vérvételen, remek az összes értéke, pedig kb semmi egészségeset nem eszik, abból is keveset. Nem minimum. Nem tudom, hogyan csinálja, én rendesen ettem, mégis vashiányos voltam. Szerintem egyszerűen jól működik ilyen szempontból a szervezete.

2021. okt. 15. 07:20
 13/18 anonim ***** válasza:
71%

Én csak 2 hónapig nem adtam neki a Vigantolt (nyáron, július, augusztus). Olyan D vitamin hiánya lett, hogy most 5 cseppet kell kapnia minden nap.

5.5 éves kislány.

2021. okt. 15. 08:25
 14/18 anonim ***** válasza:
73%

Én gyerekként max C vitamint kaptam, s azt is csak az íze miatt voltam hajlandó szopogatni.

2001-es vagyok.

2021. okt. 15. 11:16
 15/18 anonim ***** válasza:
95%

Régen kvarc lámpa volt az oviban. (80-as évek eleje)

Már 14 évvel ezelőtt is kellett a fiamnak adnom D vitamint ősztől tavaszig.

Most a lányomnak is kell, aki 4 éves.

Nekünk mindig mondja a gyerekorvos.

2021. okt. 15. 13:22
 16/18 anonim ***** válasza:
62%
98ban szültem akkor is kellett adnom
2021. okt. 15. 14:19
 17/18 anonim ***** válasza:
68%
Nekem a fiam 1996-ban született, nem volt akkor kötelező. Gyerekorvos akkor azt mondta, hogy teletömhetem vele ha akarom, nem fog változtatni semmit. 1 éven keresztül (kb. 3 éves korában) adtam neki, mert előtte azért évente kétszer influenzás tüneteket mutatott, tényleg nem változott semmi, akkor is ugyanannyiszor ugyanaddig volt beteg. Volt vérvételen, vitamin mentes időben, minden értéké megfelelő volt, nem volt semmi minimum környékén vagy alatt. Úgyhogy utána már nem is adtam neki.
2021. okt. 15. 23:26
 18/18 anonim válasza:
100%
Életünk végéig kéne D vitamint fogyasztani, persze komplexben, hogy érjen is valamit. Szólóban szedhetsz te akár naponta 10.000 NE-t is, semmit nem fog érni.
2021. nov. 27. 07:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!