Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák! Mérlegelnétek velem?...

Anyukák! Mérlegelnétek velem? Mikor menjek vissza dolgozni?

Figyelt kérdés

Gyeden vagyok itthon 16 hós fiammal. Jelenleg 3 variáció fut, hogy mikor menjek vissza dolgozni. Segítenétek nekem pro és kontra érvelni?

1. Szeretnénk kistesót és mivel nem szeretnénk nagy korkülönbséget, így fiam 2 éves korára pociban szeretnénk tudni a kistesót. Ha vége a gyednek, akkor kivenném a bent maradt szabikat, majd táppénz, majd tgyás, gyed...

Viszont nem állunk túl jól anyagilag. Félek, hogy nehezen bírnánk. Neki is pelus, étel, ruházkodás, stb... Elég sok adósságunk van, félek, hogy nem bírnánk.

2. Ha betölti a 2 évet a fiam, akkor vissza mennék dolgozni. Állandó éjszakás voltam és ide mennék vissza, mert most a gyed 66, ennél legalább egy 20 ezerrel többet kapnék, csak az éjszakáért kapok 20-25 ezret! Anyagilag is jobb lenne, össze tudnánk magunkat kapni kicsit a kistesó előtt. Viszont nagyobb lenne a korkülönbség, mint szeretnénk.

Nem adnánk bölcsibe. Úgy nézne ki, hogy reggel hazaérek és én lennék a fiammal nappal. Délután apja hazaér és átvenné, lenne pár órácskám aludni, majd este irány meló (fél 10-re). A férjem szivesen vállalja, éjjel se lenne gond, mert végig alussza az éjszakát a fiam. És apuka is! :D

Kérdés én mennyit bírok. MOndjuk lehetne olyan 2 nap a héten, amikor anyósom vigyázna a fiúnkra, míg kicsit többet pihenek.

3. Már most vissza mennék dolgozni, így hamarabb elkezdhetnénk összeszedni magunkat anyagilag, ami ránk férne! Ledolgoznám azt a minimum időt, ami kell a következő gyedhez és nem lenne akkora korkülönbség a gyerekek közt sem. Ugyan úgy lenne, ahogy a 2-nál írtam, hogy nem tennénk bölcsibe. Itt is az a kérdés, mennyit bírok.

Ti mit tennétek a helyemben? Melyiket választanátok?

2010. szept. 1. 20:19
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Húha...nos a pénz nagyúr.Sokkal jobb lenne,ha egy évet dolgoznál,a korkülönbség nem lenne vészes.Még lehet,hogy könnyebb is lenne,azért egy majdnem 4 éves sokkal önállóbb,jobban kezelhető a testvérféltékenység.(elméletileg)

Viszont Neked az az egy év nagyon húzós lenne,fárasztó,kimerítő.Te csak azt tervezed,hogy Apa jön és megment délután,de mindig közbe fog jönni valami..

Hosszú távon fárasztó,talán ha a Mama tényleg fel tudja vállalni néha akkor könnyebb.

1 évet ki lehet bírni éjszakázva.Én csináltam,1,5 évig a nagyobb 4,5 volt mire megszületett a tesó.Anyagilag nagyon jó volt,fizikailag kimerítő.

Sok sikert,neked!

2010. szept. 1. 20:31
 2/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Tehát ha jól értelek, akkor Te a 2. variációt javasolnád?! Ha az anyagiakat nézem, akkor bizony, sokkal jobb lenne. Plusz ha visszamegyek a kistesó előtt, akkor nőhet a bruttóm is, így a következővel a gyed is több lesz.
2010. szept. 1. 20:36
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem fogod tudni csinálni, hogy az éjszakás műszak után lerántasz még egy fél napot a gyerekkel. Az alvásmegvonás a seregben is a legkeményebb büntetés. Vagy képzeld el, egész éjjel meló, nappal lankad a figyelmed, neadjisten elaszol mert ez óhatatlan, gyerekkel meg lesz valami. Ezt a variációt biztos , hogy nem választanám. Amiket felsoroltál abból az a legjobb ha visszamész melózni, a kistesó meg majd jön. A pénz nagy úr, a korkülönbség meg még jó is lehet, főleg később. Én pl 10-12 évet tervezek a két gyerek között.
2010. szept. 1. 20:38
 4/16 A kérdező kommentje:

Köszi neked is, de nem jól értelek. Mikorra érted, hogy menjek vissza dolgozni? Ha betölti a 2-t? Mert akkor nem adnánk bölcsibe, oviba még nem mehet, tehát maradna az a szitu, amit leírtam. Vagy te hogy gondolod? A gyes után menjek vissza? Akkor már mehetne oviba, de a gyes nem lenne elég semmire.

A bölcsitől nagyon félek, vagy inkább rettegek, hogy 2 évesen be kelljen adnom. Vagy talán ez lenne a legjobb? Akkor se lesz az éjszakázás mellett sokkal több időm, mert főzni is kell. Reggel haza, gyereket le a bölcsibe, főzés, alvás egy kicsit, majd délután érte. Vagy ez lenne a jobb?

2010. szept. 1. 20:46
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Én az egyes megoldást választanám, mert persze a pénz nagy úr, de azért gondold végig, sok minden lemarad a nagyobb gyerekről- szerintem én a kicsinek még nem vettem ruhát, pelusktg maradna, de a nagyobb két évesen szobatiszta lett, így csak egynek kellett pelust venni. Jó a kaja az plusz költség, de szerintem ahol 3-an esznek egy baba két éves koráig nem eszik annyit.

És ebben az esetben meg lenne az áhított kis korkülönbség és a munka szempontjából is könnyebb lenne 2 év múlva visszamenned, de akkor már véglegesnek. És a nagyobb ovis lesz, a kicsi meg mehet bölcsibe.

A második megoldást én sem értem, hogy gondolhattad komolyan.

a harmadik, meg a havi húszezerrel, mondjuk 1 év alatt összejönne valamicske pénz, de a családi pótlék a másodikra is olyan 13ezer, úgyhogy valójában csak 7 ezer forinttal lennél előbbre.

2010. szept. 1. 21:29
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan nem választanám sem a 2., sem a 3. verziót. Nem lehet egy átdolgozott éjjel után délutánig a gyerekkel foglalkozni. 2 hónap után tutira kiütnéd magad úgy, hogy az nem emberi. Ez felelőtlenség is lenne, ilyen állapotban akarnál gyerekre vigyázni??? Ááááá...
2010. szept. 1. 21:32
 7/16 anonim ***** válasza:
74%
Én a 4.-et! Vissza mennék dolgozni, ha a gyerkőc betölti a 2 évet. Esetleg (ami ma nagyon nehéz) váltanék munkahelyet. Illetve mindenképp bölcsibe vinném ha dolgoznom kell. Nem nagyi! Ne félj a bölcsitől! Ha éjszakai melód lesz, akkor is tudsz aludni. Reggel egy óra alatt megfőzöl. 8-3 ig alszol...hát nem sok! Viszont a gyerek jó helyen lesz, és a pénzetek is gyűlik!
2010. szept. 1. 21:47
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Én is az első variációra voksolok. A 2. nagyon brutálul hangzik, azt semmiképp ne válaszd, mert ki fogsz készülni és ezt a gyermeked is megfogja érezni. Én is az első variációt választottam magunknak, és nagyon örülünk, hogy így döntöttünk. Januárban jön a kis tesó 2,5 év lesz közöttük és együtt fognak felnőni még fognak tudni egymással játszani (nagy korkülönbségnél ez már nem valósítható meg). Most 2 éves a lányom, hamarosan teljesen szobatiszta, így marad az 1 gyerek pelenkázása :)
2010. szept. 1. 21:53
 9/16 anonim ***** válasza:
72%
Én se vállalnám be éjszaka után a gyerkőcöt, mert nehogy valami baj legyen. Fáradtan nem tud az ember 100%osan figyelni. Megvárnám hogy a 2 évet betöltse, aztán bölcsi. Nekem is most megy, és nem repesek, de ugyanolyan cipőben járunk mint ti, szeretnénk még egy babót, de kell a pénz, úgyhogy irány a meló, aztán jövőre a terhesség:))
2010. szept. 1. 22:08
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Én az elsőt választanám, de persze ezt nem nekem kell eldöntenem. Szerintem sem lehet teljes értékűen foglalkozni egy két éves gyerekkel éjszakás műszak után, plusz ez neked is teljesen kimerítő lenne, amit a szervezeted sem hálálna meg. A kis korkülönbség meg tök jó, összenőnek, együtt játszanak. A nagytól ( kiságy, babakocsi, gyerekruhák ) megörököl egy csomó mindent, pelenkára kell költeni, ami a családi pótlékból kijön szinte. A nagy meg addigra lehet, hogy szobatiszta lesz. Plusz egy főre kaja meg úgyis jut, nem hiszem, hogy centire hármótokra főzöl.
2010. szept. 1. 22:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!