Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy 2,5 éves kisgyereknek...

Egy 2,5 éves kisgyereknek milyen mondókát tanítanátok?

Figyelt kérdés
Sajnos elég nehezen tanul meg beszélni, már egyre jobban megy neki. Arra gondoltam, hogy egyszerű mondókákkal könnyebben menne neki. Milyen mondókákat ismertek?
2010. szept. 2. 11:01
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Az én 2,5 évesem azt tudja hogy :

töröm töröm a mákot,ecc pecc,cini cini muzsika,aki nem lép egyszerre,ez elment vadászni

húú hirtelen ennyi,de nagy mondókás és éneklős

2010. szept. 2. 11:08
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Cirmos cica haj...,Mókuska mókuska felmászott a fára...,Lóg a lába lóga nincsen semmi dólga...,Kis kacsa fürdik,fekete tóba...,Gá-gá bíró bumbele Máté...,Kisfiam ezeket szereti és majdnem az egészet elmondja,persze a sajátos nyelvezetén :).25 hónapos
2010. szept. 2. 12:04
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Az én kisfiam magától nem mondja a mondókákat, együtt mondjuk, általában a végét mondja ő.

Mi verseket is mondunk, mondókákat is.

Egyet tud majdnem egyedül, a csigabiga told ki szarvadat:)

Jancsi bohóc a nevem, fut robog a kicsi kocsi, Bóbita, száncsengő, esik a hó nagy csomókban, nem tudja a bálna, ezek a kedvencei.

Mondókákból rengeteget mondunk, de mi járunk több, mint egy éve dúdolóba, ott is nagyon sokat tanult, mókuska, lassan jár a csigabiga, így ketyeg az óra, tigris, nyuszi gyuszi, ha akarod leírom neked a szövegeket, de egyébként az egyszervolt.hu-n is rengeteg dal, mondóka, vers van, onnan nézegess, és ami megtetszik mindkettőknek, azt mondjátok el többször, amikor a kicsid kéri.

Onnan pl a cinege cipője a nagy kedvenc:)

2010. szept. 2. 12:53
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Szemezgess innen:)

[link]

2010. szept. 2. 17:29
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Kisfiam 2,5 múlt nagyon szerti ezeket a mondókákat:

Cirmos cica haj hová lett a vaj,Búj,búj zöld ág,Gyerekek,gyerekek szeretik a perecet,Boci,boci tarka

Rengeteget mondogattam neki és már magától mondja!:)

2010. szept. 2. 19:18
 6/7 anonim ***** válasza:
A Liberonak van egy nagyon jó könyve,Kerekítő a címe,az én kisfiam 20 hónaposan kapta,és kb.2 hónap múlva az egész könyvet kívülről fújta.Ma is imádja,kinyitja,és olyan,mintha olvasná.Igaz,ő amúgy is imád mondókázni,énekelni,mert már egész kiskorától tanítgattam neki.
2010. szept. 3. 13:04
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat:) Már meg is tanítottam vele párat:)
2010. szept. 4. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!